Gedeelte Wittevrouwensingel volgende week afgesloten door werkzaamheden | De Utrechtse Internet Courant Gedeelte Wittevrouwensingel volgende week afgesloten door werkzaamheden | De Utrechtse Internet Courant

Gedeelte Wittevrouwensingel volgende week afgesloten door werkzaamheden

Gedeelte Wittevrouwensingel volgende week afgesloten door werkzaamheden
Archiefbeeld Wittevrouwen
De Wittevrouwensingel, tussen de Kruisstraat en de Biltstraat, is vanaf maandag 29 oktober afgesloten voor het vervolg van de werkzaamheden aan de weg. Het eerste gedeelte, tussen de Maliebaan en Herenbrug, is klaar. Aan het tweede gedeelte, de Maliesingel vanaf de Herenbrug tot de Nachtegaalstraat, wordt tot en met eind oktober gewerkt.

De Wittevrouwensingel, tussen de Kruisstraat en de Biltstraat, is vanaf maandag 29 oktober afgesloten voor het vervolg van de werkzaamheden aan de weg. Het eerste gedeelte, tussen de Maliebaan en Herenbrug, is klaar. Aan het tweede gedeelte, de Maliesingel vanaf de Herenbrug tot de Nachtegaalstraat, wordt tot en met eind oktober gewerkt.

De gemeente gaat vanaf 29 oktober de Wittevrouwensingel, tussen de Kruisstraat en de Biltstraat, verbouwen. Er rijden twee buslijnen op de Wittevrouwensingel. Het ontwerp van de weg is daarom iets breder dan dat van de Maliesingel, maar verder wordt de indeling hetzelfde.

Automobilisten en fietsers moeten vanaf 29 oktober een omleidingsroute volgen. Voetgangers kunnen er wel gewoon door. Daarnaast rijdt de bus tijdelijk niet over de Wittevrouwensingel. De haltes ‘Wittevrouwenbrug’ en ‘Kleine Singel’ komen te vervallen.

Parkeerplekken

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplekken aan de Wittevrouwensingel gedeeltelijk te gebruiken. Voor de bewoners met een parkeervergunning wordt een vervangende parkeerplek gezocht in de parkeergarage Grifthoek of Kruisstraat.

Eind 2018 gaat de gemeente de kruising met de Biltstraat aanpakken en wordt deze afgesloten. Daarna wordt in fasen doorgewerkt van de kruising Biltstraat tot de Vaaltbrug.

11 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Het mag wat kosten, al die hobbyprojecten; maar voor de verdieping van de Noordelijke Randweg is er geen geld.

 2. Henry

  Man man man. Inmiddels is de Maliesingel al voor de derde keer op de schop gegaan vanwege slecht werk. De Oudegracht bij de Twijnstraat is kort geleden om volstrekt onduidelijke reden opnieuw bestraat en van een strakke gladde weg veranderd in een hobbelpad. En zo denderen we maar door op het Utrechtse stratenmakersfeestje.

 3. Kadoendra

  @Johan

  Vindt jij het dagelijks kijken in de spiegel van de kapper door de gozer van de Partij van de Geert een zinvollere hobby?

 4. Gerard Brugmans

  We gaan hier nog heel vaak berichten lezen over die ‘iets bredere weg voor 2 buslijnen’ op de Wittevrouwensingel. Dat is de overtreffende trap van het gedurfdeTolsteegsingel experiment en daarmee volgens mij volmaakt kansloos in de weerbarstige praktijk van het utrechtse stadsverkeer. Misschien moeten we de buschauffeurs en de fietsers straks eerst even samen op survivalcamp sturen voordat ze daar mogen rijden?

 5. Marcel

  Werkelijk te idioot voor woorden. Het college doet maar aan. Inplaats van een perfect 1 richtins verkeer maken voor de stad Utrecht/centrum , krijg je dit geklungel. In Parijs ( ff iets groter, maar… ) rij je rechtsaf op de hoofdstraat, weer rechtsaf en nog een keer rechtsaf en je bent weer op je beginpunt. ZOOOO simpel.
  Maar Utrecht weigert dit eenvoudig door een beleid dat ambtenaren hier voeren. Heb mijzelf 15 jaar ingespannen met winkeliers in allerlei voorstellen, maar ……( de raad weet niks, maar college een beetje en ambtenaren 80% ) hoogmoed: wij weten wat goed voor u is. Waardeloze hap. De n230 is typisch zo een weg waar de drukte te gek wordt maar echt veranderen en beleid voeren? ECHT niet. Regeren/besturen is vooruit zien? PHHHHH

 6. Barend

  @ Gerard Brugmans

  En dus zal stratenmakersbedrijf Van Hooijdonk ook op de Wittenvrouwensingel nog verschillende malen moeten terugkeren.

 7. LR

  Weet iemand hoe de “omleidingsroute” loopt want ik kan er niets over vinden.
  Moeten we dan via de Kruisstaat – Biltstraat ?

 8. Sjaak

  Pfffff, wat een reacties weer….. Prima plan hoor die herinrichting!

 9. Ik

  Tuurlijk eind 2018 kruispunt Biltstraat dicht, kunnen de ondernemers wat verdienen gooien ze de drukste tijd van het jaar t kruispunt dicht . Weer ondernemertje pesten.

 10. isabelle

  Dat wordt nog interessant voor fietsers op dat stuk. Zoals ik. De bussen die vanaf de Stadsschouwburg linksaf slaan ter hoogte van de Kruisstraat, gaan nu eigenlijk altijd al ruim over de smalle fietsstrook heen.

  Als ze ook nog ruimte maken voor de tegemoetkomende bus, kan ik mijn donor-codicil beter op mijn voorhoofd plakken…

 11. Marcel

  Hee Sjaak, kom je daar wel is? Ook wat nieuw is na de malie baan? Ook waar ze nu bezig zijn op de Eykmanlaan? Nee zeker? Nou dat is maar beter ook. Dan krijg je namelijk nog meer zure reacties.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).