Foto’s: Uitgraven singel bij TivoliVredenburg begonnen | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Uitgraven singel bij TivoliVredenburg begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Uitgraven singel bij TivoliVredenburg begonnen

Foto’s: Uitgraven singel bij TivoliVredenburg begonnen
Foto's: Robert Oosterbroek
Begin juli moet het water tot voorbij TivoliVredenburg stromen. Om dit te bewerkstelligen wordt het nieuwe gedeelte van de Catharijnesingel op dit moment uitgegraven.

Begin juli moet het water tot voorbij TivoliVredenburg stromen. Om dit te bewerkstelligen wordt het nieuwe gedeelte van de Catharijnesingel op dit moment uitgegraven.

Binnenkort kan er niet alleen gevaren worden tot aan TivoliVredenburg. Ook het terras van het muziekpaleis zal deze zomer aan het water liggen. Het beton tussen TivoliVredenburg en de singel was vorige maand al gestort. Op dit moment worden de trappen gebouwd waarop straks gezeten kan worden. Singel Tivoli 001 Singel Tivoli 002 Singel Tivoli 003 Singel Tivoli 004  Singel Tivoli 007Singel Tivoli 006

21 Reacties

Reageren
 1. patrick Blokzijl

  Wordt weer een echte mooie stad bijna net zo mooi als vroeger 🙂

 2. Joeri

  Heel cool. Dit was jarenlang een van de lelijkste stukjes bij het station. Wat fijn dat het uitzicht straks beter wordt.

 3. dv

  Het terras met het lelijkste uitzicht van Nederland! Laat de zon maar komen!

 4. Mick

  Fantastisch, toch een belangrijke milestone met het creeren van deze mooie entree naar de binnenstad!

 5. A.Zijnzeikert

  Nu alleen nog even die afschuwelijke kantoren van o.a. de rabobank nog even transformeren tot iets fatsoenlijks. Dan is het pas af. Eerder mogen jullie niet naar huis.

 6. Ouwe henk

  Ghoed gedaon jochie

 7. harry

  Gaat er eigenlijk wat gebeuren met die lelijke bruine buitenkant van de Hoog Catharijne kantoren of blijft dat het lelijkste stukje Utrecht?

 8. Katja

  Da’s wel leuk, maar het Vredenburg-westzijde wordt volgebouwd. In een referendum, en ook in de planning was juist een doorkijk naar het singel gegarandeerd, om ruimte te creëren, en zou men rustig naar het singel kunnen lopen.

 9. Frans soeterbroek

  Niemand verbaasd over het feit dat er over een lengte van 130 meter Hoog Catharijne juist op deze plek wordt uitgebreid boven het water? dat gebouw met de groene zeilen hoort daar ook bij. Dat blijft toch de schandvlek op dit heugelijke nieuws. Catharijnesingel in een tunnelbak.

 10. waldorf

  Katja en Frans;
  Jullie hebben gelijk! Kijk eens naar dit filmpje:
  https://www.youtube.com/watch?v=VpMz8y-4d0M

 11. Barend

  @ Frans

  Ja onbegrijpelijk dat dit deel van het plan er door is gekomen. Wordt een smal donker slootje op die plek in een betonnen wildernis. De gemeenteraad heeft indertijd nog wel wat geprutteld maar zich zoals gebruikelijk uiteindelijk in slaap laten sussen. Doet veel afbreuk aan het fijne en mooie van de nieuwe singel.

 12. Mick

  Die discussie over de overkluizing is wel wat eenzijdig bekeken hoor. Ja, er mist een stuk van de singel. Maar willen een mensenstroom van UtrechtCS naar centrum toch blijven afhandelen over een abbenebische looproute van een paar meter breed zoals nu het geval is?

 13. cas

  @harry, Ik denk dat je toch van het laatste moet uitgaan.
  Is tevens totaal mislukt de ambitie voor hoog catharijne, doel, deels, om de connectie met het maaiveld te versterken en de donkere buitenruimtes te verminderen. Resultaat, nog meer donkere buitenruimtes. (Tejo Spit heeft hier ook een mooie reactie over gegeven).

 14. Barend

  @ Mick

  Dat is op zich wel waar, maar dat poortgebouw waar Frans op doelt is totaal misplaatst op die plek. Is letterlijk tussen de singel en de autorijbaan gepropt, haalt alle ruimtelijkheid weg uit de doorgang en roept claustrofobische neigingen op. Geen fijn gezicht vanaf dat nieuwe terras voor TiVoli.

