Geen geld voor herinrichting Domplein | De Utrechtse Internet Courant Geen geld voor herinrichting Domplein | De Utrechtse Internet Courant

Geen geld voor herinrichting Domplein

Geen geld voor herinrichting Domplein
Er is geen geld beschikbaar voor de herinrichting van het Domplein. Verschillende belanghebbenden hadden hierom gevraagd, zij zien graag het  verblijfsgenot van bezoekers vergroot worden. De gemeente laat nu weten dat het plein niet volledig op de schop gaat, wel worden er enkele kleine aanpassingen gedaan.

Er is geen geld beschikbaar voor de herinrichting van het Domplein. Verschillende belanghebbenden hadden hierom gevraagd, zij zien graag het  verblijfsgenot van bezoekers vergroot worden. De gemeente laat nu weten dat het plein niet volledig op de schop gaat, wel worden er enkele kleine aanpassingen gedaan.

Vorig jaar is er meerdere malen overleg geweest tussen de gemeente en belanghebbende partijen, zoals Domunder en andere exploitanten, over het Utrechtse plein. Ze kwamen echter tot de conclusie dat voor het bereiken van een gedeelde visie een uiterst complex proces nodig is, omdat het Domplein niet alleen belangrijk is voor de directe gebruikers maar voor de hele stad. Op dit moment is er geen geld beschikbaar bij de gemeente voor het opstellen van een dergelijke visie en de mogelijke herinrichting van het plein die daaruit voortkomt.

Wel worden er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd, zo gaan de horeca-eigenaren hun terrassen en luifels opfrissen, zal een gedeelte van de Korte Nieuwstraat opnieuw bestraat worden en zal er een dynamisch afsluitsysteem komen tegen sluipverkeer.

20 Reacties

Reageren
 1. Harrie Franssen

  1 april!

  Utrecht heeft geld zat, dat weet iedereen. Het video-evenement rond 100-dagen-tot-de-tourstart heeft tonnen aan ‘advertentiewaarde’ gecreëerd en de tour zelf gaat ook miljoenen opleveren! 🙂

 2. Frank

  @Harrie Franssen: Precies. Laten we de mensen die verantwoordelijk zijn voor het naar Utrecht halen van de Tour de France een berekening maken van wat het de stad precies op gaat leveren. En dan spreken we af dat zij persoonlijk het geld op gaan halen bij de partijen waar het terecht is gekomen en dat geld dan in de herinrichting van het Domplein stoppen…

 3. Jiri

  Goed besluit. Het is een prima plein waar niets aan veranderd hoeft te worden. Steek dat geld in andere projecten, en laat dingen gewoon ook eens zoals ze zijn.

 4. jos stelling

  Wat is dit toch jammer. Het zou zo een unieke trekpleister en een echt culturele hot-spot kunnen worden. Nu zie je soms enkel wat verdwaald zoekende Japanners (e.d.) wegwaaien.

 5. Leo

  er mag wel wat voegsel tussen die kinderkopjes hoor, rij er een met je fiets overheen zou ik zeggen

 6. Q

  Nog even en Utrecht is Utrecht niet meer. Catharijnesingel, okay. Vredenburg, pijnlijk maar vooruit. Nu ook al het Domplein? Wat is het volgende project, de Oudegracht dichtgooien en nog meer hipsterwinkels bouwen, of misschien kantoorpanden in het oude stadhuis?

 7. @Q

  @Q: heb je het bericht wel gelezen..?

 8. Marcel

  Ik meen in 2013 en 2014 gezien te hebben dat het Domplein opgebroken is geweest om het project Dom-Under te realiseren. De laatste fase daarvan is geweest dat op de helft van het plein nieuwe bestrating is gelegd. Nu zou het opnieuw moeten worden (her)ingericht. Snap ik niet. En wat de wegwaaiende Japanners betreft Jos, die snappen nu precies waarom wij een land van windmolens zijn.

 9. Joris Berg

  Ik moest laast na een avondje doorzakken flink zeiken. Kon op het Domplein het urinoir niet meer vinden. Waar is dat ding gebleven? Mijn verblijfsgenot was dus niet erg groot op dat moment. Maar kan me voorstellen dat op andere momenten zo’n urinoir het genot wat verminderd.

 10. Gerard Jager

  Afblijven.

 11. jos stelling

  Het Domplein is een van de meest echt bijzondere plekken van Nederland en dus zeker van Utrecht. Daar is toch iets heel bijzonders van te maken. Iets met allure waaruit historisch bewustzijn spreekt, waarvoor men naar Utrecht komt. Als je er maar iets van weet (stadsmuseum?) word je vanzelf enthousiast. Voor de zeikerds vinden we een oplossing.

 12. Gerard Jager

  @jos stelling
  Geen historisch besef. Gebrek aan scholing?

 13. Frank

  Ik ben er wel voor om de Domkerk en de Dom met een middenschip van een stalen geraamte met glas (weer) met elkaar te verenigen. Dat kan zonder één van beide gebouwen aan te tasten. En onder dat glas een prachtig (tochtvrij) verblijf met een cultureel/historisch/ontspannend karakter, dat ‘s avonds heeel subtiel licht uitstraalt. Daarmee krijg je Utrecht internationaal wel op de kaart lijkt me…

 14. jos stelling

  Zie (b.v.) Thermenmuseum in Heerlen

 15. Gerard Jager

  Gebrek aan scholing dus. Komt veel voor tegenwoordig.

 16. Marcel

  Beste Jos, als je met de Dom {museaal genoeg lijkt mij} voor je neus nog geen historisch besef krijgt dan weet ik het niet meer. Samen met het Academie gebouw en de fantastische kloostergang is het een plein om trots op te zijn. Met het DomUnder is er genoeg te beleven op het Domplein.En een stadsmuseum, bespaar me aub opgegraven pijpensteeltjes en in elkaar gelijmde potjes, daarvan liggen er in het Centraal Museum genoeg, samen met een stinkende boot uit de Romeinse tijd.

 17. Gerard Jager

  @Marcel : Precies.

 18. jos stelling

  Discussie (bij voorbaat) gesloten. Van pijpensteeltjes tot gelijmde potjes en een strinkend romeins schip. Je hebt gelijk Marcel, een onzinnig idee. @Gerard Jager. Gebrek aan scholing, wie wat bedoel je hiermee precies?

 19. Gerard Jager

  @jos
  Te weinig kennis, resp. niet genoeg nadenken. Marcel zette dat kundig recht. En, belangrijker nog, met resultaat.
  Over en uit.

 20. jos stelling

  Erg opgelucht. De norm is gezet.
  En over en sluiten maar weer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).