Foto’s: Zo ziet de grootste fietsenstalling ter wereld eruit - De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Zo ziet de grootste fietsenstalling ter wereld eruit - De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Zo ziet de grootste fietsenstalling ter wereld eruit

Foto’s: Zo ziet de grootste fietsenstalling ter wereld eruit
Foto's: CU2030
Op 7 augustus opent de grootste fietsenstalling ter wereld haar deuren in Utrecht. Onder het Stationsplein, tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne, komt plek voor 6000 fietsen en tot en met oktober komt er nog ruimte voor 1500 fietsen bij. Wanneer het tweede deel van de stalling in 2018 opent kunnen er 12.500 fietsen gestald worden, en daarmee is de ondergrondse fietsparkeergarage de grootste ter wereld.

Op 7 augustus opent de grootste fietsenstalling ter wereld haar deuren in Utrecht. Onder het Stationsplein, tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne, komt plek voor 6000 fietsen en tot en met oktober komt er nog ruimte voor 1500 fietsen bij. Wanneer het tweede deel van de stalling in 2018 opent kunnen er 12.500 fietsen gestald worden, en daarmee is de ondergrondse fietsparkeergarage de grootste ter wereld.

Fotoverslag

12 Reacties

Reageren
 1. U

  Donkere naargeestige plek, net als de onderwereld van HC in de seventies. Zal wel weer een onveilige vergaarbak van problemen worden, vol met junks. Tenzij je het voor enorm veel geld gaat beveiligen, maar dat is dan eigenlijk het compenseren van een slecht ontwerp. Utrecht verdiend zoveel beter.

 2. Ramon

  Ziet er echt prachtig uit, was met de dag van de bouw al binnen geweest. Eindelijk bijna open en alle fietsen naar binnen. En dan graag streng handhaven buiten. Nu struikel je echt over de fietsen. Op een gemiddelde stoep is niet te lopen.

 3. herman

  Indrukwekkend hoor!
  ben benieuwd hoe het er in het echt uitziet en ook hoe over 5 jaar.

 4. Orang Oetan

  Haha U, de junks zullen wel in de rij staan ja. Waar ze nu zijn, zolang de stalling nog niet open is, geen flauw benul. Maar ongetwijfeld komen er de dag na de opening duizenden junks uit alle hoeken en gaten om lekker in de fietsenstalling te gaan chillen. Misschien gaan er wel mensen speciaal heroïne gebruiken om in deze fijne, volgens jou onbeveiligde, fietsenstalling te kunnen zitten.

  Utrecht verdienT zoveel beter dan zulke oenige reacties.

 5. U

  @Orange Oetang.

  De junks zijn nog steeds veelvuldig aanwezig hoor en in rond het stationsgebied, ga er maar eens goed opletten. Net als in het centrum. Daklozen voorzieningen puilen uit in Utrecht en er komen er steeds meer bij met psychische problemen zelfs. Dus ja, die zitten wel te wachten op een fijne beschutte plek ja, zeker als ze nergens anders terecht kunnen. Geen 1 stad in Nederland stoot zich twee maal aan dezelfde steen. Utrecht wel. Alleen met peperudere beveiliging is te voorkomen dat men zijn intrek neemt in deze ondergrondse schuilpek. Doordat ander steden in de regio niet zo’n goed vangnet hebben als Utrecht, vangt Utrecht vele probleemgevallen uit de regio op. Utrecht trekt dus aan.

 6. Rob H.

  U 17/7/2017 – 12:28

  Utrecht Centraal had voorheen ook dit soort fietsenstallingen (onder de buurtsporen, bijvoorbeeld). Daar was nooit een junk te vinden. Hoe komt u erbij dat het bij deze stallingen wel het geval zou zijn?

 7. U

  @ Rob H. Maar u bent voor het gemak even de periode vanaf eind jaren zeventig tot half/ eind jaren negentig vergeten (in- en rondom Hoog Catherijne).

 8. Orang Oetan

  Hoog Catharijne is er nog steeds, en nooit weggeweest sinds de jaren ’90 U. Sterker nog, het is de laatste 10 jaar bijna onafgebroken een duistere bouwput geweest. Zonder junks. Waar is de logica dat ze nu ineens zouden opduiken in een gloednieuwe fietsenstalling?

 9. U

  @ oerang oerang?

  Haha, zonder junks? Dan zijde gij blind geweest. Het heeft politie, gemeente en beveiliging veel geld en moeite gekost om niet welkome gevallen aan de lopende band te verwijderen het afgelopen decennium. Want dat paste natuurlijk niet bij het opgepoetste HC in “ontwikkeling”.

  Haha, we shall see, hoe het over 25 jaar gesteld is.

 10. Lillijk

  Mooi? Mooi voor mensen die parkeergarages doorgaans toparchitrctuur vinden. Voor de rest spuuglelijk.

 11. Marja

  Weet je wat de denkfout van de bedenkers van deze stalling is?

  Het kost de gemiddelde fietser te veel tijd om zijn fiets in deze stalling kwijt te kunnen, tel er maar gerust 10 minuten bij de reistijd op, voordat je fiets een plekje heeft en jij op het station staat. Misschien wel 15/ 20 minuten. Fay scheelt je dus al 1 trein waarschijnlijk. Mensen moeten dus weer eerder op om op tijd te komen. Zo concurrent het OV niet meer met de auto, waardoor mensen voor een deel weer de auto gaan pakken.

  Ipv grote stallingen, te kleine pik syndroom, had men beter 6 kleine stallingen kunnen bouwen, verspreid en dichtbij de perrons.

 12. Niiiko

  En dan te bedenken dat je in Laag Catharijne je fiets overdwars kan stallen en dan is er nog steeds genoeg ruimte over http://www.u-stal.nl/locaties-fietsenstallingen/bewaakte-fietsenstallingen/utrecht-laag-catharijne

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).