Foto’s: De Bijenkorf opent tweede etage en krijgt mannenwereld in de kelder | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: De Bijenkorf opent tweede etage en krijgt mannenwereld in de kelder | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: De Bijenkorf opent tweede etage en krijgt mannenwereld in de kelder

Foto’s: De Bijenkorf opent tweede etage en krijgt mannenwereld in de kelder
De verbouwing aan De Bijenkorf heeft een eerste praktische mijlpaal bereikt. De tweede verdieping is in gebruik genomen.

De verbouwing aan De Bijenkorf heeft een eerste praktische mijlpaal bereikt. De tweede verdieping is in gebruik genomen.

Afgelopen nacht is er met 150 man gewerkt om de kelderverdieping leeg te maken en de tweede verdieping in te ruimen. In de kelder zal een wereld voor mannen gecreëerd worden die medio februari gereed is. Daarna worden de parterre en de eerste etage nog verbouwd.

De opening van de tweede etage is de eerste fase van een grootscheepse verbouwing die medio 2018 wordt afgerond. Het winkeloppervlak van het warenhuis vergroot hiermee van 9.000 naar 15.000 vierkante meter.

Op de nieuwe etage vind je onder andere een groot restaurant, een wijn boutique en kindermode. De Bijenkorf gaat een nieuw beleid invoeren met betrekking tot kleding omruilen. De centrale klantenservice, voorheen gevestigd in de kelder, is hierdoor verdwenen. Voor omruilen of vragen over aangekochte producten, kunnen klanten bij de medewerkers van de betreffende afdeling terecht, want daar is de kennis van het product het grootst.

de-bijenkorf-utrecht-the-kitchen-1 de-bijenkorf-utrecht-the-kitchen-2de-bijenkorf-utrecht-1 de-bijenkorf-utrecht-2

 

17 Reacties

Reageren
 1. Mick

  Gaaf zeg! Echt een winkel waar de reeds binnen lopende mensen je naar binnen lokken!

 2. herman

  Dat ziet er anno 2016 toch heel anders uit dan zo’n jaren 70 bunker van V&D, blijft jammer dat die laatste verdwenen is.

  Maar zo’n mooi Bijenkorf pand zichtbaar op een hoek komt toch heel anders over dan een verstopte betonnen klomp in de rest van het HC beton.

 3. Katja

  Over een paar jaar De Bijenkorf failliet “Hoe heeft het zover kunnen komen ?”
  Luchtfietserij.

 4. isabelle

  Mick, zeker een Bijenkorfmedewerker? Beetje sneue reactie…

 5. Mick

  @Isabelle: nee ik werk niet bij de Bijenkorf. Wat is er sneu aan mijn reactie? Niet negatief en daarmee dus verkeerd als reactie?

 6. Hannah

  @Mick

  Inderdaad, positief is sneu, negatief is cool. Je was veel beter voor de dag gekomen als je had gekozen voor 1 van de volgende reacties:

  1. Dure winkel en dan nog gratis publiciteit ook! Vroeger kocht je aan de overkant nog gewoon een colbertje voor vijf tientjes bij De Rode Olifant.

  2. Weer zo’n gladde glazen gevel die ook nog eens helemaal niet past bij de mooie stenen rondingen van hotel Smits aan de overkant!

  3. Sinds Kledingmagazijn Dijckhoff daar weg is en de Lange Viestraat is verbreed, weiger ik er nog langer te komen. Wat een armoe, ik ga nog liever shoppen in Lelystad!

  4. Utrecht moet zich schamen dat er met ons belastinggeld een regenboogzebrapad is aangelegd naar een hedonistisch warenhuis waar de gemiddelde homo uit Sterrenwijk of Overvecht zich door de hoge prijzen amper welkom voelt!

  5. Waarom wel een kelder voor mannen en niet voor vrouwen?!! Werkelijk schandalig dat de Bijenkorf buigt voor de anti-vrouwenretoriek van de radicale islam. Nederland let op uw saek! Hier MOET tegen worden opgetreden!

 7. Jan Vanel

  Wat moet ik mij voorstellen bij ‘een wereld voor mannen’? Een stripclub, pornobioscoop, bar of een wand met TV-toestellen met doorlopend sportreportage’s…?

