Galecopperbrug bij Utrecht deze maand drie dagen dicht in richting van Arnhem; een uur extra reistijd Galecopperbrug bij Utrecht deze maand drie dagen dicht in richting van Arnhem; een uur extra reistijd

Galecopperbrug bij Utrecht deze maand drie dagen dicht in richting van Arnhem; een uur extra reistijd

Galecopperbrug bij Utrecht deze maand drie dagen dicht in richting van Arnhem; een uur extra reistijd
Foto: Ton Borsboom/Rijkswaterstaat
De Galecopperbrug bij Utrecht gaat deze maand in de richting van Arnhem dicht op zaterdag 21, zaterdag 28 en zondag 29 januari. De brug in de A12 is die dagen dicht van 08.00 tot 20.00 uur. Ook de Papendorpseweg is die dagen dicht.

De Galecopperbrug bij Utrecht gaat deze maand in de richting van Arnhem dicht op zaterdag 21, zaterdag 28 en zondag 29 januari. De brug in de A12 is die dagen dicht van 08.00 tot 20.00 uur. Ook de Papendorpseweg is die dagen dicht.

Weggebruikers die in de richting van Arnhem rijden, moeten rekening houden met een uur extra reistijd, laat Rijkswaterstaat weten. Het verkeer richting Den Haag en het scheepvaartverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal hebben geen last van de werkzaamheden.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en verkeer vanuit Rotterdam via de A15. Bij Utrecht moeten weggebruikers omrijden via de N230 (de Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27. Een andere mogelijkheid is omrijden via de A2 en de A27. Fietsers kunnen omrijden via de Galecopperdijk.

Tekst loopt door onder de foto

Bron: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat plaatst op de dagen in januari een nieuwe constructie op een van de torens van de Galecopperbrug. Aan het brugdek en de nieuwe constructie worden buizen bevestigd. Later dit jaar gaan de nieuwe stalen kabels door die buizen lopen.

Het onderhoud aan de Galecopperbrug duurt nog tot begin 2024. De rijstroken en de parallelbaan in de richting van Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Rivierenwijk

  Fietsers?

 2. Marga

  Vanaf de A2 uit de richting Utrecht kun je niet de A27 richting Utrecht op alleen als je door Vianen rijd

 3. Martine Overbeek

  Vanmorgen waren al omleidingen.
  We werden via Utrecht papendorp gestuurd.

 4. Wim

  Vraag 8k me ook af hoe je kan verzinnen om via de A2 en dan A27 te rijden.
  Leuk voor Nieuwegein en Vianen al dat verkeer.
  Waarom deze verkeerde berichtgeving

 5. Wil

  Wat?! Kun je tegenwoordig bij Everdingen van A2 zuidwaarts de A27 noordwaarts op? Handug!!!!

 6. Koel Hoofd

  Een uur extra reistijd om om Utrecht heen te rijden…
  Het blijft me verbazen hoe het kleine Nederland soms toch bizar groot kan zijn.

  Maarre, verkeer over die noordelijke randweg sturen terwijl de wethouder daar al sinds haar aantreden in 2014 niet naar omkijkt, is gewoon niet handig. Ook al is het maar voor een paar dagen. De wethouder kan na 9 jaar wegkijken maar beter eerst iets aan die randweg gaan doen voordat ze weer ergens een fietstraat realiseert want 97% van Nederland (500.000/18.000.000=2.7% wil/moet er wel zijn) wil gewoon op hoog tempo LANGS Utrecht rijden en helemaal niet in die eco-enclave fietsen.

 7. Jean-Luc

  De Galecopperbrug is OPEN op deze data zie https://www.galecopperbrug.nl/nieuws/2391509.aspx

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).