Fotoreportage: Zo’n 2000 mensen houden kussengevecht op het Domplein | De Utrechtse Internet Courant Fotoreportage: Zo’n 2000 mensen houden kussengevecht op het Domplein | De Utrechtse Internet Courant

Fotoreportage: Zo’n 2000 mensen houden kussengevecht op het Domplein

Fotoreportage: Zo’n 2000 mensen houden kussengevecht op het Domplein
Het mega-kussengevecht vandaag in Utrecht was een groot succes. Het Domplein stond vol met kussenvechtende mensen.

Het mega-kussengevecht vandaag in Utrecht was een groot succes. Het Domplein stond vol met kussenvechtende mensen.

Vandaag was het International Pillow Fight Day, overal in de wereld werden kussengevechten georganiseerd. Het was voor het tweede jaar dat het evenement ook in Utrecht plaatsvond. Waren er vorig jaar nog 300 mensen, dit jaar waren er zo’n 2000 mensen op het kussengevecht afgekomen. Om klokslag drie uur begon het kussengevecht en al gauw vlogen de veren door de lucht.

Foto’s: Robert Oosterbroek

Kussengevecht 001 Kussengevecht 002 Kussengevecht 003 Kussengevecht 004 Kussengevecht 005 Kussengevecht 006 Kussengevecht 007 Kussengevecht 008  Kussengevecht 010 Kussengevecht 011 Kussengevecht 012 Kussengevecht 013 Kussengevecht 014 Kussengevecht 015 Kussengevecht 016 Kussengevecht 017 Kussengevecht 018 Kussengevecht 019

30 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Lache!! N.o.t.! Ruimt organisatie zelf rommel op?

 2. utrecht

  Prima promotie voor Utrecht, anti-terreur tot en met!
  Mooie locatie en iedereeen blij en vrij en dat nog eens gratis ook.
  Leuk gebeuren dus en goed initiatief. Ga zo door.

 3. Griet

  Fred jongen, wat doe je vanavond? Misschien kunnen we een biertje drinken, je lijkt me vreselijk gespannen en gefrustreerd!

 4. Jan

  Ik fietste er net langs en alles was keurig opgeruind. Leuk evenement!

 5. World Pillow Fight day Utrecht

  Like many city’s world wide… also here in Utrecht, BIG FUN !
  Be part of it.. en hit hard with your soft pillow .. and see al people smile..
  Good movies are to be seen on You Tube how Utrecht joint the world..many tourist enjoyed it too !

 6. Eddy Merks

  Lachender… en goedkoper dan de Tour de France !

 7. pim

  kussengevecht is huisstofmijt oorlog

 8. Fab

  Ach die Pim, beter dan ‘n huis stofmeid! Geniet de lente en laat een veer! Niks mooiers dan een massale voorjaarsnies.

 9. Wim Vreeswijk

  Het lijkt mij dat er in onze stad veel serieuzere problemen zijn dan het organiseren van kussengevechten !

 10. Vincent

  Beste Wim, wilt u daarmee suggereren dat kussengevechten een probleem zijn voor de stad?

 11. Suzan

  Zie ik nou goed op de foto’s dat het volwassen mensen betreft..? Dacht dat het voor kinderen was. Zéér ernstig en verontrustend dit…

 12. Wim Vreeswijk

  Nogmaals, ik hou me alleen bezig met serieuze problemen in onze stad en niet met kussengevechten. Wie bedenkt deze onzin!

 13. Wim vrees niet zo veel... in de wijk...

  Het is goed om soms ook helemaal alles even niet te serieus te nemen… gewoon op bevreesd met onbekende stads genoten en toeristen die er veel waren.. uitleven…

 14. Jiri

  Een mens moet af en toe zijn agressie kwijt. Sommige doen dat met hooliganisme, een aantal tijdens een stapavond (kopschoppen) en weer anderen in Syrië. Deze 2000 doen het via een kussengevecht. Leuk!

 15. Lodewijk

  Wim! Suzan! Goed weekend/ leven gehad? Het lijkt van niet.

 16. Dirk

  Reden destemeeer om dus vooral niet op de PVU te stemmen. Utrecht zou maar een saaie stad worden waarin blijkbaar geen plaats is voor dit soort initiatieven. Jammer. Maar dus ook geen Koningsdag, begrijp ik? Immers, er zijn wel serieuzere problemen in de stad die opgelost dienen te worden.

