Foodfestival Lepelenburg onzeker na bezwaar omwonenden | De Utrechtse Internet Courant Foodfestival Lepelenburg onzeker na bezwaar omwonenden | De Utrechtse Internet Courant

Foodfestival Lepelenburg onzeker na bezwaar omwonenden

Foodfestival Lepelenburg onzeker na bezwaar omwonenden
Bron: Lepeltje Lepeltje
Het culturele foodfestival ‘Lepeltje Lepeltje’ dat volgend weekend gaat plaatsvinden in Park Lepelenburg staat op losse schroeven. Stichting Behoud Lepelenburg heeft bezwaar aangetekend tegen het evenement. “Het college moet zich aan haar eigen regels houden.”

Het culturele foodfestival ‘Lepeltje Lepeltje’ dat volgend weekend gaat plaatsvinden in Park Lepelenburg staat op losse schroeven. Stichting Behoud Lepelenburg heeft bezwaar aangetekend tegen het evenement. “Het college moet zich aan haar eigen regels houden.”

Stichting Behoud Lepelenburg heeft niet zozeer iets tegen Lepeltje Lepeltje of andere festivals, maar wel aan het het feit dat er op regelmatige basis festivals of evenementen worden georganiseerd in het Rijksmonument.

Secretaris van de stichting, Jan Verheugen, legt uit wat er mis is met het beleid: “De gemeente heeft een groenbeleid opgesteld. Eén van de kernpunten hiervan is dat bomen en struiken in symbiose leven met de grond. Hier leven voor bomen belangrijke schimmels en diertjes in. Door alle evenementen wordt de grond steeds meer aangestampt en daardoor minder goed doordringbaar voor de bomen. Van die symbiose is dus geen sprake.”

Dit heeft tot gevolg dat de bomen in het Lepelenburg niet zomaar zullen omvallen, maar jarenlang langzaam zullen afsterven, zo legt Verheugen uit. “Een boom die normaal 200 jaar oud kan worden, wordt in Lepelenburg hooguit 60 jaar. Wij zijn er ook van overtuigd dat bij een meting die we binnenkort gaan laten doen zal blijken dat de gronddichtheid hier vele malen hoger is dan in bijvoorbeeld het Wilhelminapark.”

Leefklimaat

Stichting Behoud Lepelenburg heeft hierom bezwaar aangetekend bij de gemeente en een verzoek om een voorlopige voorziening neergelegd bij de rechtbank. De stichting hoopt met de rechtsgang te voorkomen dat organisaties zomaar evenementen kunnen organiseren zonder rekening te houden met de natuur. De stichting hoop maandag al op een uitspraak van de rechter.

Er staan dit jaar namelijk 14 evenementen op de planning en de ervaring van voorgaande jaren leert de bewoners dat hier nog wel eens een stuk of tien bij kunnen komen. Verheugen: “Tientallen dagen in de zomer staat het hier vol met van alles en nog wat, dat is niet alleen inbreuk op de natuur maar ook op het leefklimaat. En er zijn zeker mensen in de buurt die zo’n festival ontzettend leuk vinden, maar vanwege de mailtjes die we krijgen en wat we op straat horen hebben we de stellige indruk dat de meerderheid van de bewoners niet blij is met de vele evenementen.”

Ondernemersrisico

De stichting laat als geheel nog weten dat een eventuele afgelasting van het festival eigen schuld is: “De evenementenondernemer dient zich net als ieder ander te oriënteren op het lokale beleid. Ervan uitgaande dat hij dat gedaan heeft, dan heeft hij gezien dat datgene wat hij wil niet mag, ongeacht dat B&W er een gewoonte van maakt eigen beleid en regels met voeten te treden. Stapt hij daar dan overheen, dat is een eventueel niet doorgaan van het evenement doodnormaal ondernemersrisico; geen reden voor gejammer.”

47 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Jan Verheugen ik stel voor dat je van een grote (levendige) stad verhuist naar Noord oost Groningen om je daar te ontvermen over de leeftijd van de bomen in plaats van een week van te voren een geweldig feest voor iedereen te verklooien.
  Je schiet een beetje door meneer.

