‘Geen Buitenlanders’: Marokkaanse vrouw in Sterrenwijk al drie jaar gepest | De Utrechtse Internet Courant ‘Geen Buitenlanders’: Marokkaanse vrouw in Sterrenwijk al drie jaar gepest | De Utrechtse Internet Courant

‘Geen Buitenlanders’: Marokkaanse vrouw in Sterrenwijk al drie jaar gepest

‘Geen Buitenlanders’: Marokkaanse vrouw in Sterrenwijk al drie jaar gepest
De leus op het raam in Sterrenwijk. Foto: Bouchra Dibi
Een haattekst is gisteren op de ruiten van een woning in Sterrenwijk gespoten. ‘Geen Buitenlanders’ staat er op het raam waar een alleenstaande Marokkaanse vrouw woont. 

Een haattekst is gisteren op de ruiten van een woning in Sterrenwijk gespoten. ‘Geen Buitenlanders’ staat er op het raam waar een alleenstaande Marokkaanse vrouw woont. 

“Het is verschrikkelijk”, zegt PvdA-raadslid Bouchra Dibi die gisteren bovenstaande foto tweette. “Dit zou niet moeten kunnen in deze stad. Iedereen moet veilig zijn. Als je huis zo beklad voelt geeft dat een ontzettend onveilig gevoel.”

Bouchra kent de vrouw die daar woont al langere tijd en weet dat ze al drie jaar wil verhuizen, maar dat het maar niet lukt. “Binnenkort hoor ik alle details van deze vrouw, maar als het klopt dat deze vrouw al drie jaar niet geholpen is bij pesterijen, dan ben ik heel benieuwd naar wat de burgemeester daar op te zeggen heeft. Is de politie bijvoorbeeld wel op de hoogte gesteld?”

22 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Je moet natuurlijk zeer terughoudend zijn met dit soort pesterijen en terreur, vaak wil men verhuizen en krijg je op deze manier een urgentie, maar als dit echt is moeten de daders die blijkbaar ook in een huurwoning wonen, per direct uitgezet worden.
  Blijkbaar zitten de burgemeester en de politie te slapen en is de communicatie zeer slecht, er moet iets gebeuren voor dit gezin.
  Een goed advies voor de woningbouw, Tomlow Advocaten hebben de juiste oplossing voor dit soort zaken.
  http://www.tomlow-advocaten.nl/kennisbank-advocatuur/

 2. Frank E.

  Blijkbaar is reclame maken toegestaan in de reacties op DUIC…

 3. J.O.

  @Geenstijl

  Terughoudend zijn? Dus het mag wel, maar dan alleen gedoseerd o.i.d.? Pesten en terreur is zeer onwenselijk en er dient voor deze dame opgekomen te worden!

 4. IBH

  Het vervelendste is dat wanneer deze vrouw verhuist, de neonazi’s hun zin krijgen.

 5. Slachtoffer

  Ik zou willen dat iedereen in Nederland die op welke manier dan ook gepest/geterroriseerd wordt door zijn of haar omgeving op deze manier in het nieuws komt. Ik vraag me dan wel af of er dan nog wel plaats is voor echt nieuws.

 6. Jansen

  Grappig dat de eerste reactie van Geenstijl meteen is dat er hier iets gefingeerd wordt.

  Zegt veel over zijn compleet bezopen wereldbeeld en paranoïde denken.

  Ja, Geenstijl, dit is echt! Gelukkug maak je het in je tweede deel van je reactie een beetje goed.

  Grappig dat er zoveel mensen mij een eltair mannetje vonden toen ik bij een ander artikel kritiek had op die zogenaamde echte Utregters in de Sterrenwijk. Natuurlijk gedragen ze zich niet allemaal zo, maar heel veel wel. Zie hier: de echte Utregter.

