Foto’s: Een verrassende voetbalmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Een verrassende voetbalmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Een verrassende voetbalmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk

Foto’s: Een verrassende voetbalmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk
De bewoners van Woonzorgcentrum Transwijk werden zondagmiddag verrast met een live uitzending van de wedstrijd van FC Utrecht. (Foto's: Simone de Zeeuw)
Blije gezichten zondagmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk in Utrecht. De bewoners van het verzorgingstehuis werden rond het middaguur verrast met een live uitzending van de wedstrijd Feyenoord tegen FC Utrecht. In bioscoopsetting zagen zij dat de club uit de Domstad bij het debuut van trainer Dick Advocaat zonder punten terugkeerde uit de havenstad.

Blije gezichten zondagmiddag in Woonzorgcentrum Transwijk in Utrecht. De bewoners van het verzorgingstehuis werden rond het middaguur verrast met een live uitzending van de wedstrijd Feyenoord tegen FC Utrecht. In bioscoopsetting zagen zij dat de club uit de Domstad bij het debuut van trainer Dick Advocaat zonder punten terugkeerde uit de havenstad.

De bewoners van Woonzorgcentrum Transwijk wisten zelf nog van niets toen ze zondagochtend op werden gehaald uit hun kamers en naar de grote ontvangsthal van het zorgcomplex werden gebracht. De verrassing was bij hen dan ook enorm toen bleek dat die ontvangsthal was omgetoverd tot een waar voetbalstadion met grote schermen. Er was zelfs een cameraploeg van FOX Sports aanwezig. Alle ouderen ontvingen een FC Utrecht sjaal en konden onder het genot van een hapje en drankje gezamenlijk naar de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht kijken.

De wedstrijd werd live uitgezonden op groot scherm

De dag werd georganiseerd door het KPN Mooiste Contact Fonds en de Eredivisie. In het kader van de Week Tegen de Eenzaamheid, die op donderdag 27 september van start gaat, trakteren zij twee verzorgingstehuizen in Groningen en Utrecht op een live uitzending van een voetbalwedstrijd van de clubs uit die twee steden. Na de eerste editie in Groningen vorige week, was nu Utrecht aan de beurt.

Oud-FC Utrecht spelers

De voorbeschouwing op de wedstrijd was in handen van presentator Sander de Kramer, bekend van het KRO-programma De Rekenkamer. Samen met oud-voetballers van FC Utrecht Koos van Tamelen en Harry van den Ham warmde hij de supporters op voor de kraker in Rotterdam. Ook maakte hij bekend welke voetbalminnende bewoners van het verzorgingstehuis volgende week als ballendames en -heren aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd FC Groningen tegen FC Utrecht op zondag 30 september.

Oud-voetballers FC Utrecht voetballers Koos van Tamelen en Harry van den Ham verzorgden samen met presentator Sander de Kramer de voorbeschouwing

Ondanks de aanwezigheid van de twee oud-FC Utrecht voetballers, leken de Utrechtse ouderen weinig vertrouwen te hebben in de wedstrijd. Toen aan het begin van de wedstrijd aan de zaal werd gevraagd wie er zou winnen, Feyenoord of FC Utrecht, gingen de meeste handen omhoog voor de club uit Rotterdam.

‘Geweldige dag’

Dat bleek niet ongegrond. Ondanks een gelijk opgaande en spannende wedstrijd trok Feyenoord door een late goal van spits Robin van Persie aan het langste eind. Balen, vind ook meneer Pomp van 84. “Maar het mag de pret niet drukken. Het was een geweldige dag, zelfs voor een teleurgestelde en fanatieke FC Utrecht supporter als ik.”

Wie zich ook fanatieke FC Utrecht supporters noemen zijn meneer en mevrouw Beekmans van 84 en 88. Voor de wedstrijd kregen ze te horen dat ze volgende week het veld mee op mogen met de spelers van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. “Dit hadden we nooit verwacht”, glundert meneer Beekmans. “Een leuke verassing. Groningen is wel wat ver weg, maar ik heb gehoord dat we netjes worden opgehaald en thuisgebracht met de bus.”

De winnaars

‘Ik ben niet bang voor Groningers’

Ook meneer en mevrouw Vink behoorden tot de winnaars. Het Utrechtse echtpaar, respectievelijk 86 en 82, vierde een week geleden hun 65-jarige huwelijk. “Ik dacht: wat een hoop bombarie”, vertelt mevrouw Vink over het moment dat ze vanmorgen werd opgehaald van haar kamer. “Maar het is heel leuk dat we hier met zijn allen naar de wedstrijd kunnen kijken.” Veel last van eenzaamheid hebben zij en haar man niet. “Wij hebben elkaar en zijn nog enorm gelukkig.”

Toch zijn de twee blij dat ze mee mogen naar Groningen volgende week. “En dan doe ik mijn FC Utrecht pet en sjaal gewoon weer op”, verzekert meneer Vink. “Ik ben niet bang voor Groningers.” “En anders heb je altijd nog je stok bij”, vult mevrouw Vink haar man lachend aan.

Na de wedstrijd worden de tevreden bewoners nog kort toegesproken door Sander de Kramer. “U heeft zich allen voorbeeldig gedragen. Geen vechtpartijen, geen vuurwerk, heerlijk. En nu lekker bijkomen van de wedstrijdbeleving.”

“Geen vechtpartijen, geen vuurwerk, heerlijk.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).