 2. Rudolf

  Als kernpunt dat bomen en struiken in symbiose leven met de grond? Wat een parel van een kernpunt.

  Maar ik denk dat de bezoekers wel kundig en voorzichtig omgaan met de bacterien en schimmels hoor. Sterker nog, ik denk dat er vriendjes voor de schimmels en diertjes juist bij komen!

 3. jozef

  Volgens mij is de secretaris van de stichting, Jan Verheugen onlangs naar het strand geweest en heeft iets te veel zand mee genomen naar huis.

  #mierenbevredigen

 4. Jansen

  Wat een aso’s die omwonenden zeg. En dan bedoel ik niet dat men daar niks aan de kaak mag stellen, echter de toon die hier geuit wordt doet toch vermoeden dat men wel de organisatie van lepeltje lepeltje wil dwarszitten. Met name de laatste alinea. Zo ga je niet met elkaar om. Wat een kinderachtige kakkineuze reactie. Daarnaast heeft de organisatie gewoone een vergunning van B en W gekregen. dan nog een puntje. een parkj is een park en geen natuur, dus hou op met de natuur als argument aan voeren. Er is een graswijde, zodat deze gebruikt kan worden. voor o.a. eemn festival. Dit is een zeer kleinschalig evenementje> wel eens in Amersfoort gaan kijken, dat weinig bezoekers trekt en in de avnd tijdig is afgelopen. Dus met die schade aan de bodem zal het wel meevallen. de regulier picknickers en dealertjes richten meer schade aan.

  Ook dat men afgaat op gelijkgestemden, mailtjes, van horen zeggen, zegt meer over de leefomgeving van de klagres dan van de echt eopvatting in de buurt

 5. Danny

  Ik snap dat deze man bezwaar aantekent, maar – ervan uitgaan dat er toestemming door de gemeente verleend is – is het echt te makkelijk om het simpelweg als ondernemersrisico neer te zetten…

 6. Rutger van Deelen

  Wat is dat toch met die mensen daar in de buurt. Ten eerste: het is niet hun privé-park, maar van de gemeenschap. En het festival is vrij toegankelijk dus ook zij kunnen gewoon gebruik maken van het park op die dagen. Daarnaast; hoe lang is dit al bekend idd, en dan nu beginnen met dit soort fratsen. Als ze het voor elkaar krijgen dat het niet door mag gaan, betekent dit dat ze voor ongeveer 25 ‘foodtruck’ ondernemers een weekend aan omzet in het hoogseizoen voor hun neus wegkapen. Daar ben ik er ook een van en mocht dit weekend niet doorgaan dan betekent dat een enorme financiële strop voor ons als kleine ondernemer. Kan ik bij die mensen aankloppen voor mijn gederfde inkomsten? Nee he, dat kan niet. Want ze zijn te druk bezig met zichzelf en hun eigen beperkte comfort. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten die de organisatie al heeft gemaakt om alles op poten te zetten. Omwonenden van het park zitten over het algemeen niet slecht in de slappe was en denken daarmee alles te kunnen controleren, ik zeg fuck die houding. Ze zouden blij moeten zijn met hun bevoorrechte positie en een ander ook wat gunnen. Mocht de boel afgelast worden, hoop ik dat de mensen van Stichting Behoud Lepelenburgpark in ieder geval eens in de spiegel kijken en zichzelf eens goed realiseren wat ze veroorzaken met hun egoïstische acties.
  En dan nog iets: laatste alinea ‘jammer dan, dat is ondernemersrisico’. Hoe durf je dat te zeggen; als een organisatie netjes haar vergunningen heeft geregeld bij de gemeente dan kun je toch moeilijk volhouden dat de ondernemers dat allemaal maar hadden moeten zien aankomen? Schaam je diep!!!

