Foto’s: Utrechters genieten van zonnig en warm lenteweer Foto’s: Utrechters genieten van zonnig en warm lenteweer

Foto’s: Utrechters genieten van zonnig en warm lenteweer

Foto’s: Utrechters genieten van zonnig en warm lenteweer
Foto's: Bas van Setten
Volgens het KNMI is het dinsdag ‘zonnig en warm lenteweer’ en dat is ook in Utrecht wel te merken. Het kwik steeg tot boven de 20 graden en veel mensen grepen dan ook hun kans en gingen naar buiten om de zon op te zoeken.

Volgens het KNMI is het dinsdag ‘zonnig en warm lenteweer’ en dat is ook in Utrecht wel te merken. Het kwik steeg tot boven de 20 graden en veel mensen grepen dan ook hun kans en gingen naar buiten om de zon op te zoeken.

Het was dinsdagmiddag dan ook druk in de stad. Onder meer op de steiger aan de Catharijnesingel zaten veel mensen in de zon, net als op de kade bij TivoliVredenburg en Park Paardenveld. Iets verderop stonden Utrechters in de rij om een ijsje te halen bij IJssallon Il Mulino aan de Adelaarstraat.

Anderen zochten het dichterbij huis door bijvoorbeeld op een bankje in de zon te liggen of een boek te lezen voor de deur. Een groepje van vier studenten besloot de hele tafel op de stoep te zetten.

Het KNMI voorspelt voor woensdag een vergelijkbare dag, maar donderdag draait de wind, waardoor er koelere lucht het land binnenkomt. Vrijdag wordt het bijvoorbeeld maximaal 12 graden.

Fotoverslag

7 Reacties

Reageren
 1. Kees

  Er wordt erg weinig afstand gehouden nu de mens als een kuddedier naar dezelfde plekken trekt. Gooi de terrassen gewoon open voor meer veiligheid en overzicht.

 2. Binnenstadbewoner

  Fijn dat het weer kan! Ik denk dat er in de diverse parken minder besmettingen plaats zullen vinden dan in een gemiddelde kerk in Urk. Geniet ervan jongens en meisjes!!

 3. carlos

  @kees: ik zie toch wat anders in de foto’s…..

 4. Bubbel

  Zodra je de terrassen opengooit ontstaan er in de kleine binnenstad enorm veel verplaatsingen
  Dan komt er echt code zwart zwart
  Beetje afstand houden in de parken , met gezond verstand , lijkt mij nu het minst gevaarlijke
  Beste zou zijn ,,heel Europa 2 weken totale lockdown
  Helaas met alle komende mutaties zal het nooit meer worden dan het voor Corona was

 5. Moniek

  Het zijn inderdaad de terrassen etc. niet, Bubbel, maar zoals je schrijft: het sterk toenemend aantal verplaatsingen en dus een navenant aantal besmettingsmogelijkheden als “de boel weer wordt opengegooid”. Dat wordt al maandenlang gecommuniceerd, maar niemand schijnt het te willen begrijpen.

 6. Kees

  @Carlos. De berichten van overvolle parken en drukte in de stad gemist?

 7. Mark

  @Bubbel “Helaas met alle komende mutaties zal het nooit meer worden dan het voor Corona was”.

  Ik denk niet dat dat op gaat. Nu volgen nog veel mensen de regels. Als er een mutatie komt waardoor we weer terug bij af zijn en weer een jaar in lockdown moeten, zullen een hoop mensen het opvolgen van regels opgeven. Als je alles open gooit heb je een paar maanden code zwart en een paar procent van de bevolking die het niet overleefd. Daarna kun je weer vrolijk verder leven aangezien iedereen het dan heeft gehad. Een beetje zoals met de Spaanse Griep.

  Dit jaar wordt het weer normaal. Door de vaccinaties of doordat mensen de regels niet meer gaan naleven. Niemand wil nog dat ‘nieuwe normaal’ en ‘even volhouden’ houd uiteindelijk ook op.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).