Flinke verkeersopstopping na botsing bus en vrachtwagen op Vredenburg Flinke verkeersopstopping na botsing bus en vrachtwagen op Vredenburg

Flinke verkeersopstopping na botsing bus en vrachtwagen op Vredenburg

Flinke verkeersopstopping na botsing bus en vrachtwagen op Vredenburg
Bron: Instagram Politie Utrecht Centrum
Alle buslijnen in de binnenstad van Utrecht moesten op vrijdagmorgen omrijden, meldde het U-OV. Dat kwam door een botsing tussen een bus en een vrachtwagen op Vredenburg.

Alle buslijnen in de binnenstad van Utrecht moesten op vrijdagmorgen omrijden, meldde het U-OV. Dat kwam door een botsing tussen een bus en een vrachtwagen op Vredenburg.

De vervoerder liet al snel weten dat er verschillende haltes vervielen. Door de botsing konden de vele bussen niet langs hun gebruikelijke route. Inmiddels is de weg weer vrij en rijden de buslijnen zoals gewoonlijk.

Er zij geen gewonden gevallen, laat de politie weten. Wel is er veel materiële schade. Ondanks de omvang van de gebotste voertuigen, is alles relatief snel weer opgeruimd.

8 Reacties

Reageren
 1. Peter.

  Ongeloofelijk. Hoe krijgen ze dit voor elkaar? Twee professionele chauffeurs……….

 2. Katja

  Dat vind ik nou raar, woensdagmiddag op de ASW een zware aanrijding met gewonden, alles stond vast, meerdere ambulances maar niets hierover te lezen. Het lijkt bijna of A. de ASW niet meer negatief in het nieuws mag komen, of B. als er weer eens wat daar gebeurt het al niet meer als nieuwswaardig wordt beschouwd.

 3. Ted Danson

  Toch lekker weer een complotje bedacht op de vrijdagmiddag, Katja.

  Ik denk zelf dat er meer ongelukken gebeuren dan er op DUIC te lezen is. Als ik de voorbijrijdende ambulances naast het aantal artikelen over letsel leg, klopt dat ook. Welke er nieuwswaardig zijn mag de redactie zelf bepalen.

 4. Koel Hoofd

  Het OV kreeg hierdoor een vastloper, en dat wordt geen verkeersinfarct genoemd?

 5. Marko

  Misschien is zo’n grote vrachtwagen ook niet zo geschikt voor in de binnenstad? Wanneer gaat Utrecht eindelijk eens werk maken van een slim logistiek system dat past bij 2021 (of eigenlijk al 15 jaar geleden), met aan de rand van de stad overladen op elektrische vervoersmiddelen die passen bij de schaal van de binnenstad? Bouwers moeten dan ook rekening houden met de aanvoermogelijkheden van de gebruikte materialen. Lijkt me niet zo moeilijk, als de wil er maar is.

 6. Mat

  @Katja: Of misschien komt gewoon niet ieder ongeluk bij Duic terecht.
  Deze zal eerder bekend zijn omdat het op een gekke plek is waar in principe alleen professionele chaufeurs rijden.

 7. Lombokker

  @Katja
  Ook autobranden worden niet meer als nieuwswaardig gezien.

 8. Utrechtvoorutrecht

  @Lombokker Deels omdat je pyromanen geen aandacht wil geven.

  Maar mogen er hier vrachtwagens rijden? Rare hoek ook van de vrachtwagen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).