 7. jeroen de vries

  Kom op reaguurders. Hoe was het ook al weer? Je woont in de binnenstad, als je rustig wilt wonen zonder dit soort zaken moet je maar verhuizen naar de provincie?
  Of is dat alleen van toepassing als het om andere zaken gaat en mogen deze nimby’s hun zin doordrijven? We willen toch allemaal een leuk, creatief en cultureel Utrecht? Dan ook niet zeuren als er een keer wat bij jou voor de deur georganiseerd wordt, oke?

 8. Frank De Koning

  Zeurclubjes en klaagverenigingen staan in rijen voor de deur van onze slappehap gemeente die van ellende uit alle compromietjes valt, ga thuis uithuilen en koop een huis in leidserein als je geen plezier om je heen wil!!

 9. Jansen

  Je kan best geronde redenen hebben om te protesteren tegen het zoveelste festival, echter is dat hier niet aan de orde. Men stelt in het begin van het artikel dat het niet te doen is om het pesten van de organisatoren terwijl alle uitspraken in het artikel daar wel degelijk op wijzen.

  De redenen die aangedragen worden, pertinente onzin. Zie ze eens gniffelen in hun kapitale panden, die bejaarden. Dat ze nu een stokje voor dit evenement hebben gestoken,. Gniffel, gniffel. Ik zeg, te zielig voor woorden.

  Dan nog iets, er is zelden een evenemeny in het Lepelenburg, dus dat argument gaat al de papiermand in. Dan nog iets. Tot twee jaar geleden vond hier jaarlijks “In Vervoering” plaats. Eeen evenemnt van dezelfde orde van grootte. Daar dit evenemnt is komen te vervallen is er dus juist sprake van minder belasting van het park en minder overlast. Er is dus zeker ruimte om deze vrijgekomen plek in te nemen. Daar Lepetje Leptje geen muziekevenement is, is er juist sprake van minder belasting en minder overlast.

  Dan nog iets. Ik ken toch zeker een man of honderd die in de buurt van het Lepelenburg wonen en die herkennen zich helemaal niet in en voelen zich ook helemaal niet vertegenwoordigd door de belangengroep die denkt op te komen voor de belangen van de buurt. Sterker nog, ik ken meer mensen die zich niet vertegenwoordig voelen dan wel. Dus waar haalt deze belangengroep het gore lef vandaan om te praten namens andere buurtbewoners. Gemeente Utrecht, sta op voor de organisatoren van dit festival!

 10. Jansen

  Trouwens, een evenment dat al in het vorige kalnderjaar is aangekondigd en dan nu, een week van te voren, een kort geding aanspannen, dat is doelbewust iemand dwars zitten. Uit angst dit kort geding te verliezen, wordt het vlak voor het evenement gepland, zodat het evenement in afwachting van het kort geding geen doorgang kan vinden. Hoe doorzichtig zielig en manipulatief kun je te werk gaan, belangengroep “Behoud Lepelenburg”.

  Weet je wat, jaren na jullie overlijden zal er nog steeds een Lepelenburg bestaan. Juist in stand gehouden door een nieuwe groep mensen die weet te genieten van de erfgoedwaarde van een Lepelenburg. Juist door evenementen als een Lepeltje Lepeltje neemt de liefde bij meer mensen toe.

 11. Frans

  Ik denk dat er diertjes en schimmels bij de heer Verheugen in zijn hersenpan zitten. Zulke mensen als hij lullen over het milieu, drijven de stompzinnigste regels door om hun gelijk te krijgen, maar de mensheid zit nu met fijnstof in zijn/haar longen die zo klein zijn dat dit niet te filteren is. En kijk eens naar de loodvrije benzine. bestaat uit meer dan honderd bestandelen die grotendeels chemisch is, en dus niet in een natuurlijke omgeving afgebroken worden. En zo zijn er wel meer van deze dingen.