 8. herman

  @ Hannad +1
  Hahahahaha

 9. Henk

  Lol @ Hannah.ooi verwoord.

  6 wederom het grootkapitaal dat ten koste van alles jan en alleman een megalomaan pand door de strot duwt.

  Zag laatst ook nog een friet boetiek in de Steenstraat. Whats next? Alles gaat naar de klote.

 10. paul

  Prachtig pand, met goed gedetailleerde gevel. Op deze plek past een warenhuis met internationale uitstraling en een kwalitatief aanbod. Nee , ik werk niet bij de bijkorf , maar ik kom wel eens in andere steden in Nederland en dan zie je hoe triest deze afglijden naar een steeds marginaler winkel centrum. Hier in Utrecht moeten we ons gelukkig prijzen dat er een grote investeringen bereidheid in ons centrum, zowel particulier als door de gemeente. Denk aan ook aan de Nieuwe Galerie Modern, en voormalig postkantoor, horeca diversificatie, CS district. Een vitale stad is voor de vele bezoekers aan het centrum direct voelbaar !
  Belangrijk zijn overigens ook investeringen in Oudkerkhof/Dom kwartier om hier top kwaliteit winkels & hotel vestigingen te stimuleren.

 11. Ralf Utrecht

  Gefeliciteerd Bijenkorf. Jullie hebben het gebouw een fantastische face up gegeven. Ook echt blij dat het hogere marktsegment in Utrecht ermee een impuls heeft gekregen. ?

 12. Paulusma

  Gelukkig. Er was al jaren een hedonistische verdieping alleen voor vrouwen, en dat was pas discriminatie, zeker voor de kennelijk zielige homo’s uit Overvecht en Sterrenwijk. Gelukkig gaat de Bijenkorf over enkele jaren failliet en dat is maar beter ook, want dan kunnen we het pand terugbouwen naar een heerlijke jaren 70 betonnen bunker waar we dat weer shoppen bij de Rode Olifant. Gelukkig kunnen we dan inderdaad een frietje eten bij de patatjuwelier, want meer kunnen we niet betalen. Dank aan Hannah en Henk voor een beetje tegenwicht tegen al die negatieve berichten op dit soort fora.

 13. Jacobson

  Ter gegenheid van dit heuglijke feit (een mannenkelder in Bijenkorf): een aardig historisch feitje.

  De Bijenkorf is in de jaren 80 door de gemeente gedwongen om de huidige lokatie te ontwikkelen. Toendertijd hadden ze een gebouw van slechts 1 bouwlaag. Ze zagen geen heill in Urrecht. De gemeente heeft hen gedwongen om La Place ge bouwen. De Bijenkorf koos ervoor maar de helft van het nieuwe gebouw zelf te gebruiken. Nu is het hele gebouw te klein.
  Soms heeft onze ferfoeide overheid meer verstand van de stad dan we denken.

 14. Kurt Groefsteen

  @henk

  Haha. Die fritesboetique zit op de Steenweg Henk, niet de steenstraat. Een straat die overigens wordt geregeerd door het ‘grootkapitaal’.

  Wist je dat het met de mensheid nu beter dan ooit gaat henk? We gaan best lekker. Over 100 jaar kopieren we ons leven zelfs op Mars. Niet zo negatief man.

  @hannah
  Dat je de glazen gevel niet mooi vindt is smaak. Ik vind hem wel mooi en mooier dan eerst.

 15. mark

  De bijenkorf …….er schijnt bijensterfte te zijn. Zal deze korf het overleven?

 16. Dirk

  Prachtige facelift! Ik ben ook heel blij dat de Bijenkorf deze investering heeft willen doen in onze stad. Ik denk dat de gemeente Utrecht daarin een voortrekkende rol speelt met haar investeringen (dus ook voor hen complimenten).

  En wat betreft de huiszeikerds die in elk nieuwsbericht een aanleiding vinden om iets negatiefs te schrijven: in plaats van standaard naar iets negatiefs te zoeken, waarom niet standaard naar iets positiefs zoeken in een ontwikkeling? Het wordt er allemaal niet leuker op voor jezelf als je elke nieuwe ontwikkeling door deze bril bekijkt..

 17. Hidde

  Hannah mag gaan werken voor de Speld. Wat een leuke reacties hier allemaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).