FNV en CNV staken op Jaarbeursplein in Utrecht voor betere pensioenen | De Utrechtse Internet Courant FNV en CNV staken op Jaarbeursplein in Utrecht voor betere pensioenen | De Utrechtse Internet Courant

FNV en CNV staken op Jaarbeursplein in Utrecht voor betere pensioenen

FNV en CNV staken op Jaarbeursplein in Utrecht voor betere pensioenen
Op het Jaarbeursplein in Utrecht is maandagochtend een stakingsbijeenkomst van het FNV en CNV. De actie volgt op eerdere acties van het spoorpersoneel voor een beter pensioen.

Op het Jaarbeursplein in Utrecht is maandagochtend een stakingsbijeenkomst van het FNV en CNV. De actie volgt op eerdere acties van het spoorpersoneel voor een beter pensioen.

In het hele land zijn er acties voor een beter pensioen. In Utrecht kwamen op het Jaarbeursplein honderden mensen bij elkaar om aandacht te vragen voor de pensioenen. Cabaretier Dolf Jansen presenteerde de bijeenkomst.

Er zijn pensioendeskundigen aanwezig van beide vakbonden, de voorzitters spreken de actievoerders toe en er was muziek van Jan van Piekeren. De actie duurt tot 12.00 uur.

Eerder op maandagochtend waren er ook al stakingen bij het openbaar vervoer. Utrecht Centraal lag de eerste 66 minuten van de dienstregeling plat. Het zorgde voor een uitgestorven station en daarna voor grote drukte in de eerste treinen.

3 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Achterhoedegevecht van de klagende massa die zich op allerlei rechten uit het verleden beroept. Ga gewoon leuk werk zoeken, zodat je nooit meer met pensioen wil.

 2. Jan

  @ Fred

  Ja, want als iedereen leuk werk kiest, dan blijft er ook niet heel veel werk liggen?

  En alsof iedereen de keuze heeft het werk te doen dat hij of zij graag wil doen; er moet ook brood op de plank en de belachelijke kosten voor een woning in Nederland moeten ook nog betaald worden.

  Je weet dat je namens de rechtse lobby van de 1% rijken praat die natuurlijk de vakbonden uit de weg wil ruimen (VVD, PVV en FvD)? Niets mis met rechten voor de werkende Nederlander. Wat jij zegt is juist in strijd met de hardwerkende Nederlander. Je bent de vijand van de hardwerkende Nederlander.

 3. Derk van Dorth

  De AOW/pensioenleeftijd moet niet verder stijgen dan 66 jaar. het is goed als ouderen gefaseerd plaats kunnen maken voor jongeren, zonder fiscaal gestraft te worden. dan kunnen jongeren eindelijk aan een vaste baan komen, i.p.v. van het ene flexcontract naar het andere uitzendbaantje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).