Foto’s: Zo ziet de haven van de Wilhelminawerf in Utrecht eruit Foto’s: Zo ziet de haven van de Wilhelminawerf in Utrecht eruit

Foto’s: Zo ziet de haven van de Wilhelminawerf in Utrecht eruit

Foto’s: Zo ziet de haven van de Wilhelminawerf in Utrecht eruit
De bewoners van de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone kunnen binnenkort hun bootje in de gloednieuwe haven voor de deur leggen. Het enige dat nog ontbreekt is een verbinding met het naastgelegen Merwedekanaal.

De bewoners van de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone kunnen binnenkort hun bootje in de gloednieuwe haven voor de deur leggen. Het enige dat nog ontbreekt is een verbinding met het naastgelegen Merwedekanaal.

De bouw van de Wilhelminawerf is zo goed als afgerond. Er staan drie gebouwen met in totaal 167 appartementen. De eerste bewoners hebben in 2021 al de sleutel gekregen. Begin dit jaar is de haven uitgegraven en ook dit onderdeel van het project is nu nagenoeg af.

De steiger is echter nog leeg. Dit is omdat de verbinding tussen de haven en het Merwedekanaal nog uitgegraven moet worden. Het enige bootje dat nu nog in de haven dobbert is van een bouwbedrijf.

Tekst loopt door onder afbeelding

Binnenkort wordt ook de verbinding uitgegraven. Hier komt dan ook een bruggetje overheen zodat fietsers van de Kanaalweg gebruik kunnen blijven maken. Vanaf dat moment kunnen de bewoners van het gebied gebruikmaken van de nieuwe ligplaatsen.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

15 Reacties

Reageren
 1. Joost

  Ook gelijk al die fietsen aan de reling…. gaat nog wat worden in de MWKZ. Fietsenberging zit vast onbereikbaar…

 2. Erin

  Ik zie dat ze lekker de lucht in gegaan zijn qua hoogbouw. Fijn, want hoe hoger hoe meer woningen…
  Oh nee, ze zijn weer blijven steken bij 6 verdiepingen… zo wordt het nooit wat in Utrecht

 3. Bill

  Voor deze populaire locatie had de gemeente in een veel hogere dichtheid moet bouwen, zo lossen we het woningtekort in de stad natuurlijk niet op.

 4. Barend

  Mooi projectje hoor.
  @ Erin, @ Bill, ik tel 11 verdiepingen op het hoogste punt. Dat is alvast een klein begin..

 5. Massegast

  Ik wil het feestje niet bederven, maar Eneco gaat er nog wel een warmtebuffer (‘thermosfles’) bouwen. Tbv de stadsverwarming. Doen ze pas als alle appartementen verkocht zijn. Hoogte 18m. Start bouw: eind 2022. Hopelijk wordt het mooi in het groen ingepakt.

 6. Aa

  kan ik daar een jaarplaats huren?

 7. Marcel 59

  @ Bill & Erin: Uit kadastrale gegevens haal ik dat het terrein, inclusief de haven 1,39 hectare groot is. Daar staan nu 168 woningen op. Dat komt neer op zo’n 120 woningen per hectare. Toch echt geen lage dichtheid, zeker niet voor een omgeving met relatief luxueuze appartementen.

 8. Wim

  Nou ja, het hoogste puntje is inderdaad 11 verd. Maar de hoogte in is en blijft een vloek in Utrecht. Ondanks de groeistuipen, ondanks het woningtekort. Eens een dorp, altijd een dorp,

 9. Rietje

  Lelijk.
  Jammer weer.

 10. J

  @Erin tot 12 verdiepingen

 11. Miljonair

  Prachtig die sociale huurwoningen. Waar kan ik reageren?

 12. Bart

  @massegast Om het feestje weer wat beter te maken wordt deze warmtebuffer niet bij de haven geplaatst maar op de plek waar nu 3 grote olietanks staan. Verder kijken daar geen ramen op uit. Dat is nog eens fijn! 😉

 13. Gregor

  Nog hoger bouwen en je zit in de schaduw aan de waterrand. Prima zo!

 14. cas

  Ik denk dat als de haven er ligt en de horeca er ook is dat het klachten gaat regen en binnen de kortste keren alles weer anders gaat worden.

 15. Paul

  @ hoog of laagbouw maakt van een stad nog geen dorp…en zeker niet Utrecht 900 jaar stad. Neemt niet weg dat zeker waar het goed kan op veel plekken, hier had zeker aan de kant van de grote brug ook niet lager gebouwd moeten worden dan de bestaande bebouwing notabene.
  Maar , alles bij elkaar mooi project met eigen identiteit, dat is erg belangrijk. Wordt er wordt weer veel van het zelfde in Nederland gebouwd…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).