Foto’s: Tweede gedeelte Stationsplein geopend | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Tweede gedeelte Stationsplein geopend | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Tweede gedeelte Stationsplein geopend

Foto’s: Tweede gedeelte Stationsplein geopend
Het nieuwe gedeelte. Foto's: Robert Oosterbroek
Het Stationsplein in Utrecht is sinds woensdag weer een stuk groter. Het gedeelte richting het Moreelsepark is open, daardoor hoeven reizigers niet meer door winkelcentrum Hoog Catharijne te lopen om die kant op te gaan.  

Het Stationsplein in Utrecht is sinds woensdag weer een stuk groter. Het gedeelte richting het Moreelsepark is open, daardoor hoeven reizigers niet meer door winkelcentrum Hoog Catharijne te lopen om die kant op te gaan.  

Wethouder Victor Everhardt was woensdag aanwezig om zelf het eerste bouwhek weg te halen waarna de tientallen aanwezigen direct het plein opstroomden. Everhardt gaf aan blij te zijn dat er weer een stukje Utrecht wordt teruggegeven aan de bewoners van de stad. De opening van het plein ging gepaard met een show van zogeheten freerunners, waarbij vier jongeren acrobatische trucjes uitvoerden.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Wethouder Victor Everhardt haalt het eerst bouwhek weg

De wethouder vertelt verder: “We zijn nog verre van klaar in het Stationsgebied, hieronder wordt er nog stevig gebouwd aan de grootste fietsenstalling van de wereld. 12.500 fietsenrekken die moeten allemaal in augustus beschikbaar zijn. Daarnaast zijn we natuurlijk nog heel hard bezig met het afmaken met de singel.”

Met de opening van het nieuwe stuk is het plein zelf overigens nog niet helemaal klaar. De komende maanden wordt er hier nog verder gewerkt.

16 Reacties

Reageren
 1. M

  Mooi hoor. Meer ruimte voor irritante verkopers zonder vergunningen.

 2. w

  wat een prestatie om de oude lelijkheid die er reeds was, nu te complementeren met fonkelnieuwe eigentijdse lelijkheid!

 3. Ben Positief

  Wat een prestatie om die oude lelijkheid die er reeds was nu om te zetten in een prachtig plein waar geen plaats is voor auto’s bussen en fietsen alleen maar voetgangers. En dan te bedenken dat nog niet af is. Alleen het bollendak al is een icoon voor Utrecht.

 4. Dakhaes

  Opvallend : mensen staan met paraplue onder bollendak!
  Het wordt dak genoemd maar dat is het niet.
  Regen en wind slaan er onderdoor.

 5. Steve

  Jammer dat het oude taxiplateau niet terug is gekomen.
  De taxistandplaats is wel igv een klein beetje dichterbij gekomen.

 6. thomasje

  Handig die directe doorloop naar Moreelse park nu.
  Ik vind het mooi geworden (en het is nog niet eens af)

 7. wollie

  @w, it’s a gift 🙂

 8. wollie

  nog steeds geen lift tussen stationsplein en fietsenstalling, dankuwel architect

 9. Herman

  Gelukkig is de doorgang vanaf station richting Moreelsepark weer open, verplicht omlopen via HC hoeft niet meer!
  Nu nog uitgang op kopse kant station maken en die spleet tussen stationsplein en die kopse kant dichten, dan kan het station weer op de natuurlijke manier verlaten worden, dat bevordert de doorstroom.

 10. w

  @Ben positief
  bollendak een icoon? haha
  megalomaan gedrocht zonder elegantie

 11. Jochie

  Als je naar de foto’s kijkt, lijkt het net alsof er enorm veel groen gebruikt is

 12. Ben Positief

  Wat een prestatie om de oude lelijkheid die er reeds was nu om te zetten in een prachtig plein waar nu alleen nog maar plaats is voor voetgangers en dan te bedenken dat het nog lang niet af is. Het plein met z’n majestueuze bollendak is een icoon voor Utrecht. Hulde.

 13. w

  @Ben positief
  de oude lelijkheid is allerminst omgezet,het staat er nog, wat dat betreft valt het nieuwe in ieder geval niet uit de toon, het doet allebei pijn aan m’n ogen, maar u geniet er gelukkig wel van.

 14. Bernhard

  Waarom alles zo grauw met zo weinig groen. Onbegrijpelijk. Het nieuwe Stationsplein is het zoveelste betonnen tochtgat.

 15. jan scherjon

  Wat een rommeltje , al die gedrochten van gebouwen en dat bollendak een groot camouflage geheel om maar op iets te lijken.

 16. bee

  dat bollendak heeft weinig functie omdat het veel te hoog is.
  die moet minimaal 2 meter lager.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).