Geen gele, maar rode hesjes demonstreren zondag in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Geen gele, maar rode hesjes demonstreren zondag in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Geen gele, maar rode hesjes demonstreren zondag in Utrecht

Geen gele, maar rode hesjes demonstreren zondag in Utrecht
De Neude. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
De Neude is aanstaande zondag het start- en eindpunt van een demonstratie door de ‘Rode Hesjes’. Er worden ongeveer 200 mensen verwacht bij de protestmars. De organisatie maakt duidelijk dat anderskleurige hesjes ook welkom zijn, op voorwaarde dat zij ‘afstand nemen van extreemrechts, racisme en xenofobie’.

De Neude is aanstaande zondag het start- en eindpunt van een demonstratie door de ‘Rode Hesjes’. Er worden ongeveer 200 mensen verwacht bij de protestmars. De organisatie maakt duidelijk dat anderskleurige hesjes ook welkom zijn, op voorwaarde dat zij ‘afstand nemen van extreemrechts, racisme en xenofobie’.

De organisatie schaart zichzelf in het linkse politieke spectrum en wil zich met de protestmars uitspreken tegen ‘polariserende politici’ en tegen ‘het neoliberale systeem’. Ook benadrukt de organisatie dat ze ook vóór een heleboel dingen zijn, zoals ‘respect’ en ‘verbinding’.

De Rode Hesjes zetten zich ook in voor hun manifest, waar onder meer in is opgenomen dat zij een rechtvaardiger belastingstelsel willen en het ziekenfonds willen herinvoeren. Ook streven zij naar evenredige vertegenwoordiging van alle bevolkingsgroepen in de politiek.

15 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Mooi om te zien dat extreemlinks uiteraard wel welkom is. Dat zullen ze bij Rara, de Rote Armee Fraktion, de Antifa en andere geweldadige terroristen vast fijn vinden.

 2. Cas

  Wat een slappe nietszeggende demonstratie tegen nietszeggende en vage doelstellingen.

 3. Ihsan

  Een “evenredige vertegenwoordiging van alle bevolkingsgroepen in de politiek”??
  Kunnen we aub ophouden in groepen te denken? Hoe kun je nou tegen discriminatie zijn, maar vóór hokjesdenken? Zo komen wij niet verder.

 4. Viktor Fedora

  Afstand nemen? Er ontbreken nogal wat voorwaarden voor deelname aan de manifestatie, zoals geen uitlokking, geweldpleging, vandalisme, hooliganisme en roof. Om maar een paar ‘dingetjes’ te noemen.
  Staat er iemand aan de poort van de Neude die dat allemaal controleert?

 5. Nlz

  Een eerlijker belastingsysteem. “De roden” kennende mag je dan als je een beetje leuk verdient straks 75% aan inkomensbelasting aftikken?

 6. Herman

  Wat ziet het Neude er zonder festivals, tenten en kunstwerken toch kaal uit!

 7. Scherpschutter

  Hoe nobel! Streven naar een eerlijker belastingstelsel! Eindelijk weer zelf beschikken over het geld dat ik zelf verdiend heb, in plaats van het af te dragen aan een overheid die het verbrast of weggeeft aan lieden die er geen enkel recht op kunnen hebben. Hulde!

  *zoekt rode Armani hesje, trekt Santoni’s aan en start alvast Audi V10 biturbo om op tijd te zijn voor de demonstratie*

 8. Bert

  Het “neoliberale systeem” van 35K per migrant per jaar, van bijna 1 miljard voor de Staatsomroep, van alleen rechtsactivisme en terrorisme vervolgen, miljarden naar ontwikkelings “hulp” en cultuur, van het vervolgen van niet matchende politici of demonstraties.

  En ‘eerlijker belastingstelsel’, ja graag, vlaktax alstublieft: iedereen hetzelfde percentage betalen.

  Maar dat bedoelen ze vast niet.

 9. wollie

  huh, heeft links tegenwoordig al een eigen politiek spectrum?

 10. Cohen

  Links heeft alle tijd gehad om zich te verzetten tegen dit geglobaliseerde neoliberale systeem. In plaats daarvan hebben ze het te druk gehad met multiculturele, kosmopolitische identiteitspolitiek en de arbeider volledig laten vallen. Die (autochtone) arbeider is zelfs jarenlang weggezet als een bekrompen xenofoob of nog erger. Vind je het dan gek dat hij zich vervreemd en bedonderd voelt?

 11. 030

  Anderskleurigen zijn welkom mits niet racistisch. Oh ironie, dank voor de grinnik. Trouwens, waarom gaat niemand in oranje hesjes? Beetje vaderlandsliefde kan geen kwaad toch?

 12. Anne Marie ten Berge

  Waarom uit respect voor de gele hesjes in Frankrijk niet ook gele hesjes in Utrecht gedragen ? Weet je wat ? Ik ga demonstreren in een geel hesjes met een rode vlag als teken van gevaar tegen slappe lulkoek van 200 rode hesjes.

 13. Reactionaire rechtse zak.

  Anne Marie ten Berge 10/1/2019 – 17:36
  Dat treft. Ook ik heb ‘n geel hesje en ergens in de kast ook nog ‘n oude rode vlag uit lang vervlogen jaren, toen nog vervult van onstuimig links engagement. Zo zijn er meer, ik weet het zeker. Tot zaterdag.

 14. Cico

  Lekker vergezocht ook, extreemlinkse groepen van ruim 40 jaar geleden erbij slepen pff

 15. Emma

  @Herman komt omdat al die bomen verdwenen zijn! Groen hebben we nodig

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).