  Als die echte Utregter iets wil doen aan zijn positie moet hij iets doen aan alle neo-liberalie politici en neo-liberale figuren die rijk worden over zijn of haar rug.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Voor alle politiek correcte reaguurders, er zijn vaak mensen die zgn. worden gepest en geterroriseerd, dit om een urgentie te verkrijgen voor een nieuwe woning, dus ga nou niet net doen alsof dit niet bestaat.
  Blijkbaar kent Jansen de situatie en heeft hij erbij gestaan toen het erop werd gespoten, het is volgens hem immers echt.
  Wat een ontzettende ziliege reacties weer, en ook niet goed gelezen.
  Nogmaals als dit echt is, keihard optreden en de daders uit hun woning zetten of een gebiedsverbod.

 8. Ihsan

  He Geenstijl, waarom moet jij altijd maar geweld en racisme bagataliseren? Waarom kruip je altijd in je slachtofferrol? O wij blanke mensen hebben het zo zwaar, we worden van alle kanten getild. Dit is bij mijn weten al de 3e keer in een paar jaar tijd dat een huis in Sterrenwijk met racistische teksten is beklad. Die dikke rokende alcoholistische xenofobe werkloze uitkeringstrekkende PVV stemmers zullen er vast niets mee te maken hebben!

  O je vind het niet fijn als ik je blank noem? Ik ben officieel een 2e rangsburger in dit land (allochtoon), maar ik mag het woord blank of wit niet in de mond nemen. Hahahahaha.

 9. Meij

  Nu is het al jaren bekend dat in sterrenwijk niet wat je zegt de meest tolerante Utrechters wonen… Dat is – in ieder geval bij mij, en ik woon al 62 jaar in ons stadsie – gevoeglijk bekend. Dus aan de ene kant niet zo slim van de gemeente om in deze wijk een persoon met een buitenlands uiterlijk te plaatsen. Beter een biker, oud-kamper of gewoon een regulier aso type. Passend en onopvallend in deze volkswijk. Maar ja… hoeveel buitenlandse mensen zijn er trouwens in Rijnsweerd geplaatst?

 10. Justin

  Voor dit soort zaken zouden de daders gewoon direct uit hun woning gezet moeten worden. Zoek het maar uit, tokkies.

 11. .

  Woon nu al 7 jaar in leidscherijn en ik kreeg een tokkie als buren, wij als Marokkanen werden dagelijks uitgescholden we zijn in elkaar geslagen letterlijk heel de buurt was tegen ons. Maar wij bleven volhouden bleven terugvechten bleven strijden! wij zijn de enigste die met zijn 6en die allemaal werken naar school gaan wij zijn de enigste die leven brengen in de straat en dat heeft ze gelukkig kapot gemaakt letterlijk! Ze zijn omgevallen wij zijn blijven staan het heeft ons zo sterk gemaakt dat ze voor ons totaal onzichtbaar zijn geworden. En nu willen ze aandacht maar die geven wij niet ik nodig iedereen uit in mijn straat wie mij niet gelooft;)

 12. Jansen

  @ Geenstijl

  Wat is er eigenlijk politiek correct aan mijn uitspraak?

  Dat het eerste wat in jouw opkomt twijfel is en een dubbele agende van de mevrouw doet vermoeden en dan ook nog de mevrouw verdenkt hierbij betrokken te zijn. Een vrouw die door racisten wordt weggepest. Dat wijst toch wel op jouw eigen vooringenomenheid, dat dit jouw eerste gedachtengang is. Kennelijk zie je dit zelf niet.

  Ik zou niet weten wat hier eigenlijk politiek correct aan is.

 13. Geenstijl@Utrecht

  @Ihsan 28/6/2016 – 19:39;
  Beste Ishan, deze rol past blijkbaar helemaal bij jou, jammer want zo zul je ook nooit verder komen, je hebt het over dikke werkloze PPV stemmers, zag last trouwens een lijstje van het CPB waarin de werkloosheid stond onder nieuwe medelanders met een uitkering, waren niet zoveel PVV stemmers bij volgens mij.
  En al noem je mij witte kaaskop of blanke rolmops, sorry ik ben daar ongevoelig voor, en als het je niet bevalt in Nederland, je voelt je immers een 2e rangsburger, ga dan terug naar het land van je ouders, ik vind het echt triest dat je hier tegen je zin in zit, alleen vind ik dit jammer want misschien ben je wel een hartstikke aardige mens, net als al mijn vrienden die uit verschillende landen komen.
  P.S ik vind het helemaal top dat je hier je stem laat horen als reaguurder.

