Fors meer foutparkeerders Oudkerkhof op de bon sinds herinrichting; gemeente neemt maatregelen | De Utrechtse Internet Courant Fors meer foutparkeerders Oudkerkhof op de bon sinds herinrichting; gemeente neemt maatregelen | De Utrechtse Internet Courant

Fors meer foutparkeerders Oudkerkhof op de bon sinds herinrichting; gemeente neemt maatregelen

Fors meer foutparkeerders Oudkerkhof op de bon sinds herinrichting; gemeente neemt maatregelen
Het is voor automobilisten onduidelijk waar wél en waar niet geparkeerd mag worden op het Oudkerkhof. Sinds de herinrichting in september 2017 zijn er namelijk maar liefst 242 bekeuringen uitgedeeld aan foutparkeerders.

Het is voor automobilisten onduidelijk waar wél en waar niet geparkeerd mag worden op het Oudkerkhof. Sinds de herinrichting in september 2017 zijn er namelijk maar liefst 242 bekeuringen uitgedeeld aan foutparkeerders.

Dit is een fors aantal meer dan in de maanden ervoor. In de periode januari tot september 2017 zijn er slechts 15 bekeuringen uitgeschreven op het Oudkerkhof, en in het hele jaar 2016 gingen er 43 foutparkeerders op de bon. Het hoge aantal bekeuringen is voor wethouder Lot van Hooijdonk een duidelijk signaal dat er beter aangegeven moet worden waar er wél en waar er niet geparkeerd mag worden.

Totdat de volledige herinrichting van het Oudkerkhof is voltooid neemt de gemeente tijdelijke maatregelen. “We gaan oneigenlijk gebruik van ‘open ruimtes’ tegen door het plaatsen van objecten. We kiezen voor objecten die bijdragen aan een prettig gebruik van de straat zoals zitelementen of boombakken. We gaan de parkeervakken duidelijker aangeven. Nu zijn alleen de hoeken van de parkeervakken met witte stenen aangeduid. We gaan meer witte stenen om het parkeervak aanbrengen en brengen daarnaast een ‘P’ markering in het vak aan”, is te lezen in een antwoord op schriftelijke vragen van de VVD en de PvdA.

6 Reacties

Reageren
 1. RB

  Dit kan toch niet waar zijn? Onze mooie gemeente die ondoordacht impopulaire maatregelen erdoorheen duwt, onder de voorwendselen dat er groot draagvlak is onder de bewoners en ondernemers die hier echt door geraakt worden? Het kan toch niet dat de beste jonge bestuurder van Nederland, eindverantwoordelijk voor deze herinrichting, niet goed heeft nagedacht over de praktische invulling van haar symboolpolitiek? Ik ga ervanuit dat dit gewoon weer 1 grote hetze is tegen onze lieve Lot en haar milieubewuste slaafjes.

  En nu zonder dollen, dit slaat weer echt alles. Het ging al mis bij de inloopavonden, waar heel toevallig bepaalde kritische opmerkingen niet terug te vinden waren in de notulen. Het overgrote deel van de aanwezig was fel tegen een groot deel van de maatregelen die het Oudkerkhof ‘leefbaarder’ zouden maken. In de aankondigingen van de maatregelen werd echter opeens weer gesproken over een groot draagvlak onder de bewoners en ondernemers. En dan de herinrichting zelf: Is echt niemand hier langs gelopen die dacht dat het misschien toch niet heel duidelijk was aangegeven waar wel en niet mocht worden geparkeerd? Ook niet toen de ondernemers zelf posters zijn gaan ophangen en bloembakken zijn gaan plaatsen om ervoor te zorgen dat hun klanten geen parkeerboetes zouden krijgen tijdens hun bezoek?

  En is er dan ook niemand van de Gemeente die nu over het Oudkerkhof loopt en ziet dat er alsnog constant buiten de vakken wordt geparkeerd? Dat er geen plek meer over is voor bewoners? Dat de vele tientallen opmerkingen over de parkeerdrukte, gemaakt door de dagelijkse gebruikers van het Oudkerkhof, misschien toch meer hout sneden dan een onderzoek van de parkeerverantwoordelijke die zelf zijn rekenregels niet kan uitleggen?

  Ach, in elk geval kon Lot weer verkondigen dat Utrecht weer een stukje groener is geworden. Op naar nog een verkiezing voor beste jonge bestuurder

 2. Binnenstadscrew

  De gemeente heeft werkelijk geen idee waar men mee bezig
  Kom nou eens dat stadskantoor uit
  Kom ter plekke kijken,,wat voor chaos jullie elke keer aanrichten
  jullie kijken vanuit het stadskantoor over de stad
  Maar kom eens uit uw ambtenarenstoel
  Dat hele nieuwe plan van binnenstad,,met fietsenen wandelgebied etc gaat niet lukken
  Overleg nou eens met bewoners
  Die hebben kennis vd binnenstad

 3. Lombokker

  Ik mag hopen dat de gemeente Utrecht nu ook zo coulant is om de gedupeerden hun ‘naheffing parkeerbelasting’ terug te storten.

 4. G.H.

  Een witte begrenzing van het parkeervak, en een ‘P’ als markering.
  Revolutionair hoor, haha. Dat niemand dat eerder heeft bedacht.

 5. Maarten Wiesman

  Zijn automobilisten nu zo dom dat ze onderhand niet weten dat je niet met de auto de binnenstad moet bevuilen en als je dat wel doet er voor moet betalen. Mooier zou zijn als er alleen door bewoners geparkeerd kan worden. De rest neemt gewoon de bus van huis of van de diverse P&R’s; dan krijg ik ook meer werk…… Buschauffer U-OV.

 6. Piet

  Onduidelijk, als je gewoon oplet zie je het verschil wel degelijk. Maar het is net als op de Kapteynlaan daar rijdt ook iedereen veel te hard. Ook daar wordt dan door de verkeersdeskundigen gezet meer borden en belijning op het wegdek. Handhaven is de enige optie als je al 2x een bord voorbij bent gereden dien je echt wel te weten dat 30 de max is. Net zoals hier op oudkerkhof als je niet binnen de belijning kan staan dien je opnieuw je theoretische verkeerexamen te doen. Het is prima duidelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).