Foto’s: Koningin Máxima bij oratie Prins Claus Leerstoel in Academiegebouw | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Koningin Máxima bij oratie Prins Claus Leerstoel in Academiegebouw | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Koningin Máxima bij oratie Prins Claus Leerstoel in Academiegebouw

Foto’s: Koningin Máxima bij oratie  Prins Claus Leerstoel in  Academiegebouw
Koningin Máxima is vanmiddag aanwezig bij de toespraak van professor Javier A. Cousa in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. 

Koningin Máxima is vanmiddag aanwezig bij de toespraak van professor Javier A. Cousa in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. 

Prof. Couso is voor de periode 2014-2016 verbonden aan de Prince Claus Chair for Development and Equity. Koningin Máxima is de beschermvrouwe van de Prince Claus Chair.

De professor is specialist op het gebied van rechtssociologie en vergelijkend recht en richt zich met name op constitutionele vraagstukken in Latijns Amerikaanse landen. Hij doet onder meer onderzoek naar rechtelijke onafhankelijkheid en mensenrechten. Onlangs heeft de Chileense president Michelle Bachelet hem tot lid van de adviesgroep, die de Chileense anti-terrorismewetgeving gaat evalueren, benoemd.

De Prince Claus Chair for Development and Equity is ingesteld door de Universiteit Utrecht, het Internationale Institute of Social Studies (ISS) en de Erasmus Universiteit Rottterdam. Het is bedoeld voor uitmuntende, jonge academici uit Africka, Azie, Latijns-Amerika en de Cariben of de Stille Ocean. De Universiteiten en het ISS willen hiermee onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

maxima1 maxima2 maxima3 Maxima4

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).