Geen herdenking tijdens wedstrijd Nederlands elftal | De Utrechtse Internet Courant Geen herdenking tijdens wedstrijd Nederlands elftal | De Utrechtse Internet Courant

Geen herdenking tijdens wedstrijd Nederlands elftal

Geen herdenking tijdens wedstrijd Nederlands elftal
Foto: Robert Oosterbroek
De KNVB zal geen minuut stilte houden voor de wedstrijd van het Nederlands elftal donderdagavond. De bond meldt dat het een dag van nationale rouw moet zijn voor een minuut stilte of rouwbanden.

De KNVB zal geen minuut stilte houden voor de wedstrijd van het Nederlands elftal donderdagavond. De bond meldt dat het een dag van nationale rouw moet zijn voor een minuut stilte of rouwbanden.

Update 13.33 uur: De KNVB heeft een uitgebreide reactie geplaatst waarom er geen herdenking zal zijn vanavond.

Oranje speelt donderdagavond tegen Wit-Rusland. Het AD vroeg de voetbalbond of er een herdenking zou zijn, maar er wordt een protocol gevolgd. Bij een dag van nationale rouw zou de aanslag in Utrecht wel worden herdacht, maar dat is niet het geval.

De KNVB betuigt wel medeleven aan de nabestaanden en betrokkenen. Amateurclubs in de regio, zoals de club van een van de slachtoffers DESTO, zullen wel stil gaan staan bij de aanslag.

Dinsdag plaatste de bond ook een bericht op de site over de overleden Rinke. “Hij was een actief lid van vereniging DESTO in Utrecht, waar hij zelf voetbalde, net als zijn beide zoons en dochter. Hij was ook trainer van twee jeugdteams. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden en ook alle betrokkenen bij DESTO. Namens het bestuur, de directie en alle medewerkers van de KNVB wensen wij hen heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.”

Rouwbanden

Op social media wordt een vergelijking gemaakt met Eberhard van der Laan, de oud-burgemeester van Amsterdam die overleed aan longkanker. Toen speelde Oranje wel met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden.

De KNVB schreef toen op de site: “Op 7 juli 2010 werd Van der Laan geïnstalleerd als burgemeester van Amsterdam. Een van zijn eerste werkzaamheden betrof de huldiging van het Nederlands elftal in de hoofdstad. Oranje kreeg na de verloren WK-finale in Zuid-Afrika op 13 juli een rondvaart door de Amsterdamse grachten, die eindigde met een feest op het Museumplein. Ook speelde het Nederlands elftal tijdens de ambtsperiode van Van der Laan vele interlands in de Amsterdam ArenA. De spelers van Oranje dragen tijdens de interland tegen Zweden ook rouwbanden. De wedstrijd begint om 20.45 uur.”

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Maar waarom wel voor burgemeester Eberhard van der Laan twee jaar geleden? Wat is het protocol? Is hij meer fan geweest dan de drie slachtoffers in Utrecht? Is een dode burgemeester van Amsterdam een exclusiviteit voor herdenken? vertel?

 2. Zuilen 030

  Het is een grote schande, inderdaad voor een overleden burgemeester wel en voor een door zinloos geweld omgekomen jeugdtrainer niet, KNVB ga je schamen en leg dit maar eens uit bij Desto zonder je te verschuilen achter een protocol, er is ook nog zo iets als medeleven en respect.

 3. Beatle

  Inderdaad schande, en een protocol is er dus niet, anders zou ook Van der Laan niet zijn herdacht want toen was er ook geen dag van nationale rouw…. Gelukkig ga ik net zoals ongetwijfeld vele anderen WEL de slachtoffers herdenken door mee te lopen in de stille tocht vrijdagavond. En ik hoop dat er veel negatieve reacties volgen richting de KNVB over dit besluit.

 4. Gweilo

  Hadden de slachtoffers maar meer moeten doen voor de voetbalsport…

  Walgelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).