Foto’s: Zo ziet het er nu uit bij de V&D in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Zo ziet het er nu uit bij de V&D in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Zo ziet het er nu uit bij de V&D in Utrecht

Foto’s: Zo ziet het er nu uit bij de V&D in Utrecht
De drukte die afgelopen dagen te zien was bij de V&D in Utrecht hadden we al lang niet meer gezien. Ook vandaag waren er weer honderden koopjesjagers in het warenhuis. De winkel houdt een totale leegverkoop en dat was vandaag weer goed te zien. De winkel is een rommeltje en begint al aardig leeg te raken.

De drukte die afgelopen dagen te zien was bij de V&D in Utrecht hadden we al lang niet meer gezien. Ook vandaag waren er weer honderden koopjesjagers in het warenhuis. De winkel houdt een totale leegverkoop en dat was vandaag weer goed te zien. De winkel is een rommeltje en begint al aardig leeg te raken.

In februari strandde de poging om een doorstart te maken met V&D. De curatoren lieten vorige week weten dat de winkels nog enkele dagen opengaan voor de leegverkoop. Alle artikelen zijn afgeprijsd en dat zorgt voor lange rijen.

V&D 001 V&D 002 V&D 003 V&D 004 V&D 005 V&D 006 V&D 007 V&D 008 V&D 009 V&D 010 V&D 011 V&D 012 V&D 013 V&D 014 V&D 015

16 Reacties

Reageren
 1. carel

  Tries dit zo te zien
  slagveld lijkt het wel

 2. Gas

  Sic transit gloria mundi

 3. PvC

  De Speld heeft akelig gelijk:

  http://speld.nl/2016/03/24/laatste-vd-prijzencircus-prachtig-eerbetoon-aan-onze-manier-van-leven/

 4. nelleke

  Intriest !

 5. mark

  we zijn 26 maart zaterdagmorgen bij v&d geweest dordrecht
  het was druk,en we hbben mooie dingen gekocht,waren stukken minder geld kwijt als waar we op rekenden

  het is,en we vinden het desondanks heel erg dat v&d toch moest sluiten
  we kwamen er geregeld om mooi cd,dvd te kopen

 6. Petra

  @Carel, @gas, @ PvC, @Nelleke: Helemaal waar!!!!

 7. nel

  Is hier een bom ontploft? Als deze mensrn die noodschappen eerder hadden gedaan was sluiting niet nodig geweest! Online kopen heeft ze de nek omgedaaid!
  Helaas pindakaas! Sterkte voor al de mensen die hier door hun baan zijn kwijt geraakt.

 8. Jeroen

  Het is nooit, ik herhaal NOOIT, de schuld van de klanten als een winkel omvalt, nel. Biedt je ze geen meerwaarde dan blijven ze weg en de formule van de V&D was inmiddels zo sleets dat je er doorheen kon kijken. Dat kun je alleen de top van de V&D aanrekenen.

 9. wim

  Heeft V&D al aangifte gedaan voor de inbraak?

 10. Herman

  Dit soort uitverkopen haalt het slechtste in de mens naar boven.

  Een of ander oerinstinct fluistert graaien, graaien. Thuisgekomen denk je: wat moet ik hiermee….

 11. Paulien

  Het zijn niet alleen de online winkels die V&D de das om hebben gedaan. Ik heb er eind jaren tachtig gewerkt en toen ging het ook al slecht. Het is sindsdien nooit meer helemaal goed gekomen. V&D was altijd een warenhuis dat tussen HEMA en De Bijenkorf in zat, noch vlees noch vis. Er had al jaren eerder een keuze gemaakt moeten worden, het is te lang in de middenmoot blijven hangen.

 12. Co van Hemert

  Als kind heb ik het Vroom en Dreesman aan de Lange Vies straat gekend. Vrijdagmiddag is mijn laatste bezoek aan het pand HC geweest. Helaas is nu het doek gevallen.

 13. Wiel

  Ach ja, V&D, hét voorbeeld van graaikapitalisme. Verkocht door de bedrijfstop aan investeerders die vervolgens al het vastgoed tegen riante tarieven verkochten. En toen moest V&D ineens markt conforme huurprijzen gaan betalen. En dat had V&D nog nooit gedaan, laat staan dat de omzet en bedrijfsvoering hierop ingericht was.

  Als het al slecht gaat en je houdt het hoofd boven water, bedenk dan eens wat er gebeurd wanneer je huur ineens 1000% stijgt terwijl de omzet gelijk blijft of zelfs afneemt.

  Ondertussen werd het concern lekker verder ontmanteld, alles waar winst gemaakt werd, ging in de verkoop om zoveel mogelijk op te brengen. Als laatste nagel aan de doodskist wisten de inmiddels nieuwe eigenaren dure leningen te slijten van hen aan V&D die er keurig voor zorgden dat de eigenaren hun geld wel voor een groot deel terug kregen en dat V&D als een spons uitgewrongen werd. En het personeel? Die mochten loonoffers brengen…

  Toch aparte manier van werken eigenlijk wat een concern toch wel de kop kost. Anderzijds is het wel zo dat V&D zich toch echt aan moest passen en dat het dat niet deed. Dat was ook niet de bedoeling van de eigenaren, die wilden enkel zoveel mogelijk gewin op korte termijn, historie, maatschappelijke functie en toekomst kon hen niet zo heel erg veel schelen, geld des te meer…

 14. Monique

  Inmiddels is het pand leeg en zie je een immense oppervlakte badend in het kunstlicht waarvan je je afvraagd hoe dat ooit weer gevuld moet worden.

 15. Maria

  Het ziet er ineens heel anders uit, ook heel triest. Moet meteen denken aan bloed, zweet, tranen.

 16. omar

  Iemand enig idee wie de eigenaar van het pand is?
  Misschien wel leuk voor een tijdelijke bioscoop.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).