Gedeelte stationshal Utrecht Centraal afgezet vanwege verdacht koffertje Gedeelte stationshal Utrecht Centraal afgezet vanwege verdacht koffertje

Gedeelte stationshal Utrecht Centraal afgezet vanwege verdacht koffertje

Gedeelte stationshal Utrecht Centraal afgezet vanwege verdacht koffertje
Archieffoto
Een gedeelte van de stationshal van Utrecht Centraal is woensdag tijdelijk afgezet geweest na de vondst van een verdacht koffertje. Het blauwe koffertje stond tegen de ramen, aan de kant van het Stationsplein.

Een gedeelte van de stationshal van Utrecht Centraal is woensdag tijdelijk afgezet geweest na de vondst van een verdacht koffertje. Het blauwe koffertje stond tegen de ramen, aan de kant van het Stationsplein.

Het gebied rond het koffertje was afgezet met linten. Medewerkers van de NS en politie waren aanwezig om de boel in de gaten te houden. Explosievendeskundigen onderzochten de koffer om te kijken of het mogelijk gevaarlijk was. Het treinverkeer had geen hinder van de situatie.

7 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  Ook weer een voordeel van die lockdown: ontruimen gaat een stuk sneller.

 2. Koel Hoofd

  Voorkomen is beter dan genezen.
  Er zijn landen die al 40 jaar dergelijke acties moeten doen.
  Volkomen ‘K’ dat wij dat nu ook moeten doen omdat het betekend dat we onze vrijheid aan het verliezen zijn…

 3. Scherpschutter

  De infantiele panieksamenleving waar Nederland onder aanvoering van de Staat tot is afgedaald werkt op de lachspieren. Er is nog nooit een bomaanslag in Nederland geweest, maar laten we vooral heeeuul erg bang worden van een koffertje op een station….LOL.

  Totale waanzin.

 4. Anlies

  Koffertjes ontploffen nogal vaak. Oh nee

 5. Binnenstadbewoner

  En ze konden voor een inschatting niet eerst even de beelden terugzien om te zien wie dat koffertje had laten staan? Die hele hal hangt vol met camera’s … .

 6. Tja

  @Scherpschutter: zeker wel! De bomaanslagen in Nederland in de jaren negentig. De afgelopen jaren meerdere verijdelde aanslagen – door o.a. goed recherchewerk en dit soort acties. Misschien wat vaker het nieuws volgen??

  @Binnenstadbewoner
  En wat zegt het uiterlijk van degene die de koffer heeft achtergelaten dan precies? Iemand die kwaad wil loopt echt niet schichtig om zich heen kijkend rond in een boevenpak met masker hoor! Die kleedt zich onopvallend en gedraagt zich zo normaal mogelijk als elke andere reiziger…

  Beter 10 keer te voorzichtig, dan één keer onderschatten en de lichaamsdelen mogen verzamelen en het bloed opdweilen…

 7. Binnenstadbewoner

  @ tja: dat zegt heel veel. Aan de hand van wie het koffertje achterlaat kun je een risicoprofiel maken. Het gaat dan om een totaalplaatje zoals kleding, gedragingen, uiterlijkheden, leeftijd, al dan niet bij politie bekend wellicht etc.. Ook kun je nagaan of diegene wel of niet heeft in- en uitgecheckt en kun je de wandelroute nagaan.

  Als je te voorzichtig bent en bij elk verloren koffertje of tasje de boel gelijk ontruimd dan kun je het station elke dag meerdere keren ontruimen. Er is altijd wel iemand die zijn bagage uit het oog verliest of wat vergeet. In niet-coronatijd zijn er zo 57 miljoen reizigers per jaar/ circa 180.000 per dag.

  Maar goed, kan zijn dat het hier na onderzoek wel verdacht genoeg was

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).