  Hartelijke groet,

  Geenstijl@Utrecht.

 14. Hans Oudwijk

  @Jansen 28/6/2016 – 15:12
  Waar @GS terecht nog een slag om de arm houdt over de oorsprong van deze bekladding en u hem deze twijfel als verwijt in de schoenen schuift, bent u zelf bepaald stellig over e.e.a. “Dit is echt” zo schrijft u. Op grond waarvan?

  Zelf heb ik ook wel wat vragen en opmerkingen over e.e.a. en staat na lezing van het artikel voor mij de oorsprong van de bekladding niet zonder meer vast.

  Zo vind ik het handschrift opvallend gelijkmatig en netjes. En is de tekst zonder taalfouten opgeschreven. Blijkbaar is de kladderaar m/v ge-oefent in het in haast foutloos aanbrengen van teksten en werken met spuitbussen.
  (Gezien de foto’s op deze site l.l. uit Sterrenwijk van spandoeken met in hanenpotenschrift geschreven teksten, gelardeerd met taal- en schrijffouten, tegen de asielopvang in het PBC, lijkt deze netjes uitgevoerde actie niet iets dat je van “die Sterrenwijkers” zou verwachten. Toch?

  Ook raar. Mevrouw Dibi, plaatselijk politica van de PvdA, kent de bewoonster al langere tijd, zo stelt zij, en heeft ook al zolang kennis van haar verhuiswensen maar Dibi weet na al die tijd (nog) niet of naar aanleiding van de door de bewoonster gemelde pesterijen de politie is ingeschakeld en wat de politie tot nu toe wel of niet heeft ondernomen.

  Waarom nu pas die vragen en niet al veel eerder. Bijvoorbeeld direct nadat zij kennis nam van de – volgens de bewoonster – al drie jaar durende pesterijen?
  Was de kennismaking tussen de bewoonster en mvr. Dibi ontstaan naar aanleiding van klachten van de bewoonster over pesterijen uit de buurt, voortgekomen uit de relatief kleine Marokkaanse gemeenschap en het Marokkaanse ‘ons kent ons’ wereldje of gewoon omdat men als plaatselijk gemeenteraadslid ‘weleens’ mensen leert kennen?

  En nog één vraagje , meneer Jansen; wat hebben die neo-liberale politici nu toch met dit verhaal te maken?
  Bent u zelf niet een beetje al te stellig over de vermeende dader(s) en vooringenomen over de oorzaak van zijn/haar/hun daad?

 15. Niels Utreg

  Schande! Daders opsporen, huurcontract opzeggen, fikse boete en gevangenisstraf. Als bewoner van een buurt naast de Sterrenwijk helemaal klaar met dit fascistische tuig. De enige buurt waar je in Utrecht je leven nauwelijks zeker bent op sommige plekken is Sterrenwijk. Asotuig van de bovenste plank. Stemrecht ontnemen en muur erom wat mij betreft.

 16. Hans Oudwijk

  Niels Utreg 29/6/2016 – 12:46
  Dan ga je toch in een hutje op de hei wonen.
  Het moet wel ‘n beetje borrelen in de stad, hoojrr.

 17. Trol

  @Niels Utreg 29/6/2016 – 12:46;
  Zo Niels fffffffff lekker links los gaan, volgens mij ben jij erger dan dit soort tuig,stemrecht ontnemen, dat gebeurt zelfs bij terroristen niet, je slaat wel erg door hoor.