 12. Jolanda

  Zo es even lekker de knuppel in het hoenderhok: ik woon er niet in de buurt, maar ik snap wel dat die mensen in de zomer echt niet zitten te wachten op weer een festival! Utrecht wordt overspoeld door veel te veel festivals, dankzij onze festivalgeile gemeente en citymarketing mensen, een beetje minder mag wat mij betreft wel. Vorig jaar de Tour, elk jaar de singelloop, maliebaanloop, marathon, meidenloop, swimgebeuren, plastic bootjesfestival, ik vergeet er vast nog een paar, you name it en het komt er langs. Die huizen stonden er eerder dan al die festivals die tegenwoordig maar oppoppen! Toen die mensen daar kwamen wonen was de festivallisering van de binnenstad nog niet aan de orde, dus ga die festivals lekker in Leidsche Rijn of Overvecht of Kanaleneiland of wherever houden ??

 13. I

  @Jolanda: Waarom zou het in die wijken plaats moeten vinden? Wat een kul-argumenten voer je aan. Als je dit niet wilt, ga je buiten de stad wonen. Zo simpel is het. Waarom komen dit soort klachten altijd uit de buurt Lepelenburg/Maliebaan/Wittevrouwen?

 14. diehard Lepeltje medewerker

  los van het feit dat dit gezeur is, de foto is helemaal niet gemaakt in Lepelenburg ondanks dat dat er wel bij staat…. die foto is namelijk gemaakt bij Lepeltje Lepeltje Amersfoort (afgelopen editie)! Lepeltje Lepeltje was vorig jaar in Amersfoort, Groningen, Zwolle en Apeldoorn (in die volgorde) maar niet in Utrecht. Dat je hippieverantwoord je bomen wilt beschermen is één ding, maar Lepeltje Lepeltje ook nog eens een slechte naam geven… shame on you

 15. Hans

  @I: niet zo lang geleden stonden hier op duic berichten over klagende buurtbewoners die evenementen bij Castellum Hoge Woerd wilden tegenhouden, Overvechters en Sterrewijkers die geen asielzoekersopvang wilden en eerder Zuilenaren en Terwijders die geen windmolens wilden, Oog in allers wilden geen fitness centrum en zo kan ik nog wel even doorgaan. We zijn een stel verwende peuters geworden.

 16. Okee

  Dat ik heel blij ben , dat st. Behoud Lepelenburg, aan de noodrem trekt en er misschien op deze wijze , via het recht , een halt wordt toegeroepen aan bijna iedere weekend in de zomer een evenement op het piepkleine stuk je groen gras, van postzegel park je Lepelenburg.
  Utrecht is groter, dan alleen deze plek.

 17. Marco Knol

  Ik ben het grotendeels met Jolanda eens. Op één punt na; ik (Transwijk-Noord) zit er ook niet op te wachten in park Transwijk. Af en toe een keer, ok, hoort erbij; je woont tenslotte in de stad.

  Verder verbaas ik me over al die azijnzeikers hier die er zelf (vermoed ik, althans het merendeel) ook niet wonen maar wel een mening hebben over de overlast die anderen maar moeten accepteren omdat zij in een hip & happening Utrecht willen wonen. Rot alsjeblieft op naar Amsterdam. Oh, wacht, daar klagen ze ook al.

  Tot slot; al die mensen hierboven die lopen te zeuren over het bezwaar + kort geding en ondernemersrisico; ja dat is ondernemersrisico en wel hierom.

  Kennelijk vind het festival plaats aan het eind (of net na afloop) van de bezwaarperiode. Bezwaar aantekenen mag. Staat waarschijnlijk ook keurig in de vergunning. En ik zie het vaker gebeuren dat dit soort festijnen een vergunning aanvragen, die (op het laatste moment) krijgen en er dan maar van uit gaan dat het goed is zonder af te wachten of er bezwaar en beroep wordt aangetekend. Vraag dan die vergunning op tijd aan, dan heb je dus niet op het laatste moment nog dit soort gedoe. Waarbij ik er dan maar van uit ga dat de gemeentelijke besluitvorming wel vlotjes verloopt, al ben ik daar allesbehalve zeker van. Het korte geding snap ik dan ook wel; het is een noodzakelijk kwaad omdat ik er de gemeente wel voor aan zie om doodleuk de beslissing op bezwaar wel binnen de termijn te nemen, maar na het festival. Dat schiet dan dus niet op. En sterker, ik meen dat men het in Amsterdam ooit heeft gepresteerd om een bezwaar om die reden niet-ontvankelijk te verklaren omdat er immers geen belang meer was.

