Foto’s: Intocht Sinterklaas was weer één groot feest Foto’s: Intocht Sinterklaas was weer één groot feest

Foto’s: Intocht Sinterklaas was weer één groot feest

Foto’s: Intocht Sinterklaas was weer één groot feest
Foto: Bas van Setten
Sinterklaas en de Pieten zijn zondag veilig en wel aangekomen in Utrecht. Er stonden duizenden kinderen om het gezelschap welkom te heten en de sfeer was opperbest.

Sinterklaas en de Pieten zijn zondag veilig en wel aangekomen in Utrecht. Er stonden duizenden kinderen om het gezelschap welkom te heten en de sfeer was opperbest.

Na een vaartocht over de Vaartsche Rijn en de Oudegracht werd Sinterklaas bij de Bemuurde Weerd onthaald door burgemeester Jan van Zanen. Het thema van de intocht was dit jaar Circus en dat werd onder andere vormgegeven door een spectaculaire show van een vuurspuwer.

Na de vaartocht klom Sinterklaas bij de Monicabrug op zijn paard Ozosnel. Vanaf daar liep de Sint in een tocht door het centrum met als eindbestemming het Domplein.

De goedheiligman was in het gezelschap van ruim 130 Pieten die veel verschillende kunstjes uithaalden en liederen zongen. Ook namen ze tekeningen in ontvangst van veel verschillende kinderen.

Fotoverslag

7 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Nou zo kan het dus ook. Trots op m’n stadsie!

 2. Fred

  Hoezo heeft het Sinterklaas-feest nu weer een thema nodig? Het wordt steeds gekker in dit land.

 3. Remco

  @fred, Anders is er niets meer om over te zeuren hè. Wees blij

 4. VincentDV

  Voorstanders van de ‘traditionele’ Zwarte Piet voorspelden dat het hele kinderfeest naar de knoppen zou gaan als de tegenstanders gelijk kregen. En wat kregen zij vandaag een ongelijk! Overal blije kinderen en gezelligheid en een prachtige uiting van Nederlandse cultuur. Er zijn geen racistische stereotiepen nodig om een glimlach op een kindergezicht te toveren. Ik hoop dat iedereen die nog zo huiverig is voor verandering nu heeft gezien dat het er alleen maar gezelliger op geworden is.

 5. Helene

  Geweldig die intocht van Sinterklaas.Geen geduvel,fijn hoor! Utrecht een prima stad.

 6. Jan

  Inderdaad leuke optocht goede sfeer. Laat het hiermee nou eens een keer klaar zijn. Overigens: ik kan de transformatie van zwarte Piet wel volgen, maar dat daar een roetveeg Piet uit is gekomen is jammer. In allerlei kleuren geschminkte Pieten hebben mijn voorkeur, vanwege de onherkenbaarheid, het moet toch een beetje geheimzinnig blijven?

 7. Hetty

  Ik ben blij, dat deze optocht zonder incidenten verlopen is. Die Pieten waren keurig roetveeg-bestendig. Als iemand uit het buitenland, die geen weet heeft van de problematiek rond Z…..Piet, de roetveegjes ziet, denkt hij wellicht, dat de Pieten Pitryriasis versicolor hebben, daar krijg je ook witte vlekken van op je huid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).