 18. Niels Utreg

  Vuurwerkbommen maanden voor en na oud& nieuw, bekraste auto’s, bedreigingen en intimidaties, de ene wietplantage na de andere die er gevonden wordt, 99% in de bijstand en huursubsidie maar wel een dikke auto, onlangs betoging in onze wijk tegen azc met opgetrommelde nsb’ers die uit de hand liep. En ik moet op de hei gaan wonen @Hansie Oudwijk? Lekker makkelijk oordelen in je veilige yuppenwijkkie! Ennuh @trol: wie heeft het over links?

 19. Hans Oudwijk

  Niels Utreg 29/6/2016 – 14:27
  Zo hé. Jij durft. Oudwijk voorstellen als “veilig yuppenwijkkie”.
  Weet je wel hoeveel van die lieden van Groen ‘links’ en ander rabiaat anti-kapitalistisch en (ex)Marxistisch-Leninistisch volk er in Oudwijk woont?
  En allemaal duurzaam en verbindend ook nog.

 20. Ihsan

  Ik ben meer blank en Nederlands dan jij, Geenstijl. Enkel wegens mijn naam denk je dat ik een “buitenlander” ben, maar ik heb ook Nederlands bloed. Ik trek je etniciteit niet in twijfel (ik geloof niet ik rassenleer), maar wel je loyaliteit. Jullie van GeenStijl zijn (op een Quid na) een stel Poetin-adepten. Waar haal jij het recht vandaan om tegen mij te zeggen dat ik maar moet vertrekken als ik het niet niet naar mijn zin heb? Vertrek lekker zelf, naar Rusland. Ik probeer iets van dit land te maken. En als ik ergens heen verhuis is het trouwens naar naar de VS of Canada. Het conservatieve provincialisme van Europa laat ik graag achter mij.

 21. Geenstijl@Utrecht

  @Ihsan 29/6/2016 – 17:39,

  Wat fijn dat jij gewoon even hier kan schrijven wat je wil, dat is toch heerlijk Ishan, mooie naam trouwens, joh je moet het niet te serieus nemen, krijg je alleen maar stress van.
  Trouwens lees deze link eens, dan begrijp je waarom altijd terughoudend ben met dit soort berichten;
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/en_nu_gaat_ie_nog_een_keer_op_op_zijn_muil.html#more

 22. Zwaantjue

  @Hans Oudwijk, Je hebt helemaal gelijk, het handschrift was me ook al opgevallen en dan vooral de “N” dat is kenmerkend. En ik vind het handschrift meer vrouwelijk dan mannelijk. Hetgeen niet wil zeggen, dat ze het zelf heeft gedaan. Want ik ken wel een klein groepje sterrewijkers, waar ook vrouwen in zitten, die niet heulen met nazi’s, wat je bijna zou denken, maor gewoon “eigen volk eerst” vinden. Voor de rest zijn het niet egt racisten ofzo. maor ze motten der gewoon niks van hebben……. Zeg maar, hetzelfde, als dat we morgen in het Amazone-gebied zuurkool gaan lopen koken…… daor motten de indianen ook niks van hebben. Meer dat soort lui, maar geen racisten ofzo. Anders kan je die Huti’s en Tuti’s ook voor racisten uitmaken……… maar dat zijn gewoon 2 zwarte stammen in Afrika, die elkaar niet mogen……. maor je kan moeilijk zeggen, dat ze racist zijn.

  @GeenStijl, pik…… TomLow advocaten…… jou mag ik zeker niet, als je die ……. aanbeveelt. Die gek is van links naar rechts aan het waggelen, zijn hele leven lang al……. de ene dag geeft ie je een kus en de andere dag, naait ie je. Maar in basis was hij een hippy, maar dat is ie allang niet meer…… nu hij ouder word…. gaat ie weer een beetje naar links toe, maor als ik hem boven tegenkom, spreek ik ff een hartig woordje met hem.

  @Marokkaan uit Leidserijn, goed gedaan hoor, petje af. Burenruzie’s en deze tokkie’s zochten het dus op, zijn echt niet leuk. Dat is net een binnenlandse burgeroorlog. Goed dat jullie jezelf zijn gebleven en zo hebben overwonen!!

  Groetjes uit Zuilen, de basis van Utrecht en omstreken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).