  Ondernemers moeten dit soort vergunningen dus voortaan eerder aanvragen en de gemeente moet de vergunningen eerder afgeven zodat ruimte is voor een normale bezwaarprocedure die ook zinvol is. Is die tijd er niet, dan moet men in de vergunning ofwel nadrukkelijk een voorbehoud maken ten aanzien van bezwaar en beroep (doen ze bij bouwvergunningen ook als ik het goed heb) of gewoon domweg de aanvraag niet ontvankelijk verklaren wegens te laat.

 18. Omwonende

  Alhoewel Stichting Behoud Lepelenburg zich hier volstrekt belachelijk maakt en dat Lepeltje Lepeltje gewoon doorgang moet kunnen vinden, is de reactie van sommige reaguurders hier bedroevend kortzichtig.

  Alsof je je als bewoner van de binnenstad alles maar moet laten welgevallen. Natuurlijk, als binnenstadbewoner weet je dat je (veel) meer dan gemiddeld overlast zult krijgen van feestjes, festivals, vrijgezellendingetjes, afsluitingen, rondpissende en kotsende meutes, beschadiging aan fiets of auto etc. Maar ook de binnenstadbewoner mag af en toe zeggen ‘nu even niet’. Dat heeft niks te maken met een dikkere portemonee of het tegenwoordig zo populair geuite ‘nimby’. De festivalgeilheid is groot en daar moet plek aan geboden worden. Ik verheug me als binnenstadbewoner altijd weer op de activiteiten in de stad. Maar dat wil niet zeggen dat alles maar moet kunnen en dat de bewoners, die er mede zorg voor dragen dat we een levendige binnenstad hebben, alles maar moeten slikken onder het mom van ‘yes, in your tiny backyard, you fucking elitist’

 19. herman

  Misschien is Oog in Al een goed alternatief?
  De mensen in Oog in Al staan bekend om hun gastvrijheid, niets is hen te dol om hun wijk bruisend te krijgen. Ook Leidsche Rijn en dan met name het Maximapark is een goede plek, de omwonenden omarmen ieder evenement, liefst met geluidsversterking.

 20. Niels Utrecht

  Als het wordt afgezegd gewoon hele weekend dag en nacht met paar honderd man herrie maken in het park.

 21. Cico

  Het groeiende aantal festivals beperken vanwege overlast is geen kul-argument. Een voetbalstadion wordt toch ook niet voor niets buiten de stad gebouwd? Het is altijd zo opvallend dat iedereen dit soort festivals geweldig vindt en je mag er daarom niet over zeuren, totdat er zo’n festival naast je eigen deur wordt opgetuigd. En het aantal festivals groeit de laatste jaren sterk, in zomer is er wekelijks wel ergens eentje. Het is niet raar dat er op een gegeven moment een grens aan wordt gesteld.
  Het park Lepelenburg is niet zomaar een trapveldje, maar een rijksmonument dat er al ruim 100 jaar ligt. Het het is Utrechtse geschiedenis en wordt het hele jaar gebruikt door alle Utrechters voor heel veel doeleinden. Daar moeten we zuinig op zijn. En dat die mensen in kapitale villa’s wonen, mogen ze daarom er niks van zeggen? Sorry, ik woon er niet naast en ga graag naar festivals, maar een beetje rekening houden met elkaar en zorgvuldig omgaan met kostbare plekjes in onze stad is helemaal niet raar.

 22. Jan

  Ik snap deze mensen wel. Dit is gewoon een reactie op de doorgeslagen festivalisering in Utrecht. Ben benieuwd wat de rechter er van vindt. Ondernemers moeten maar hun geld verhalen op de gemeente die dan niet zorgvuldig gehandeld heeft bij vergunningverlening. Ik lees hier niemand die kritisch is op de gemeente, jammer.

