Foto’s: Strijd tegen verbreding A27 gaat door | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Strijd tegen verbreding A27 gaat door | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Strijd tegen verbreding A27 gaat door

Foto’s: Strijd tegen verbreding A27 gaat door
Een groep actievoerders heeft afgelopen zondag bij de A27 ter hoogte van de Koningsweg in beeld gebracht wat de gevolgen zijn van de verbreding van de snelweg. Met linten werd aan weerszijden van de weg aangegeven hoe groot het gebied is dat gaat verdwijnen.

Een groep actievoerders heeft afgelopen zondag bij de A27 ter hoogte van de Koningsweg in beeld gebracht wat de gevolgen zijn van de verbreding van de snelweg. Met linten werd aan weerszijden van de weg aangegeven hoe groot het gebied is dat gaat verdwijnen.

Ondanks dat minister Schultz voornemens is om de omstreden verbreding van de A27 bij Amelisweerd door te zetten, blijft Kerngroep Ring Utrecht hier tegen strijden. Vanaf 13:00 uur gistermiddag visualiseerden vrijwilligers daarom voor geinteresseerden wat de gevolgen zijn. 25 meter bos aan weerszijden van de huidige weg verdwijnt of wordt aangetast. Bij de Koningsweg lieten de vrijwilligers zien waar de 600 bomen verdwijnen voor de verbreding.

De A27. Foto: Raymond Kruisbergen
De A27. Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
Foto: Raymond Kruisbergen
De A27. Foto: Raymond Kruisbergen
De A27. Foto: Raymond Kruisbergen

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Waar hebben we het over? 50m bos? Die vast ook wel op een andere plek gecompenseerd zal worden… Nou succes met je daar druk over maken…

 2. herman

  Prima dat deze lieden zich inzetten om de gevolgen zichtbaar te maken.

  Alleen hoort bij eerlijke voorlichting ook niet dat er een kap over de bak komt, hebben ze die ook laten zien middels linten ofzo?

 3. Wim Vreeswijk

  Je kunt m.i. onmogelijk een extreem overbevolkte, bijna onleefbare gemeente als Utrecht met nú 345.000 en binnenkort wellicht 450.000 inwoners gijzelen vanwege een inperking van hun bewegingsvrijheid vanwege een structureel veel te smalle A27 ! Ik zou, net zoals de fietspartijen Groen Links en D66, alleen tegen verbreding, dus voor bomen zijn, als deze partijen daadwerkelijk veel gaan doen tegen deze extreme overbevolking. Maar dat zie ik dus voorlopig niet gebeuren met deze collegepartijen !

 4. Wim B.

  Nou dat waren toch zeker wel 30 mensen, niet gek voor zo een substantieel deel van Utrecht dat tegen is. Chapeau !

 5. Raymond

  Er komt een kap overheen van 249 meter (zie snelwegen-utrecht.nl en het is verteld tijdens deze afgelopen demonstratie). Een grotere kap komt er niet omdat dan de zogenaamde tunnelt in werking treed wat de kosten exponentieel omhoog drijft. De kans zal niet sterk genoeg zijn voor verkeer of bomen.

  Het is toch niet meer van deze tijd en onverantwoord om nu ruim 800 miljoen in een stuk verbreding van een weg te steken? Waar zijn die jongeren die wel met een open blik naar de toekomst kijken? Het is om triest van te worden…

 6. John

  @ Wim B.

  Inderdaad een massale opkomst…
  Angela en Jos stonden er niet alleen!

 7. casper

  Hippies, met rugzakjes. En kinderen die ze ervoor misbruiken.

  Die kap eroverheen compenseert meer dan genoeg. Bovendien is het nodig met ons stedelijk beleid het verkeer over de snelweg te leiden (stadsboulevards). Niemand doet dat als de snelweg zelf ook structureel vast staat…

 8. Mikel

  Het is ook nog eens de 25 meter direct naast de snelweg. Waar nu al een grasstrook, geluidsschermen en inderdaad een paar bomen staan.
  Dat ze er inderdaad 250 meter extra bos voor terugkrijgen wordt maar verzwegen.
  Tevens komt er extra zoab en hogere geluidsschermen zodat ook de geluidsoverlast wordt verminderd tov nu.

