Geen drempels of plateaus op Malie- en Tolsteegsingel | De Utrechtse Internet Courant Geen drempels of plateaus op Malie- en Tolsteegsingel | De Utrechtse Internet Courant

Geen drempels of plateaus op Malie- en Tolsteegsingel

Geen drempels of plateaus op Malie- en Tolsteegsingel
Er komen toch geen drempels of plateaus op de Malie- en Tolsteegsingel. Dat heeft de gemeente Utrecht laten weten. Ruim een jaar geleden bleek dat er regelmatig te hard wordt gereden op de wegen. Omwonende zitten echter niet te wachten op drempels en plateaus.

Er komen toch geen drempels of plateaus op de Malie- en Tolsteegsingel. Dat heeft de gemeente Utrecht laten weten. Ruim een jaar geleden bleek dat er regelmatig te hard wordt gereden op de wegen. Omwonende zitten echter niet te wachten op drempels en plateaus.

De Malie- en Tolsteegsingel zijn een paar jaar geleden heringericht. Hoewel veel omwonenden en gebruikers blij zijn met de nieuwe uitstraling van de singels ervaren sommigen ook overlast van het verkeer.

Op de wegen mag 30 km/uur gereden worden. December 2018 en april 2019  zijn er nog snelheidscontroles geweest, de gemiddelde snelheid lag op 35 km/uur.

Drempels

De gemeente liet vorig jaar in mei weten te gaan onderzoeken of er drempels moesten komen. Het afgelopen jaar zijn er gesprekken met belanghebbenden geweest. Het probleem bij eventuele drempels of plateaus is het feit dat deze trillingen veroorzaken. Daarom zitten maar weinig mensen op deze maatregelen te wachten.

Er is wel één plek gevonden waar een drempel zou kunnen liggen. Een drempel op een route van 1 kilometer heeft echter weinig effect.

De gemeente schrijft: “Ondanks dat de situatie niet helemaal is zoals we het liefst zouden zien, wijkt de situatie op de Tolsteegsingel/ Maliesingel niet heel veel af van andere situaties in de stad en is er niet direct sprake van een onveilige situatie maar meer van een op sommige momenten oncomfortabele situatie.”

Om de snelheid toch te verlagen gaan er extra borden en markeringen aangebracht worden.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Doe het dan op de Nieuwegeinse manier: overal versmallingen voor auto’s. Je kunt hardrijders ook niet ongestoord hun gang laten gaan.

 2. Gerard Brugmans

  Wegpiraten trekken zich niets aan van markeringen en borden. Waarom probeert de gemeente toch steeds overal in en om de stad onder handhaving uit te komen, dat is toch de beste manier om de verkeersveiligheid te waarborgen?

 3. MJPD

  Er zou ook gehandhaaft kunnen worden, het is maar een suggestie.

 4. wollie

  @tim, de gemeente werkt inmiddels met verplaatsbare versmallers. fietsers, noemen we ze ook wel eens. die geven namelijk minder schade wanneer je er per ongeluk eentje over het hoofd ziet.

 5. Koel Hoofd

  Wat een onzin, op elke 45m een fatsoenlijke drempel geeft geen trillingen omdat mensen dan echt niet harder kunnen dan een slakkegangetje. Maar echte drempels geven fietsers discomfort dus nu moeten fietsers gewoon weer als snelheidsremmer fungeren voor gemotoriseerd verkeer op een weg wat te hard rijden faciliteerd en stimuleert. Precies wat de bedoeling is van deze weginrichting.

 6. JdV

  @gerard brugmans: helemaal mee eens: HAndhaven is de oplossing. Dagelijks duizenden bekeuringen, voor alle fietsers die appen, door rood rijden, tegen de rijrichting inrijden, geen richting aangeven, op de stoep fietsen en noem het maar op. Hoog tijd dat de fietsterreur wordt aangepakt en ik ben blij dat u daar ook voor bent.

 7. Jos

  @ Gerard Brugmans

  Omdat de gemeente niet over ordehandhaving gaat bij zit soort zaken. Dat ligt bij de politie, sinds de vorming van de Nationale Politie heeft de burgemeester niet meer te bepalen waar politie voor wordt ingezet. Politie voor dit soort zaken is behoorlijk wegbezuinigd.

  De vorming van de Nationale Politie is door alle partijen rechts van het midden gesteund in de 2e kamer.

 8. Zuilen 030

  “De gemiddelde snelheid lag op 35 km per uur”; wat een weelde, ik zou willen dat dit op de straatweg zo was, wat een luxe!!

 9. Niels Bokhove

  Komt bij dat op diverse plekken langs Wittevrouwen-, Malie- en Tolsteegsingel onvoldoende 30 km-borden zijn geplaatst. Met name bij de hoek Maliesingel-Nachtegaalstraat voor verkeer vanaf Wittevrouwensingel en Nobelstraat. Er stond ooit een voorlopig bord, dat was na een dag weer weg (gejat?). Na mijn melding hiervan kwam er opeens een snelheidsmeterpaal, die ook alweer weg is! Voor autoverkeer uit Park- en Herenstraat staan er geen 30 km-borden, dat weet dus van niks. Het beleid der gemeente is wonderbaar…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).