 23. Rick

  Iedereen gaat weer lekker los in de comments… Normaal gesproken vind ik de bezwaren en het gezeur van omwonenden ook een beetje veel, maar wat ik hier lees is gewoon een vraag om iets meer aandacht voor de hoeveelheid festivals door het jaar heen. Als er gewoon een (realistich) maximum wordt gesteld, en daar aan wordt gehouden, dan is deze meneer Verheugen als ik het goed begrijp gewoon tevreden.

 24. Bah

  Pretpark Utrecht. Tijd om daar paal en perk aan te stellen. In een stad moet ook een beetje gewoond kunnen worden.

 25. BdV

  Inderdaad, af en toe moet de grond los worden gemaakt. Leuk klusje voor dhr. Verheugen.

 26. Scherpschutter

  Bezwaar aantekenen tegen een geweldig leuk festival omdat een boom dan wellicht maar 60 jaar oud wordt in plaats van 200 jaar oud. Het spijt me zeer, maar volgens mij heeft deze zuurpruim gewoon een klap van de molenwiek gekregen. En dan ook het mogelijk verlies voor de ondernemer dan ook nog in de schoenen van diezelfde ondernemer willen schuiven ook.

  Vuilnisman, neemt u deze zak ook mee?

 27. Joep

  De hele crew van dit festival blijkt via Whatsapp opgetrommeld om hier hun festivalletje te redden. Dat kan bijna niet anders want het festival was in Utrecht nog onbekend.
  En ja, laat de gemeente met hun zogenaamde “groen” beleid maar eens zien waar dat voor staat. Nu blijken het alleen maar mooie woorden voor de buhne.
  En o ja, voor degenen die dat niet blijken te weten: bewoners kunnen pas bezwaar maken als B&W een besluit hebben genomen. En dat doen ze dan vele weken ná de aanvraag en enkele dagen vóór de datum dat het festival begint. Zo hebben burgers geen andere keus dan op het laatste moment naar de rechter stappen.

 28. kees van oosten

  De aanvraag is pas gedaan op 30 maart, terwijl zo’n evenement door de organisatie al een jaar eerder is gepland. De gemeente zou de eis moeten stellen dat zo’n groot evenement een half jaar eerder wordt aangemeld. Dan hoeft de gemeente het besluit niet pas een paar dagen voor de geplande datum te nemen zodat er geen mogelijkheden meer zijn voor omwonenden om nog iets aan de voorwaarden te veranderen waaronder de vergunning is verleend.

  De gemeente werkt er aan mee dat de vergunning te laat wordt verleend, want dat is al jaren het geval en het verwijt is de gemeente al heel vaak gemaakt. De gemeente is er duidelijk op uit bezwaarschriften onmogelijk te maken om van Utrecht de grootste evenementenstad van het land te kunnen maken.

 29. Jan

  @kees van oosten

  “De gemeente is er duidelijk op uit bezwaarschriften onmogelijk te maken om van Utrecht de grootste evenementenstad van het land te kunnen maken.”

  Je hebt helemaal gelijk Kees!

 30. M.Janssen

  Ik ben een van die omwonenden en ik ben het grotendeels eens met de reacties.
  Ook ik vind de argumentatie nogal slap en op het ridicule af. Dus, de stichting spreekt niet namens alle bewoners. Velen genieten van de gezelligheid voor de deur!!

 31. Paul

  Goede discussie dit.
  Het maakt me trots op alle bewoners van Utrecht dat we hier op dit podium over kunnen praten.

  En zoals bij iedere discussie dat de beste mag winnen. En gelukkig wonen we in een stad die onderdeel uitmaakt van een rechtstaat waar dat nog mogelijk is. En kan een rechtbank uitspraak doen hierover.

  Trots op Utrecht.

 32. Henk

  Veel fans van dit evenement zeg waar ook ik nog nooit van had gehoord.

  Ik snap die bewoners daar prima. Door al die evenementen wordt al het groen daar naar de kloten geholpen en wordt de sfeer er ook niet beter op. Een park moet voor iedereen zijn en niet alleen voor de festivalgangers. Dit soort massale festivals kunnen ook prima op andere locaties worden gehouden waardoor onze parken heel blijven en toegankelijk blijven voor iedereen.

