Frans van Seumeren biedt excuses aan voor ’emotionele’ reactie richting spelers en staf van FC Utrecht Frans van Seumeren biedt excuses aan voor ’emotionele’ reactie richting spelers en staf van FC Utrecht

Frans van Seumeren biedt excuses aan voor ’emotionele’ reactie richting spelers en staf van FC Utrecht

Frans van Seumeren biedt excuses aan voor ’emotionele’ reactie richting spelers en staf van FC Utrecht
Foto: Bas van Setten
Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn ‘emotionele’ reactie richting de spelers en staf na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Raad van Commissarissen heeft laten weten afstand te nemen van het gedrag van de grootaandeelhouder.

Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn ‘emotionele’ reactie richting de spelers en staf na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Raad van Commissarissen heeft laten weten afstand te nemen van het gedrag van de grootaandeelhouder.

FC Utrecht verloor zaterdag in de Galgenwaard van de club uit Deventer, maar in de wedstrijden daarvoor werden de fans ook al een paar keer teleurgesteld. Zo lukte het bijvoorbeeld ook niet om in eigen huis van amateurclub SV Spakenburg te winnen in de kwartfinale voor de KNVB Beker. Wat de precieze reden was voor Van Seumeren om zaterdag emotioneel te reageren richting de spelers en staf is echter niet bekendgemaakt.

De Raad van Commissarissen (RvC) van FC Utrecht laat weten het gedrag van de grootaandeelhouder af te keuren. “De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat”, zegt Pieter Leyssius, voorzitter van de RvC. “Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan.”

Van Seumeren heeft de dag na het incident zijn excuses aangeboden. “Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden.”

Fraser

Eind vorig jaar is toenmalig trainer Henk Fraser vertrokken bij FC Utrecht na een incident met een speler. Hij zei destijds dat hij een grens overschreden had. “Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn.”

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Mensen toch,mag die man uit zijn plaat gaan,als je zoveel tijd en geld steekt in deze club en zijn belabberde spelers,dan mag je volgens mij best wel een keer boos zijn.

 2. SimplyEd

  Als er eentje uit zijn plaat mag gaan is het van Seumeren wel!!! Als je al weken tegen zo’n waardeloos presterend team aan moet kijken, met zo’n waardeloze mentaliteit en inzet van niets, mag je best tekeer gaan. Die spelers zouden hun excuses aan moeten bieden, ook tegenover de supporters!!!!
  Ik wilde dat even kwijt.

 3. B Schoordijk

  Frans moet gewoon FCUtrecht verlaten en zijn geld meenemen. Laten ze het zelf maar uit zoeken. FCUtrecht is toch ten dode opgeschreven met deze zakken vullers die nog te beroerd zijn een stap harder te lopen.

 4. Barend

  Redactie, ik vind het bijzonder ongepast dat reaguurders mensen op dit forum voor proleet mogen uitmaken. Ik vind dat de reactie van @ Blaag door de moderatie tegen had moeten worden gehouden. Laten we de fatsoensnormen hier respecteren en van Duic geen scheldforum maken.

 5. Cees

  @ Blaag, helemaal eens!

 6. Wim

  @ Blaaguuu
  Je bijdrage is een absolute dieptepunt. Wat bezielt je in vredesnaam om hier een ordinair potje te schelden zeg. Tsjonge jonge jonge, wat een niveau.

 7. Wim Vreeswijk

  FC van Seumeren is een gouden supporter en een groot mens, maar ook met zeer terechte emoties als men loopt te blunderen in het veld. Er worden nu gevaarlijke spelletjes gespeeld door de RVC tegen de redder van de FC, want zonder was er nooit wat terecht gekomen van de FC.

 8. Pee

  Ze mogen hun handen dichtknijpen net iemand als van Seumeren.
  Als ze hem niet hadden had utrecht geen voetbalteam meer gehad en stonden er huizen op de plek van het stadion.
  Als van Seumeren zich terug trekt gaat dat alsnog gebeuren.
  Die Jordy Zuidam moet ook weg daar heb je geen malle moer aan die gaat alleen maar op de foto met de aangekochte spelers .

 9. walter

  Belachelijk,Frans is FCUtrecht,we zijn verzeild is een ziekelijke deugcultuur wat onbehandelbaar is geworden,dit slaat gewoon door!!

 10. S.

  Ach en odrinair-rechts heeft het weer eens over deugen en woke. Klap elkaar dan maar lekker op het gezicht. Doegie.

 11. Scherpschutter

  Duidelijk dat van Seumeren er dubbele standaarden op na houdt. De inkt op de ontslagbrief aan Fraser is net droog en vervolgens gaat hij zélf een speler te lijf, waarbij hij kennelijk verwacht dat hij er wel weg mee kan komen…?

  Geen wonder dat dat hele FC Utrecht geen zak presteert en al jaren één grote chaos is, als dit de ‘leiding’ is die de cultuur uiteen moet zetten. Lachwekkend, waarbij het vooral ook opvalt dat de directie doodstil is en de RvC het allemaal onder het tapijt probeert te vegen met een nietszeggende afkeuring van gedrag.

  FC Utrecht is kasverrot. Yet again.

 12. JdV

  Als de eigenaar van laten we zeggen een willekeurige kroeg in Utrecht boos zijn bedrijf binnenstormt en een van zijn medewerkers molesteert, is het dan zo dat er vervolging plaatsvindt als de medewerker aangifte doet? Sluit de burgemeester dan betreffende kroeg wellicht? En in hoeverre is artikel 1 van de grondwet hier van toepassing? Ik zou zeggen dat er bewezen is dat dhr. FvS zich schuldig heeft gemaakt aan verschillende strafbare feiten. Het zou het OM sieren vervolging in te stellen en de verdachte op te pakken en in hechtenis te nemen tot de zaak voorkomt. Geweldsmisdrijven rechtvaardigen een strenge aanpak imo.

 13. vak K

  @ Scherpschutter

  Goh.goh, wat erg zeg, tegen een speler zeggen dat hij al weken ruk speelt, die dan vervolgens opstaat en Frans een duw geeft…

  Frans had groot gelijk en verwoordde wat 20.000 supporters dachten/ denken…

  Voor de rest niet mee bemoeien Scherpschutter als je niet van de FC houdt. Je bemoeit je overal mee op dit net, dus nog zat andere onderwerpen om lekker te zieken.

 14. W

  Het wordt weer extreem opgeblazen… wat een onzin. Laten we gaan voetballen. En iedereen die niks met Utrecht heeft en nooit in het stadion komt, mag niet meer reageren!

 15. Scherpschutter

  *geeft vak-k een aai over z’n puberbolletje*

 16. Gemiddelde Utrechter

  @Scherpschutter: ChatGPT wat generieke quasi-boze voetbalpraat laten opstellen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).