Foodmarkt postkantoor Neude krijgt fietsenstalling met 700 plekken | De Utrechtse Internet Courant Foodmarkt postkantoor Neude krijgt fietsenstalling met 700 plekken | De Utrechtse Internet Courant

Foodmarkt postkantoor Neude krijgt fietsenstalling met 700 plekken

Foodmarkt postkantoor Neude krijgt fietsenstalling met 700 plekken
De foodmarkt die in de kelder van het oude postkantoor aan de Neude komt, krijgt een fietsenstalling met 700 plekken. Dat heeft de gemeente gisteren laten weten.

De foodmarkt die in de kelder van het oude postkantoor aan de Neude komt, krijgt een fietsenstalling met 700 plekken. Dat heeft de gemeente gisteren laten weten.

De bedoeling hiervan is dat er bijvoorbeeld geen weekendboodschappen gedaan gaan worden in de foodmarkt. Ook zullen er geen winkelwagentjes komen. De gemeente spreekt dan ook van een ‘mandjessupermarkt’. Doordat er bij het postkantoor niet geparkeerd kan worden, wil de gemeente dat mensen makkelijk met de fiets boodschappen kunnen doen.

Het voormalige postkantoor krijgt meerdere nieuwe bestemmingen. Het wordt, naast het nieuwe onderkomen van de centrale bibliotheek van Utrecht, ook een plek voor horeca, kantoorruimte, winkels en dus ook een foodmarkt met fietsenstalling. Het monumentale pand wordt uitgebreid aan de zijde van de Oudegracht met een souterrain en nieuwbouw en er komen meerdere ingangen voor het publiek. Naast de ingang op de Neude komen er ook toegangen aan de Potterstraat en aan de Oudegracht. De bevoorrading van het gebouw gaat voornamelijk via de Drakenburgstraat verlopen.

Om de herbestemming zo vlot mogelijk te laten verlopen heeft het Utrechts college gisteren een aantal besluiten genomen. Belangrijkste hiervan is om diverse omgevingsvergunningen tegelijkertijd ter inzage te leggen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Martin Hendriks

  Het gaat hier om het Voormalig postkantoor aan de Neude en niet het oude oude postkantoor

 2. Cico

  Die foodmarkt gaat gelukkig binnen een paar jaar failliet. Het is een hype dat zich totaal niet bewijst, integendeel. Kijk maar naar de Markthal in Rotterdam. Daar wordt al geklaagd dat iedereen komt kijken, maar niks komt kopen.
  Het is een toeristenval voor dagjesmensen, een dingetje van citymarketeers en een plein verderop wordt een echte markt gehouden met echt voedsel voor normale prijzen.

 3. Jansen

  Overigens wordt deze foodmarket gewoon een ordinaire Jumbo waar wat vers verkocht wordt. Dat is toch iets anders dan bijvoorbeelde foordmarket in Oslo ofzo.

 4. Maarten Wiesman

  Krijgen we nu naast de overkill aan kledingzaken en horeca ook een zg petite supermarkt? Zeker niet biologisch. Weer een reden om de binnenstad te boycotten.

 5. D.E. Börgemeester

  Maarten wil geen kledingzaken, horeca of supermarkten. Heb je een idee van wat je wél wil in de binnenstad Maarten? Dan kunnen we daar rekening mee houden.

 6. Sjoerd

  Kunnen we in ieder geval van die Anglicismen af?

 7. Hannah

  Het is FOODMARKET, niet FOODMARKT, maar beiden zijn even erg, de verengelsing van binnenstad loopt de spuitgaten uit, waarom ook nog de gevel van dat puur Hollandse gebouw verzieken? Dat er tegenwoordig aan de overkant een STAYOKAY (grrrrrrretverdemme!!!…) zit, is al erg genoeg.

  Kom, verzin iets beters, het SPIJSKANTOOR, of EETLEZEN (knipoog naar de nieuwe bieb) of… weet ik veel… maar… HOU…OP…MET…DIE…ENGELSTALIGE…GEBAKKEN LUCHT !!!!

  Bah!

 8. Mannah

  Hannah: het is SPUIGATEN, niet SPUITGATEN. En gretverdemme is misschien geen verengelsing, maar echt goed Nederlands is het ook niet.

 9. Kok

  @HANNAH …………..helemaal mee eens….om er maar eens een mooi Nederlands woord voor te gebruiken……WANSTALTIG!
  Wanneer houd men op de nederlandse taal in de vuilnisbak te gooien.

 10. thomasje

  Leuk !! 🙂 Ik ben binnenstadbewoner en kijk uit naar al de nieuwe dingen die hier komen. De fietsenstalling zal ik zelf niet gebruiken maar de rest van de voorzieningen zeker wel !!

 11. Vivant Omnes Virgines

  wat een ellende… Ik probeer zo positief mogelijk in het leven te staan, maar God wat maakt de gemeente utrecht het mij moeilijk.

 12. BdV

  Ik ben het met de Nederlandstaligen eens en ook niet zo onder de indruk van de naam Foodmarkt / Voetmarket / Food Market / Foodmarket / Voedselmarket / whatever. Noem het desnoods “De Markt in het Oude Postkantoor”, oftewel de MOP.

  Foodmarket, pfff, dat kan overal wel zijn.

 13. Petra

  En o ja, nu we toch bezig zijn: die fietsenstalling (BIKEPARKING 🙂 ) kunnen ze ook wel achterwege laten. Het blijft natuurlijk veeeel makkelijker om je fiets (bijvoorbeeld) tegen de hekken bij de gracht neer te kwakken.

 14. FD

  Alweer een fietsenstalling….
  Knettergek !

 15. Robert

  Het is geen markt, en ook geen Market, in Utrecht noemen we het De Mart!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).