 17. Wim Vreeswijk

  Eindelijk iemand die zegt wat ie denkt en wellicht doet wat hij zegt. Prima !

 18. Vincent

  Beste John, mag ik vragen hoe jij “oorspronkelijke Utrechter” definieert? Aan welke eisen moet iemand wat jou betreft voldoen om Utrechter te zijn?

  (En waarom ben ik dit soort vragen aan het stellen onder een kussengevecht-topic? Enfin…)

 19. Wim Vreeswijk

  Vincent, je moet niet van die onnozele vragen stellen aan John. Iedereen weet wat hij bedoelt!

 20. Vincent

  En toch wil ik het graag uit zijn mond horen, beste Wim. Ik ben bijvoorbeeld niet geboren in Utrecht, maar in Nieuwegein. Wat betekent dat voor mijn status als Utrechter? Word ik ook inbegrepen in Johns hypothetische “opschoning”?

 21. Wim Vreeswijk

  Beste Vincent!

  Als ik jou was zou ik er niet zo wakker van liggen.

 22. JW

  Wim Vreeswijk,

  Volgens mij kunt U nog wel een goed lesje in Social Media gebruiken. U kunt mij benaderen voor een training hoe U vooral NIET dient te reageren.

 23. Vincent

  Ik slaap er geen seconde minder om hoor, beste Wim. Maar kennelijk is het voor sommigen wel een dusdanig zwaarwegend issue dat ze willekeurige nieuwsberichten (over kussengevechten, nota bene) aangrijpen om een politiek punt te willen maken. Ach, ieder zijn ding.

  Terzijde: ik heb me uitstekend vermaakt op het Domplein zaterdag. Volgend jaar weer.

 24. Wim Vreeswijk

  Het is moeilijk onderhandelen met personen die zichzelf hebben ge-anonimiseerd met alleen voornamen en initialen. Ik strijd, schrijf en spreek immers altijd met open vizier !

 25. Vincent

  Ervan uitgaande dat u (onder meer) aan mij refereert; ik was me er niet van bewust dat we aan het “onderhandelen” waren. Daar lijkt me dit ook niet bepaald het juiste medium voor. Voor zover ik weet stelde ik slechts een vraag aan John. Die is niet beantwoord, neem ik hem ook niet kwalijk, je kan moeilijk van mensen verwachten dat ze voortdurend deze conversatie bijhouden. Maar aangezien u nog wel deelneemt, mag ik de vraag dan aan u voorleggen? (Vanuit de aanname dat u het met John eens was, correct me if I’m wrong). Hoe zou u een “oorspronkelijke Utrechter” definiëren? En hoe ziet u dat “opschonen” waar hij aan refereerde voor u?

 26. Wim Vreeswijk

  Vincent….?! Dat is voor U een vraag en voor mij een weet, zo simpel is dat!

 27. Vincent

  Voor iemand die beweert “te zeggen wat u denkt” bent u dan wel erg van het omfloerste taalgebruik, als ik zo vrij mag zijn. Of meent u dat mijn vraag geen eenduidig antwoord waard is?

 28. Wim Vreeswijk

  bij personen die zichzelf anonimiseren met slechts voorletters en voornaam ga ik natuurlijk niet zeggen wat ik denk. Dat moet je toch kunnen snappen Vincent?

 29. Vincent

  Nu ja, dat is uiteraard uw goed recht, maar ik vind het een zwaktebod. U heeft een politiek verleden, er is u (naar ik mag aannemen) vaak genoeg door het publiek gevraagd naar uw standpunten…vroeg u elke keer naar het visitekaartje van de vragensteller? Vanuit privacy-oogpunt houd ik mijn achternaam inderdaad afgeschermd op openbare internetfora, maar ben ik daarmee anoniemer dan een willekeurige voorbijganger?

  Maar ik dwaal een beetje af van het oorspronkelijke onderwerp. Het is me duidelijk dat u er geen interesse in heeft serieus in te gaan op mijn vraag. Jammer, het zij zo.

 30. Wim Vreeswijk

  Als je mijn mening over een en ander persé wilt weten zul je gewoon persoonlijk een afspraak moeten maken. Dan wil ik best wel een interview ofzo geven. De koffie staat klaar !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).