  Een park hoort een plek te zijn voor (relatieve) rust en natuur in een toch al drukke stad.

 33. Judith Karis

  Ik ben het er wel mee eens. Een festival op zijn tijd is heel gezellig, maar Utrecht begint een groot circus te worden. Het kan best iets minder.

 34. Dennis

  Mensen, dit is toch om je te bescheuren, deze meneer is zo weggelopen uit het Simplistisch verbond. Nederland op zijn smalst, Alller-, aller-, allersmalst!!!!
  Alhoewel, grappig zou het zijn geweest, als het niet echt was.

 35. Jolanda

  @i nee, het argument dat je maar ergens anders moet gaan wonen als je geen festival voor je deur wilt, dat is een briljant argument! Nogmaals de festivallisering en vercommercialisering is doorgeslagen in Utrecht. Elk weekend zijn er wel 2 of 3 of meer festivals te vinden in de binnenstad. Het moet niet gekker worden! Ik hou echt van festivals: beschaving, parade, ik ga natuurlijk m’n lief aanmoedigen bij de maliebaanloop, maar meer is niet beter. Meer festivals is minder!

 36. Joris

  De kop is MISLEIDEND. Er staat toch duidelijk in het artikel dat de Stichting Behoud Lepelenburg bezwaar heeft. Da’s toch iets heel anders dan omwonenden. Nogal suggestief DUIC…

 37. Niels Bokhove

  Waarom wordt die Lepelenburg-meneer toch weer meteen zo belachelijk gemaakt? We hebben al genoeg bagger gooien en scheldpartijen in dit land gehad de laatste tijd. Zouden jullie het leuk vinden als er voor júllie deur om de haverklap een festival met soms veel herrie en in elk geval overlast werd georganiseerd? Zeker als het een festival is waarmee je zelf niks hebt.
  Probeer eens wat meer fatsoen en begrip op te brengen. Daar zou Utrecht nog leuker door worden.

 38. Joep

  En o ja, Utrecht is al de minst groene stad van NL en dan verkwanselt ons groenliberale stadsbestuur het beetje groen dat er is ook nog een keer.
  http://www.nu.nl/utrecht/3867043/utrecht-onderin-lijst-groene-steden.html

 39. Bert

  Afgezien van de ridicule argumentatie over schimmels en bomen die maar 60 jaar oud worden (Utrecht wordt toch constant verbouwd, zeker in 60 jaar). Waarom zijn NIMBY’s die op het laatste moment bezwaar aantekenen “ondernemersrisico”, maar zijn festivals, verkeer e.d. niet “bewonersrisico”?

 40. Johnny B

  Kennelijk vinden de via WhatsApp opgeroepen festivalmedewerkers het nodig op de man te spelen. Alleen dat al zou voldoende grond moeten zijn dit evenement met pek en veren besmeurd de stad uit te bonjouren

 41. BdV

  P.S. Ik ben geen festivalmedewerker en ik heb geen whatsapp bericht ontvangen.

 42. dienmeibos

  Goed dat het wanbeleid van de afdeling vergunningverlening aan de kaak wordt gesteld. Ze maken er een zootje van. Er wordt niet tijdig gereageerd op verzoeken, de vergunningen rammelen aan alle kanten en zitten boordevol juridische fouten, ondertekening van brieven en besluiten wordt niet op de juiste manier gedaan volgens de Algemene wet bestuursrecht. Kortom als je bezwaar maakt en een verzoek om voorlopige voorziening indient maak je grote kans dat de rechter het besluit naar de prullebak verwijst.

 43. Joris

  Ik ben vooral benieuwd naar de omvang van achterban van deze “Stichting Behoud Lepelenburg”. We gaan er maar vanuit dat ons democratisch stelsel zegen zal vieren…

 44. Greet

  Jolanda, ik nodig je zaterdag uit voor een drankje! Gratis! ? Kom maar, gezellig! Groetjes Greet!

