Geen busverkeer meer mogelijk in Utrecht door hevige sneeuwval - De Utrechtse Internet Courant Geen busverkeer meer mogelijk in Utrecht door hevige sneeuwval - De Utrechtse Internet Courant

Geen busverkeer meer mogelijk in Utrecht door hevige sneeuwval

Geen busverkeer meer mogelijk in Utrecht door hevige sneeuwval
Archieffoto sneeuw in Utrecht.
In Utrecht rijden vanaf maandag 17.15 uur geen bussen meer vanwege de zware sneeuwval. Dat maakt vervoerbedrijf U-OV zojuist bekend.

In Utrecht rijden vanaf maandag 17.15 uur geen bussen meer vanwege de zware sneeuwval. Dat maakt vervoerbedrijf U-OV zojuist bekend.

Vanwege de gladheid worden alle bussen naar binnen gehaald. Trams blijven wel rijden voorlopig.

Het is niet bekend of de bussen later vanavond weer gaan rijden. U-OV houdt reizigers via Facebook en Twitter op de hoogte.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Jacobson

  Duic, weten jullie of dit nieuw beleid is? Gisteren vielen de bussen ook uit. Gebeurde dit in eerdere jaren nou ook? Ik had daar eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord.

 2. Willemradio

  In de toch wel wat strengere en veel langer durende (van december tot aan maart) winter 62/63 reed het toen zo vertrouwde GEVU gewoon rustig door. Toen hadden ze ook wel wat betrouwbaarder materieel en werd het al helemaal niet met een computersysteem aangestuurd.

 3. Peter Kanarie

  Willemradio, wil je hier verkondigen dat het aan de computers ligt dat er gisteren geen bussen reden?

  1. Een lange strenge winter lijkt me sowieso een reden om toch de bussen de weg op te sturen. Dan loont het ook de moeite om sneeuwschuivers in te zetten en/of andere banden op de bussen te zetten. Eén dag winterweer de bussen eruit halen is daarentegen niet zo’n enorm probleem, wetende dat je de volgende dag weer fris kunt beginnen.
  2. Ik heb gisteren een aantal (waarschijnlijk) niet-computergestuurde mensen hard onderuit zien glijden. Het is dus niet zo dat alleen computergestuurde systemen moeite hebben met dit weer.

 4. Theo

  Ik weet niet of eerder een uitval van het complete busvervoer voorgekomen is+ mij staat het iig niet bij.
  Er zijn veel heel lastige situaties ontstaan voor mensen die naar huis wilden. De hele avond geen vervoer± los het maar op. Zo kan je in handen vallen van taxichauffeurs die je voor 80 euro naar De Meern willen rijden.

  Ik hoop dat de busmaatschappijen dit niet nog een keer doen.

 5. Frits

  Jammer dat angst regeert. U-OV is doodsbang dat er iets gebeurt, en dan zijn zij daarvoor verantwoordelijk.

  Begrijpelijk vanuit optiek van U-OV, maar onbegrijpelijk vanuit maatschappelijk oogpunt.

  Natuurlijk zullen er routes door woonstraten zijn die niet verantwoord zijn te rijden. Een beperkte dienstregeling over de doorgaande wegen zou toch wel mogelijk moeten zijn, desnoods in samenspraak met de gemeente die dan die wegen extra goed schoonhoudt.

 6. wimutrecht

  In de recente jaren zijn er meerdere momenten/dagen geweest waarop het stadsvervoer in Utrecht werd stil gelegd. 20 december 2009, 27 december 2010 en ook in januari/februari 1985, 1986. De winter van 1978/1979 en er zullen vast nog veel meer zijn. Dat was overigens nog in de goede tijden van het GEVU/GVU.

 7. Yoshua

  @willemradio,
  De archieven geven een heel ander beeld over de winter van 1963 en dat het GEVU gewoon rustig door heeft gereden.
  De volgende datums was er in Utrecht geen ov mogelijk.
  Donderdag 3 januari 1963
  Zaterdag 19 januari 1963
  Zondag 20 januari 1963
  Maandag 21 januari 1963
  Woensdag 23 januari 1963
  maandag 28 januari 1963

 8. Jacobson

  @wimutrecht: bedankt voor de informatie!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).