Foto’s: Utrecht ontwaakt onder laag sneeuw Foto’s: Utrecht ontwaakt onder laag sneeuw

Foto’s: Utrecht ontwaakt onder laag sneeuw

Foto’s: Utrecht ontwaakt onder laag sneeuw
Foto's: Robert Oosterbroek & Bas van Setten
Utrecht ligt zondagochtend bedekt onder een laag sneeuw. Veel mensen trokken er in alle vroegte op uit om het winterse tafereel met eigen ogen te aanschouwen.

Utrecht ligt zondagochtend bedekt onder een laag sneeuw. Veel mensen trokken er in alle vroegte op uit om het winterse tafereel met eigen ogen te aanschouwen.

Zaterdagavond begon het al met sneeuwen en dat zette de hele nacht door. Bij zonsopkomst lag er dan ook al een paar centimeter sneeuw in Utrecht. Het KNMI, dat voor zondag code rood heeft afgekondigd, zegt dat het vandaag nog licht blijft sneeuwen.

Relatief veel mensen waren zondagochtend in het centrum van Utrecht op straat te vinden. Sommigen fotografeerden het winterse aanzicht en anderen liepen een rondje. De sneeuw blijf waarschijnlijk nog wel even liggen.

Het meteorologisch instituut heeft het hoogste weeralarm afgekondigd omdat er door de stevige oostenwind sprake kan zijn van sneeuwjacht. Hierdoor kunnen sneeuwduinen ontstaan die gevaarlijk zijn voor het verkeer. Daarnaast is het zicht beperkt en kan het zeer koud aanvoelen.

Fotoverslag

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Marcel Bayer

  Mooie beelden Robert en Bas. Jullie waren er lekker vroeg bij!

 2. Pol

  Gave winterplaatjes van de gaafste stad van Nederland.
  Zonde dat de Dom in de steigers staat.

 3. Koel Hoofd

  Mooie plaatjes.
  Bedankt vroege vogels!
  De zure reaguurders krijgen nu eens een ander perspectief op ons stadsie!

 4. Massegast

  @Koel Hoofd — De stad is prachtig, maar de mensen…. oeoeoe, wat zijn ze zuur hè! Wat he je d’r toch las van waor. Je krijgt er et hompeschompapeschaap van…. as je niet uitkijk

 5. HArry

  Inderdaad mooie kalenderwaardige shots. Hulde!

  Mooi hè, dat de natuur ons de plandemie simpel doet vergeten.

 6. Fred

  Elke dag weer blij om in Utrecht te wonen!

 7. Katja

  Gisteren foto’s genomen van de Domkerk met de besneeuwde pinakels, lijkt wel suikerwerk ! En nee, geen digitale foto’s maar gewoon op een rolletje.

 8. G.H.

  @Katja:
  Nooit afgestapt of herontdekt?
  Dat had toch ook wat, op busvakantie naar een costa, rolletje wegbrengen naar de fotoboer, en dan maar hopen dat vooral de foto’s met ‘die ene’ goed gelukt waren 😏

 9. Pee

  @Katja
  De foto’s vanaf het rolletje hebben een ziel,dat mis je bij het digitale kiekje.
  Zelfde geldt voor muziek die vanaf het vinyl word afgespeeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).