 45. Jansen

  @ Joep

  Hilarisch dat er door jou wordt gezegd dat de hele crew van het festival is opgertommeld om kritisch te zijn over de stichting Behoud Lepelenburg en hun rare manier van protesteren.

  Dus al er vanuit verschillende hoeken kritiek komt op de belachelijke en rare uitspraken van de voorzitter van de stichting, dan moet dat wel opzet zijn vanuit het festival?

  Dus kirtische geluiden kunnen niet spontaan ontstaan na het lezen van het artikel met daarin de rare uitsprkan van de stichting Behoud Lepelenburg?

  Het lijkt er hier trouwens eerder op, gelet op de reacties, dat juist de stichting vrienden en leden heeft opgetrommeld om het eens te zijn met het rare standpunt van de stichting. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten zullen we maar zeggen.

  Lepeltje Lepeltje komt op de festivalkalender gewoon in de plaats van “in Vervoering” dat niet meer bestaat bij mijn weten. Het is dus geen extra bealsting van het park. Er gebeurd iets in het park dat er al jaren gebeurd.

  Als ik de stichting was zou ik juist bezwaar aantekenen tegen die festivals die wel degelijk overlast opleveren voor de omwonenden, dat zijn er namelijk wel degelijk een paar.

  Over de aantasting van groen; in Lepelnburg is er gras en zijn er bomen en. Er is een picknickwijde. Dit park is bedoeld en aangelegd, zodat mensen kunnen recreëren. Er zijn geen planten of bloemen. Een park is geen bos of natuurgebied, het is door mensen aangelegd voor mensen. Daar zitten sonsequenties aan voor het gras en voor de bomen.

  Tot in de jaren tachtig stond hier bij mijn weten het noodconcertgebouw, en als het niet in vlammen op was gegaan, had er waarschijnlijk tot aan 2 jaar geleden de popzaal in dat noodgebouw gezeten. Dan was er weinig park geweest en waren er ook weinig buiten evenementen geweest, maar hadden jullie vast ook wat te zeiken gehad als stichting zijnde.

  De piekenkermis aandragen slaat natuurlijk nergens op. Die hoort gewoon bij de Maliebaan.

  Het lijkt er verdacht veel op dat mensen die in deze lobby zitten van deze stichting, dezelfde soort mensen zijn die gaan protesteren tegen de aanstasting van een zogenaamde historische rotonde die zogenaamd ontsierd zou worden door 4 ini-mini reclamebordjes. Hoe zielig ben je eigenlijk als je jouw leven gebruikt om je daar druk over te maken? Zijn alle belangrijke zaken om voor te strijden op in het leven of zo?

  Als de vergnunnig eind maart is aangevraagd, ruim 3 maanden geleden, waarom dan nu pas dwars gaan liggen als stichting, een week voordat het festival plaats vindt? Lijkt me toch moedwillig de organisatie dwars zitten, zoals ook blijkt uit die rare laatste alinea met uitspraken als ondernemersricisco.

  Als dit evenement niet doorgaat kunnen we natuurlijk wel gewoon masaal gaan picknicken met tienduizend mensen aanstaand weekend. Veel meer mensen dan er ooit bij lepeltje leptje zullen komen. Ik denk dat dit meer schade aanricht en meer overlast gaat veroorzaken, maar ja, wie ben ik?

 46. Stichting help jan verheugen de stad uit

  Nu is die droeftoeter weer tegen de vuurwerkshow waarmee de kermis ieder jaar geopend word
  Komen ze met een alternatief in de vorm van een lasershow veegt ie ook van de tafel

  Word vervolgd in de vorm van een vuurwerkshow in de tuin van jan verheugen op een tijdstip wanneer wij betalen
  Word het wekelijks
  Word het maandelijks
  Of misschien wel dagelijks
  Ook dat bepalen wij
  Jij ons zieken
  Wij jou zieken
  Tot de grote eindknal
  We verheugen ons er nu al op

 47. Ton

  Wat veel zeer onbeleefde mensen in onze stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).