Foto’s: graafwerkzaamheden voor toekomstige singel begonnen | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: graafwerkzaamheden voor toekomstige singel begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: graafwerkzaamheden voor toekomstige singel begonnen

Foto’s: graafwerkzaamheden voor toekomstige singel begonnen
De graafwerkzaamheden voor de toekomstige singel zijn begonnen. Wagens rijden af en aan om zand te vervoeren. Ondertussen zijn ook de bekende Utrechtse lantaarnpalen geplaatst.

De graafwerkzaamheden voor de toekomstige singel zijn begonnen. Wagens rijden af en aan om zand te vervoeren. Ondertussen zijn ook de bekende Utrechtse lantaarnpalen geplaatst.

Dit jaar moet er nog water door het nieuwe gedeelte van de singel stromen. De graafwerkzaamheden zijn ter voorbereiding. Het Paardenveld is ook opnieuw ingericht en de Paardenveldbrug is ondertussen in gebruik genomen.

Het Vredenburgknooppunt is nog niet volledig af maar ook daar wordt gewerkt zodat het water er uiteindelijk weer onderdoor kan stromen. In totaal zijn er 5 nieuwe bruggen nodig. In het ontwerp worden auto’s, bussen, fietsers en voetgangers van elkaar gescheiden.

De Catharijnesingel werd in de jaren zeventig gedempt, tot verdriet van veel Utrechters. Het water in de singel wordt nu weer teruggebracht. Dit jaar moet het water stromen tot TivoliVredenburg. Wanneer het water volledig weer kan rondstromen, daar moet de singel nog een stuk voor worden doorgetrokken, is nog niet bekend.

Foto’s: Robert Oosterbroek

Singel 005 Singel 001 Singel 002 Singel 003 Singel 009 Singel 008 Singel 010 Singel 007 Singel 006 Singel 004

15 Reacties

Reageren
 1. HH

  Het wordt weer mooi langs de stadsbuitengracht én met Utrechtse hekken en Pyke Koch lantaarns!

 2. Kees

  Maar horen er straks bij die hekken en lantaarns ook speciaal gebeeldhouwde consoles?

  Dan zou het pas echt af zijn !

 3. Rietje

  Hartstikke mooi die singels.
  Wel erg jammer van die lelijke gebouwen die er langs staan.

 4. Joe

  Ik zie de ceremonie al voor me: na een indrukwekkende speech gooit de burgemeester als officiële openingshandeling de eerste fiets in de gracht… Driewerf hoezee 🙂

 5. Frank

  @Rietje: als mooi of lelijk een criterium was bij gebouwen, werd er nooit één steen op de andere gezet.

  En zoals gebruikelijk kan er in Utrecht geen infrastructurele stap gezet worden zonder genuil.
  Dus zeg ik ter compensatie maar: het ziet er prachtig uit en het wordt alleen maar mooier.

 6. Michaël

  Over smaken kun je twisten, maar stel je voor dat je straks door het water vaart thv de V&D, kijk je naar links en rechts, zie je alleen maar foei lelijke betonnen gebouwen

 7. HH

  @ Kees: goed idee, die consoles!

 8. Frank

  @Michaël: Ik begrijp dat jij daar liever historiserende architectuur gehad zou hebben? Met trapgeveltjes en kloostermoppen?

 9. HH

  Het schijnt dat er inderdaad historiserende geveltjes om Hoog Catharijne worden geplaatst. Dit bericht kwam ik tegen in een artikel van Pepij Bakker van de Bond van Nederlandse Architecten: http://pepijnbakker.com/2015/06/23/hoog-catharijne-is-nederlands-enige-grootstedelijke-structuur/

 10. Vibeke

  @Kees: heel goed idee, de consoles!

  Verder voor een impressie van het nieuwe Hoog Catharijne, zie
  http://www.altoonpartners.com/about/our-work/Nieuw-Hoog-Catherijne (waar ik de lantaarns overigens niet terugzie …)

 11. A.Zijnzeikert

  Nu a.u.b al die afschuwelijke kantoorgebouwen vervangen door mooie stijlvolle appartementencomplexen. Word nu wel een toplocatie om te gaan wonen langs de singel.

 12. Hans

  Tover de bestaande foeilelijke kantoorpanden om in leuke sociale huurwoningen voor starters, alleenstaanden en jonge gezinnen die niet perse twee keer modaal verdienen. Laat kunstenaars en young urban architects de lelijke gevels aanpakken. Low budget, groene daken, zonne-energie. Zo gaat de stadsbuitengracht bruisen!

 13. Frank

  Het is wel duidelijk. Nederland heeft niet alleen 17 miljoen bondscoaches.

 14. Co van Hemert

  Het wordt gelukkig weer mooi met het doortrekken van het Singel. Wel is zal het nooit meer zijn zoals vroeger bij het Paardenveld, ik kan mij de wallen en de Paardenbrug goed herinneren van vroeger.

 15. Ech wel

  Dan heb je straks een prachtige nieuwe singel, en dan staat me daar een jaren 70 en 80 lelijkheid langs. Ben je lekker mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).