Foto’s: Contouren singel worden zichtbaar | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Contouren singel worden zichtbaar | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Contouren singel worden zichtbaar

Foto’s: Contouren singel worden zichtbaar
De singel moet nog voor het eind van het jaar zijn volgelopen en bevaarbaar zijn. CU2030 geeft via onderstaande foto’s de stand van zaken weer. Vanaf het Paardenveld tot aan de voordeur van TivoliVredenburg. De singel komt eraan.

De singel moet nog voor het eind van het jaar zijn volgelopen en bevaarbaar zijn. CU2030 geeft via onderstaande foto’s de stand van zaken weer. Vanaf het Paardenveld tot aan de voordeur van TivoliVredenburg. De singel komt eraan.

De komende maanden gaat de laatste nieuwe brug bij TivoliVredenburg voor de deur open, gaan er nog damwanden de grond in en wordt er gegraven. Het grondwater komt erna vanzelf omhoog.

singelaug1 singelaug2 singelaug3 singelaug4 singelaug5 singelaug6

19 Reacties

Reageren
 1. HJ

  Eindelijk, hehe..
  Maar zonder dollen, ziet er mooi uit

 2. Archie Tekt

  Het grootste nadeel is dat je nu veel beter begint te zien hoe afgrijselijk lelijk elk pand van na 1930 in Utrecht is.

  Zijn de bedenkers en bestuurders, iedereen die daarmee iets te maken had, weleens voor de rechter gebracht eigenlijk?

 3. Bas

  Archie Tekt,

  That’s all water under the bridge now… 😉

  And do you have a website or something where we can see some of your creations? I’m sincerely interested in your vision of the future! I have this feeling it will be awesome!!

  grtz, Bas

 4. Coen

  Hey Bas,
  This website shows it all:
  http://www.cu2030.nl/pagina/alle-projecten

  Turn left in the reception hall of the new cityhall at Utrecht CS and you will find a macquette, people and printed info-panels on this issue.
  Grtz.
  Coen

 5. Archie Tekt

  Een mooie singel brengt de Utrechter vrees ik enorm in verwarring. Vroeger wist je dat je in ‘n straal van 250 meter aan de oostkant van het station je ogen dicht moest doen (vandaar de vele ongelukken aldaar). Nu wil je enerzijds de singel zien, maar word je alsnog verblind door de kunststof gevels, architectuur alsof je in een nachtmerrie door Apeldoorn of Zoetermeer loopt.

  Voordat ze dingen weer mooier gingen maken huilde ik minder.

 6. Brulvis

  Zo jammer dat het niet in een keer afgemaakt kan worden. Leen wat geld en betaal daar mee af. Nu moet B&W ook geld apart leggen. Duurt nu nog veel te lang.

 7. gerben

  Wanneer wordt dit water dan aangesloten op de bestaande Catharijnesingel?

 8. Herman

  Enerzijds wordt de stad hier echt mooier van.

  Maar als je vanaf HC naar links kijkt dan zie je afschuwelijke bebouwing staan. Als we hier echt iets van moeten maken, dan moet die hele gevel waar nu die banken en dergelijke staan door iets anders vervangen.

  Dan krijgen we “ooit” het stuk tussen Tivoli-Vredenburg en Mariaplaats nog, de tekeningen lijken iets moois te showen, maar daar ontbreekt kou, tocht, schaduw en stank op.

 9. Luuk Upuuk

  Inderdaad, waarom niet in een keer de klus afmaken. Als overheid kan je toch tegen 0,0 % lenen? Dan moet je juist nu investeren in infrastructuur van en voor de toekomst!l

 10. Mick

  De reden dat de singel in delen wordt afgemaakt is dat het nieuw HC nog afgebouwd moet worden… Anders zouden de bouwers over een volle singel heen moeten werken. Praktisch is anders…

  Wees blij dat er straks weer een mooi stuk singel terug is!
  En die gebouwen worden om den duur toch wel vernieuwd.

 11. Carel

  Tja
  gezellig water tussen Glas en beton,
  wandelende mensen langs het water
  gezellige terasjes….
  nooit gesnapt dat het daar gezellig kan zijn straks

 12. Rietje

  Archie Tekt: hahahaha !!
  Dat dus. 🙂

 13. Fabian

  Kijk dat is tof.

 14. Utrecht Centraal

  Vooral de kop van de Amsterdamse straat weg met die basis school is erg lelijk en rommelig gevels. Hier slopen en een mooi hoger appartementen complex neer zetten is een goed idee, want deze hebben dan een perfect zicht op lengte van de singel.
  Een beperkt aantal bomen rond de singel versterken de omgeving structuur. Desalniettemin zijn er vrij veel 70′ jaren gevels van zeer matige architectonisch kwaliteit zoals deels het Hoofd bureau van Politie.Gelukkig gaat de parkeer garage gevel uit het zicht verdwijnen door mooie nieuwbouw.

 15. Peewee

  Eindelijk komt de singel weer terug, het werd tijd om het gezicht van Utrecht terug te geven .Het verwijderen van de singel toen in de tijd was de grootste vergissing.

 16. HH

  Hetgeen er nu staat ter hoogte van het Vreeburg is in ieder geval van een veel betere architectonische kwaliteit dan de Jaarbeursgebouwen die daar voor de bouw van het (vm.) Muziekcentrum stonden.

 17. Jasper

  HH: helemaal gelijk. Om over het voormalige Vredenburg zelf nog te zwijgen, wát een blunder. Godzijdank weer met de grond gelijkgemaakt binnen 40 jaar.

 18. A.Zijnzeikert

  @peewee Alles wat in de jaren 70 en 80 gebouwd is is een vergissing gebleken, en overal zijn ze nu bezig die fouten en wangedrochten uit die tijd te herstellen/vervangen. Hoop dat Utrecht dat ook gauw gaat aanpakken, die lelijke jaren 70 en 80 gevels langs zo’n mooie nieuwe singel is mij nu al en doorn in het oog.

 19. Piet pollonaise

  Komt tie mensen,,beentjes Vd vloer,,,geef mij maar Amsterdam ,,,bis bis

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).