 15. Mick

  @ Barend en @Frans,

  Ja daar ben ik het wel met jullie eens. Dat poortgebouw is er als ‘extraatje’ richting projectontwikkelaars tussen gepropt en volkomen misplaatst…

 16. herman

  Leuk, langzaam wordt duidelijk dat de terugkomst van de Singel onder HC een betonnen bak met beperkte hoogte is waarop een enorme betonnen plaats wordt gelegd.

  Alls goedmakertje komen er in die betonnen plaat een paar doorzichtige stenen, door die stenen zie je straks een donkere goot waarin schaduw, algen en rommel het uitzicht bepalen.
  Gelukkig zal de doorzichtigheid van die stenen snel minder worden door krassen en vandalisme en zie je na een tijdje niets meer.

  De doorvaart door die goot wordt een horror experience, met vele dimensies zoals kou, tocht, stank, vuil, schaduw en angst.

 17. Berend

  Snap niet dat de buitenkant van HC niet wordt aangepakt. Dat zou, wat mij betreft, prioriteit moeten hebben. Een lik verfje, hier en daar wat platen op het beton, zoiets… Het hele aanzicht van het centrum wordt gedomineerd en verpest door die aftandse bebouwing rondom Centraal.

 18. jansen

  Goede bijdragen hier! Chapeau.

  Dit is wat de wethouders en wat Corio, NS en jaarbeurs verborgen willen houden, hoe men de boel gemanipuleerd heeft en we idd, als de hele boel straks opgeleverd is, weer opnieuw kunnen beginnen met ons druk maken over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

  Goed youtubefilmpje ook! https://www.youtube.com/watch?v=VpMz8y-4d0M

  Vraagje; is er een mogelijkheid om als een deel van de Utrechtse bevolking veel betrokkenen juridisch aan te pakken/ aan te klagen en is er een advocaat die deze klus op zich wil nemen?

  Misschien een corwdfundingactie op touw zetten om HC van groene-/platnen-gevels te voorzien en een aantal, zeg 15-25, historische gevels, daar waar nodig, te herbouwen aan de buitenkant van HC, Gelet op de plek waar ze stonden is dit mogelijk. Ik heb het dan ook alleen over de gevels, waardoor het financieel haalbaar is. Zoek samenwerking met renovatiebouwopleidingen en zoek een mediapartner, zoals National Geogrpahic of Discovery, om het een ander in documentairevorm in beeld te brengen en je hebt je promotie.

  Het enige voordeel is dat het nieuwe HC waarschijnlijk heel erg leeg komt te staan, door economische achteruitgang. neem aan dat de bestaande ketens niet 5 vestigingen nodig hebben in het centrum van Utrecht. V en D is ze al voorgegaan. Vandaar ook dat Corio verkocht is aan onze franse vrienden van Kleppiere. Misschien kan dan een deel van die belachelijk brede onderdoorgang weer afgebroken worden, zodat er licht en ruimte bij het water kunnen? Misschien kunnen dan ook 1 of 2 bouwlagen afgebroken worden van het Vredenburggebouw dat HC naast TivoliVredenburg aan het bouwen is?

  Het wordt tijd dat de gemeente Utrecht en wij als inwoners de zeggenschap over dit door privaat geld geclaimde gebied terugclaimen en er weer openbare ruimte van maken en zo privé-gebied weer openbaar gebied wordt.

  Een schadevergoeding eisen vanuit de betrokkenen die dit doemscenario werkelijkheid hebben doen worden moet toch ergens mogelijk zijn, want ergens is er gerommeld met contracten en papierwerk.

 19. paul

  Poort gebouw is juist mooi ! Een icoon, daar mogen er wel wat meer van komen in het gebied.! De rabo toren vindt ik juist een verrijking ook…. nu alleen nog fastsoenlijke LED schermen zodat er eindelijk buiten TivoliVredenburg te zien is wat er binnen gebeurd, of komt !

 20. Mick

  Weer erg overdreven reacties over 130 meter overkappige op een totale singellengte van ruim 5 km… Ja het is hier wat donker en het waait mss net even harder. Nou dan is dat maar even zo. op je totale boottochtje…

 21. Wim

  De klasieke azijn zijkers zijn ook weer aan de beurt.
  Krijgt Utrecht eens een bebouwing met uitstraling komt van alles voorbij met zelfs schade vergoeding eisen.
  Ook het gezeur of er wel genoeg belangstelling is voor de winkels omdat het zogenaamd slechter gaat.
  Zorg dat er behoorlijke toegang is met parkeerplaatsen die betaalbaar is , dan zul je zien dat de zeurders beginnen te klagen dat het zo druk is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).