 9. Marcel Benders

  Haha. En daar zijn ze weer, het rechtse reaguurvolk, vaak 1 en dezelfde persoon onder vele schuilnamen actief.

  Laat mensen in hun vrijheid toch lekker doen wat ze willen en mogen. Ieder besluit van de overheid mag betwist worden. We hebben onafhankelijke adviseurs en rechters om daarover te toetsen en oordelen.

  @ Wim B. Er waren ruim meer dan 30 mensen vertegenwoordigd hoor. Ruim meer mensen zelfs dan een gemiddelde pegida demonstratie trekt.

  En die kinderen. Die komen gewoon uit vrije wil hoor. Die hebben zich nog niet zo laten manipuleren door de macht en de media.

 10. freddy

  Mooie actie. De minister mag niet over har graf uit regeren! Dat is ronduit triest, net als bovenstaande reacties. Volgens mij zijn er op dit forum alleen zure mannetjes actief…..

 11. BdV

  Meer rijbaan is meer verkeer en wat daar bij hoort aan geluid en uitstoot. Ik kan je vertellen dat de uitstoot met het blote oog zichtbaar is op de raamkozijnen, tuinstoelen, waslijn, etc. Zal dus ook wel in mijn longen zitten. Als dit in de toekomst erger wordt, ziet het er somber uit. Lawaai is trouwens ook niet gezond. Dan toch echt veel liever bomen. Met of zonder hippies (met of zonder rugzak) er in.

 12. Scherpschutter

  Ik zie vooral boze blanke grijzende mannen van rond de 55-70 eigenlijk, aangevuld met een enkele kraker, links en rechts een boze blanke grijze mevrouw en wat (klein)kindertjes.

  Duidelijk dus! Bouwen die snelweg! Als dit het verzet moet voorstellen…

 13. chris

  Aan de ene kant wil Utrecht de instroom van de stad minderen door toegangswegen te versmallen.(bijv. ‘tGoylaan). En dan een verbreding van de snelwegen? Dit leidt tot meer files. Dus laat die bomen maar fijn staan. Ik heb daar heel wat tijd met mijn kinders doorgebracht vroeger. Nog trouwens. Deze longen van de stad daar moet je heel zuinig op zijn. Er komen steeds meer mensen met ademhalingsproblemen. Oorzaak is het milieu wat steeds meer achteruit gaat. ( is onderzocht). Ik ben niet eens boos en heb geen rugzak. Jeetje wel wit. Leeftijd is niet belangrijk hoor! niet discrimineren.

 14. chris

  Als er zó snel zoveel geld voor een onderzoek bij elkaar gebracht wordt, moeten er veel mensen zijn die tegen deze verbreding zijn.
  Utrecht maakt de toegangswegen in de stad smaller. (zie bijv. ‘Goylaan). Hierdoor moeten automobilisten langer in de file staan. Als je de wegen om de stad heen verbreedt krijgen we helemaal veel files. Ach laat die bomen maar staan. Ik was er veel met mijn kinders toen ze klein waren. Nog steeds trouwens. Dichtbij Utrecht en toch weg.
  Deze longen tussen al die wegen hebben we hard nodig. Steeds meer mensen hebben ademhalingsklachten. (onderzocht en bewezen dat dit door het slechte milieu komt). Ben niet boos, wel wit en heb geen rugtas. En leeftijd doet er niet toe. Niet discrimineren hoor.

 15. Peter Joosten

  @ Scherpschutter

  Nee hoor, die mannen zitten net als jij vooral achter hun laptopje boos en gefsrutreerd te typen.

  Ben je er nu al uit of je nu Objectivist of Scheprschutter genoemd wil worden?

 16. Barend

  @ Peter Joosten

  Ben je er nu al uit of je Peter Joosten of Marcel Benders genoemd wil worden?

 17. Toine Goossens

  Citaat @Chris

  ´Er komen steeds meer mensen met ademhalingsproblemen. Oorzaak is het milieu wat steeds meer achteruit gaat. ( is onderzocht).´

  Chris je vergeet erbij te zeggen dat dit onderzoek van voor 1970 is, dus achterhaald (is ook onderzocht).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).