Geen Europride in Utrecht in 2023 | De Utrechtse Internet Courant Geen Europride in Utrecht in 2023 | De Utrechtse Internet Courant

Geen Europride in Utrecht in 2023

Geen Europride in Utrecht in 2023
Utrecht Canal Pride, Foto: Bas van Setten
De Europride wordt niet in Utrecht georganiseerd in 2023. De organisatie van de Canal Pride ziet af van het uitbrengen van een bid, omdat het organisatorisch te veel werk is.

De Europride wordt niet in Utrecht georganiseerd in 2023. De organisatie van de Canal Pride ziet af van het uitbrengen van een bid, omdat het organisatorisch te veel werk is.

Een bid voor het organiseren van een Europride moet vanuit een bestaande pride-organisatie komen. In Utrecht zijn er gesprekken geweest tussen de gemeente en de organisatoren van de Canal Pride, maar het bestuur van het feest in juni ziet het niet zitten.

Het LGBTI-evenement heeft te veel voeten in aarde volgens het bestuur. Het festival is namelijk meestal zo’n 10 dagen en dat vraagt veel voorbereiding, samenwerking en financiële middelen.

Wethouder Linda Voortman schrijft in een brief aan de raad dat gezien de deadline en het werk dat komt kijken bij het organiseren van het festival, het bestuur het niet haalbaar acht een solide en overtuigend bid op te stellen.

9 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Ok, geen Europride (“omdat het te veel werk is”) maar wel de Tour, de Giro en de Vuelta, dat is dus hoe de verhoudingen in Utrecht liggen.

 2. Marko

  Goed begrepen Gerard. De organisatie van de pride is maar een kleine organisatie voor wie zoiets zeer belastend is. De Vuelta is een veel breder gedragen evenement dat georganiseerd wordt door een veel meer ervaren organisatie waarbij er ook veel support vanuit wielerverenigingen en de rest van het land te verwachten is.

 3. Gregor

  In 2023 is de Europride/canalpride hype vast voorbij. Goed geanticipeerd dus door ons bestuur.

 4. Kadoendra

  @Gerard Brugmans

  Het bestuur van de Canal Pride vind het te veel werk, die hebben dus niet echt veel met de Tour, de Giro en de Vuelta te maken.

 5. MJPD

  @Gerard Brugmans
  Prima toch? Men kan tenslotte ook terecht in het pretpark Amsterdam.

 6. Gerard Brugmans

  Ik snap best dat de kleine Pride organisatie zoiets niet alleen aankan. Maar voor een wielerevenement wordt via ‘flankerende budgetten’ ook alle gemeentediensten tot aan de burgemeester toe maximaal ingezet om zo’n circus mogelijk te maken. Het is maar wat je belangrijk vindt, nóg zo’n platte wielerkoers kopen of ook eens iets relevants doen in de stad. Kwestie van keuzes maken en prioriteiten stellen dus…

 7. BW

  @Gerard Brugmans
  Met verbazing lees ik tussen de regels door dat jij het jammer vindt dat een bepaald evenement niét in Utrecht wordt georganiseerd. Watskeburt?

 8. Koel Hoofd

  Europride in provincie dorpie Utrecht? Het zoveelse bizarre idee van one politiek correcte gemeente wat wil concurreren met metropool Amsterdam en zoveel mogelijk toeristen naar de binnenstad wil trekken.
  Dus gewoon hulde aan het lokale bestuur wat netjes bedankt voor de eer om zich politiek correct te moeten verslikken in een evenement wat ze niet zien zitten.

 9. Kadoendra

  @Gerard Brugmans

  Ik heb er geen probleem mee als een man zich aangetrokken voelt tot een man, of twee vrouwen die zich aangetrokken voelen tot elkaar, ook vind ik prima als een man vind dat hij eigenlijk een zij is en dit geldt ook voor een vrouw die weer vind dat zij eigenlijk een hij is.

  Maar daar jij het hebt over “zo’n platte wielerkoers” wil ik jou ook graag melden dat zo’n Canal Pride ook vaak een platte kant heeft en dat uit zich door sommige deelnemers van zo’n Canal Pride die denken dat het een Sex Pride is.

  Of iemand nu hetro of LGBTI’er is, iedereen die slechts de nadruk wil leggen op zijn geslachtsdeel, of de geslachtsdaad laat wel een hele platte kant van zichzelf zien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).