Oudegracht op de schop: vanaf 8 oktober gedeeltelijk afgesloten | De Utrechtse Internet Courant Oudegracht op de schop: vanaf 8 oktober gedeeltelijk afgesloten | De Utrechtse Internet Courant

Oudegracht op de schop: vanaf 8 oktober gedeeltelijk afgesloten

Oudegracht op de schop: vanaf 8 oktober gedeeltelijk afgesloten
Foto: Bas van Setten
De gemeente Utrecht start op maandag 8 oktober met het opnieuw bestraten van een gedeelte van de rijweg op de Oudegracht. De werkzaamheden vinden plaats aan de even zijde (richting de Dom) tussen de Vollers – en Geertebrug, en duren tot en met 19 oktober.

De gemeente Utrecht start op maandag 8 oktober met het opnieuw bestraten van een gedeelte van de rijweg op de Oudegracht. De werkzaamheden vinden plaats aan de even zijde (richting de Dom) tussen de Vollers – en Geertebrug, en duren tot en met 19 oktober.

Gedurende deze periode zal de Oudegracht tussen Vollers – en Geertebrug gedeeltelijk worden afgesloten. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 7.00 uur en 16.00 uur, is het traject afgesloten voor autoverkeer.

Auto’s worden door middel van bebording omgeleid. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen en fietsers wordt gevraagd af te stappen of om te rijden. In de avonden en het weekend is er geen afsluiting voor het verkeer.

De rijweg wordt opnieuw bestraat omdat het volgens de gemeente op verschillende plekken in slechte staat is. Er wordt gestart met de werkzaamheden bij de Vollersbrug, ter hoogte van huisnummer 342.

Tussen 8 en 19 oktober is parkeren op de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden niet mogelijk. Ook verzoekt de gemeente de bewoners om het huisvuil in deze periode op een plek te leggen die wel toegankelijk is voor de vuilniswagen.

7 Reacties

Reageren
 1. Kim

  Wordt dit een echte herbestrating of een stiekeme herinrichting-onder-een-andere-naam omdat er bij een herinrichting inspraak van onwonenden moet zijn? Omwonenden en winkeliers aldaar, let goed op de parkeerplaatsen enz. Het zal niet de eerste keer zijn dat het eindresultaat heel iets anders wordt dan een simpele “herbestrating”.

 2. sjaak

  “De rijweg wordt opnieuw bestraat omdat het volgens de gemeente op verschillende plekken in slechte staat verkeerd (sic!)”.
  Ik nodig de gemeente uit om eens door de Adelaarstraat/Willem van Noortstraat te rijden en daar het asfalt te bekijken. Me dunkt dat dat een wat hogere prioriteit heeft.
  O ja, dat is natuurlijk geen binnenstad…

 3. Robert

  In dezelfde periode werk aan de Oudegracht, de Tolsteeg- en Maliesingel én de permanente werkzaamheden aan de Croeselaan… Praten mensen bij de gemeente Utrecht wel met elkaar??

 4. Alex

  De rest van de binnenstad mag ook wel gedaan worden. Voor minder validen zijn sommige straten net een hindernisbaan (Steenweg, Vinkenburgstraat, Bakkerstraat).
  Die historische klinkertjes zien er leuk uit maar verzakken snel door het expeditie verkeer, met kuilen, bobbels en struikelstenen tot gevolg. Eigenlijk zouden die straten om de paar jaar opnieuw bestraat moeten worden of zware vrachtwagens aan de rand van het centrum laden en lossen.

 5. Henk van H.

  En hoe zit het nu met de Lijnmarkt? Enige tijd geleden voor de helft herbestraat. Het restant is niet herbestraat en ligt er benenbrekend slecht bij.

 6. Katja

  Wat dacht je van de Nieuwegracht ? Daar rammelt mijn fiets uit elkaar, en mijn vullingen ook !

 7. Barbara

  Oosterkade bestrating is ook dringend aan een opknapbeurt toe, al dacht een gemeenteambtenaar daar laatst toch anders over.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).