Foto’s: dit zijn de 3200 nieuwe fietsenrekken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: dit zijn de 3200 nieuwe fietsenrekken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: dit is de nieuwe Knoop-stalling met 3200 fietsenrekken in Utrecht

Foto’s: dit is de nieuwe Knoop-stalling met 3200 fietsenrekken in Utrecht
Kees Rutten (regiodirecteur ProRail) Victor Everhardt (wethouder) en Irma Winkenius (regiodirecteur NS) Foto's: Robert Oosterbroek
De nieuwe fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal is vanochtend geopend. Daarmee zijn er 3200 nieuwe stallingsmogelijkheden voor fietsers bijgekomen.

De nieuwe fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal is vanochtend geopend. Daarmee zijn er 3200 nieuwe stallingsmogelijkheden voor fietsers bijgekomen.

Het was vanochtend nog niet heel druk in de stalling, een paar honderd fietsers hadden een plekje ingenomen. “Maar over drie dagen, als iedereen bekend is met de stalling, staat hij helemaal vol”, liet regiodirecteur ProRail Kees Rutten weten. De nieuwe stalling bevindt zich achter de nieuwe horecazaak The Green House en onder het Forum.

De Dam in Amsterdam

Met de komst van de nieuwe stalling is er niet ineens voldoende plek voor fietsen, meent ook wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied). “We moeten creatief blijven nadenken en ruimte blijven zoeken. We zijn een echte fietsminded stad en we hebben ook al enorme investeringen gedaan. Als gemeente vinden we dat je overal in de stad met de fiets of te voet moet kunnen komen.”

Everhardt benadrukte ook dat er nu steeds meer opgeleverd gaat worden aan de westzijde van het station. “Een paar dagen geleden is The Green House opengegaan en nu de Knoopstalling. Eerder is al het Rijkskantoor Knoop getransformeerd en nu volledig in gebruik. Ook gaan we Jaarbeurspleingarage afmaken en wordt de Croeselaan heringericht.

De wethouder wist ook een leuk feitje te vertellen: “Als je nu alle fietsenrekken in Utrecht achter elkaar neerlegt kan je een afstand overbruggen van de Dom in Utrecht naar de Dam in Amsterdam.”

Fotoverslag

10 Reacties

Reageren
 1. Fietser

  En nu ook graag 3000 plaatsen onder Vredenburg. Want leuk hoor alles stationsgebied maar het centrum ziet er ook niet uit met al die fietsen

 2. Cor Nelis

  @Fietser: je snapt het nog steeds niet hè, iedereen wordt gedwongen door het vernieuwde HC te lopen…. Maar je hebt wel gelijk hoor!!

 3. Marion

  Fijn dat er weer 3000 plaatsen gecreëerd zijn, maar….. als de gemeente wat agressiever de onbruikbare barrels uit bestaande rekken verwijderd ontstaat er pas echt ruimte in de stad om fiets te parkeren.

 4. Andere fietser

  @ fietser

  Er is een bewaakte stalling onder het Vredenburg. Ook goeiemorgen.

 5. JdV

  @Fietser. Er is een stalling onder het Vredenburg. En in Wijk C, ongeveer 100 meter verderop. En onder HC, ongeveer 100 meter verderop.

 6. harry

  @Fietser: Die is al een paar jaartjes open met een capaciteit van 5000 plaatsen.
  Probleem is dat mensen gewoon te lui zijn om de fiets in de stalling te zetten ipv op de stoep.

 7. Anna

  en kan de mens met een aangepaste fiets ook terecht? Het H.C. is een ramp voor mensen met een beperking.

 8. M. Sleurink

  Er zijn heel veel mensen die meerdere fietsen hebben staan een stuk of drie vier in de stad. Vandaar dat er zoveel fietsen zijn. En studenten van voorgaande jaren laten hun kapotte fiets gewoon staan, jaren lang!! Ik ken Utrecht zonder auto’s en zonder al te veel fietsen. Mensen liepen overal naar hun bestemming. (60/70jaren). Het was behoorlijk relax in de stad Utrecht. Ik herken weinig van de romantische stad Utrecht, jammer. Ik vind de binnenstad verschrikkelijk en voel me erg ontheemd!

 9. Evert Bouws

  Zelfs in de stalling Vredenburg heb ik altijd mijn fiets kunnen parkeren en anders wel in de stalling om de hoek in de Lange Koestraat. De meeste fietsers zijn kennelijk te lui om dat ook te doen. Hetzelfde geldt in de buurt van het oude stadhuis: een prachtige stalling en altijd plek, en tegelijkertijd staat het plein vol met fietsen.
  Overigens mis ik een goede stalling in de omgeving van het Ledig Erf.

 10. uitzondering

  @ Evert Bouws

  Dat komt ook omdat de gemeente te bang is, onder andere door de invloed van allerlei lobbyclubs en wannebe-amsterdammers, om een verbod in te stellen en de fietsen naar de schroot te sturen. Alleen op hele drukke dagen, wanneer de stallingen letterlijk zouden uitpuilen kunnen er eventueel uitzonderingen gemaakt worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).