Frans Vreeke vertrekt aankomende zomer bij TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Frans Vreeke vertrekt aankomende zomer bij TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Frans Vreeke vertrekt aankomende zomer bij TivoliVredenburg

Frans Vreeke vertrekt aankomende zomer bij TivoliVredenburg
Frans Vreeke tijdens de opening van TivoliVredenburg.
Directeur van TivoliVredenburg, Frans Vreeke (67), gaat stoppen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Hij heeft zijn laatste dag op 31 augustus 2018. Vreeke blijft daarmee iets langer dan in eerste instantie afgesproken.

Directeur van TivoliVredenburg, Frans Vreeke (67), gaat stoppen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Hij heeft zijn laatste dag op 31 augustus 2018. Vreeke blijft daarmee iets langer dan in eerste instantie afgesproken.

Vreeke zegt tegen VNPF: “Ik blijf om nog wat ‘dingetjes’ af te maken.” Hij vertelt niet achter de geraniums te verdwijnen, maar meer part time aan de slag te gaan. Het advieswezen zou zich daar beter voor lenen. TivoliVredenburg heeft nog geen opvolger, maar gaat daar rond het eind van het jaar mee aan de slag.

Vreeke was sinds 1 januari 2014 directeur bij het poppodium. In het verleden gaf Vreeke onder andere leiding aan Stichting LantarenVenster (Rotterdam), Patronaat (Haarlem) en de Oosterpoort & Stadsschouwburg  (Groningen).

6 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Geen verlies. Zo denderend leuk en opwindend is TiVre niet. Sterker nog: redelijk mislukt tot nu toe.

 2. MichielK

  @Chantal: waar baseer je dat op als ik vragen mag?

  Ik kom zeer regelmatig in TivoliVredenburg en ik zie juist een altijd gevuld Gegeven Paard en zalen gevuld met mensen die het uitermate naar hun zin hebben (van klassiek tot techno) en diverse grote festivals en bijeenkomsten (van de Nacht tot de Poëzie, via Le Guess Who naar de NOS verkiezingsavond). Met de komst van de Biergarten is er – zeker in het weekend – altijd reuring in het gebouw. Dus, hoezo mislukt? Persoonlijk vind ik het een niet meer uit Utrecht weg te denken cultuurknooppunt.

 3. Karel

  @Chantal

  Ik zou dat maar eens onderbouwen. Want de bezoekers aantallen lopen richting de miljoen per jaar. Was er gisteren avond nog . Alle zalen vol. Kom je om 23.00 weer beneden in het Gegeven Paard. Is er live muziek en de hele toko is afgeladen.

  Nee Chantal, ondanks dat er zeker nog ruimte is voor verbetering is TivoliVredenburg een dikke aanwinst voor de stad.

 4. Scherpschutter

  8 miljoen subsidie per jaar (eigenlijk nog niet genoeg), een miljoen bezoekers per jaar: per bezoeker moet er dus 8 euro(!) gemeenschapsgeld per jaar in worden om de boel überhaupt draaiende te houden… Niet zo gek dat het op het oog redelijk draait en er best wat bezoekers komen opdraven, aangezien de kaartjes met tientallen procenten korting op de werkelijke marktprijs worden aangeboden, dit uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

  Chantal heeft natuurlijk volkomen gelijk: TivoliVredenburg is een algehele totaal-faal van Bijbelse proporties. Misschien wel de grootste ambtelijke fout in de geschiedenis van Utrecht. De organisatie zou geen dag overleven zonder belastinginfuus….Er is geen enkel economisch bestaansrecht en dat zal voor Vreeke na 4 drukke jaren vermoedelijk ook als een enorme faal voelen.

 5. Berend

  Eens met Karel en MichielK. Een enorm aanbod met voor ieder wat wils. Ik ben blij met TivoliVredenburg.

 6. Sjieuzus

  Daarom is rendementsdenken niet doorslaggevend. Het gaat niet om winst maken, waarom ook eigenlijk? Het gaat om 1 miljoen bezoekers een leuke en interessante tijd te geven. Dat kost dus geld, maar een overgrote meerderheid van het stemvolk vind dat prima.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).