Foto’s: Megabioscoop Jaarbeurs in wording | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Megabioscoop Jaarbeurs in wording | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Megabioscoop Jaarbeurs in wording

Foto’s: Megabioscoop Jaarbeurs in wording
Het omhulsel van de bioscoop die begin 2017 klaar moet zijn. Foto: CU2030
Begin 2017 moet de megabioscoop op het Jaarbeursplein geopend zijn voor publiek. Het omhulsel staat inmiddels en over een dik half jaar is het 14 zalen tellende gebouw klaar. 

Begin 2017 moet de megabioscoop op het Jaarbeursplein geopend zijn voor publiek. Het omhulsel staat inmiddels en over een dik half jaar is het 14 zalen tellende gebouw klaar. 

Projectorganisatie CU2030 van de gemeente keek deze week naar binnen en maakte een aantal foto’s.

In totaal komen er 3.300 stoeltjes in de bioscoop waar met de ‘nieuwste technieken’ gewerkt gaat worden. Of dit ook betekent of er een IMAX zaal komt, wil Kinepolis niet zeggen. Er gaan kaskrakers gedraaid worden, maar er is ook ruimte voor artistieke films.

Ook komt er een groot foodcourt bij de bioscoop.bios20005 bios20011 bios20014 bios20001150822_utrechtext1150617_utrechtcam-2-buena8

13 Reacties

Reageren
 1. Ramon

  Yes , nog een moderne bioscoop in Utrecht, al dol gelukkig met Cinemec, nu ook deze . Wat was Utrecht toe aan nieuwe bioscopen. Wat we hebben knop echt niet meer, Half film liefhebbend Utrecht reed naar Arena , Houten of Amersfoort om een normale bios te bezoeken.

 2. Ronald

  Mooie grote foto’s.
  Ik hoop van harte op een IMAX-zaal!

 3. Lennart

  Laat ze het voorbeeld volgen van VUE cinema zoals in Vlaardingen. Betere ervaring is er niet.

 4. Jeroen

  IMAX zal er niet komen. Daar heeft Pathe het alleenrecht op. Wel verwacht ik dit:
  http://www.guido.be/Ontspanning/ArticleDetail/tabid/140/ArticleId/11516/Default.aspx
  Minstens zo goed, zo niet beter. Ben benieuwd!

 5. Juul

  Graag een Imax zaal! En popcorn!

 6. beestje

  En waarom popcorn Juul? Geen mens ruimt zijn rotzooi op na afloop. Die popcorn doet mij soms de bios mijden. Amerikaanse naäperij. En ik moet nog zien of al die bioscoopzalen rendabel worden. Want hoe staat het met Cinemac aan de A2. Hoor ik nooit iets over.

 7. Luuk Upuuk

  En daarom wordt per 2 juli het busstation van stadszijde al naar Jaarbeursplein overgeheveld.

 8. Russo

  2 mega bioscopen in een korte tijd, bij de cinemec komt geen hond terwijl het mooie grote zalen heeft.

 9. Marko

  Dat komt omdat Cinemec in Leidsche Rijn ligt en niet in Utrecht. Een avondje Leidsche Rijn, Nieuwegein of Maarssen haalt het toch niet bij Utrecht. Wat dat betreft acht ik deze megabioscoop kansrijker.

 10. Wilma

  Natuurlijk is hier grote behoefte aan, net als Tivoli op het Vredenburg. Het is te hopen dat onze gemeenteraad zich niet weer in de vingers snijdt, want volgens mij kan Utrecht zich niet nog een debacle veroorloven

 11. WP

  Cinemec doet het prima, gezien het aantal bezoekers wat ik zie. Ben er nu 2 keer geweest en woon niet in LR 🙂

  Mooi dat deze bios nu ook er bij komt!

 12. wimutrecht

  @Wilma. Ergens heb je iets niet goed begrepen. De bouwkosten van TivoliVredenburg moesten worden bijgesteld want die zijn iedereen boven het petje gegroeid.. Dat is en was het probleem. De exploitatie is een enorme uitdaging door het enorme succes met bezoekersaantallen die de helft meer waren als verondersteld en werd door de grote toeloop van publiek vervolgens een logistiek probleem waar men pas nu een goede organisatie voor heeft opgebouwd. Dat is er aan de hand met TivoliVredenburg. Als je een beetje op de hoogte zou zijn van reilen en zelen in de wereld van muziek, entertainment etc. dan zou je weten dat TivoliVredenburg overal een begrip is. Daarnaast gaat men het volume wat er is voor congressen ed. anders benutten.
  Tot slot Utrecht kan zich nog heel veel permitteren. De gemeente kent een hele gezonde positie en dankzij dat betaal jij al 8 jaar geen verhogingen aan gemeentelijke belastingen behalve dan de inflatiecorrectie.

 13. William Poutsma

  @wimutrecht, goede repliek, maar we hebben toch ook een schuld van 1 miljard? Of is dat een schijntje qua percentage van ons Bruto Gemeentelijk Product?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).