Geen Michael Jackson vanaf de Domtoren vanwege vermeend kindermisbruik | De Utrechtse Internet Courant Geen Michael Jackson vanaf de Domtoren vanwege vermeend kindermisbruik | De Utrechtse Internet Courant

Geen Michael Jackson vanaf de Domtoren vanwege vermeend kindermisbruik

Geen Michael Jackson vanaf de Domtoren vanwege vermeend kindermisbruik
Foto: Robert Oosterbroek
Aankomende zomer zal er geen Michael Jackson gespeeld worden op de klokken van de Dom. De in 2009 overleden zanger zou het thema zijn voor het slotstuk van de Zomeravondconcerten op 19 augustus, maar de gemoederen rondom het mogelijke kindermisbruik door Jackson lopen te hoog op. Dat meldt het AD.

Aankomende zomer zal er geen Michael Jackson gespeeld worden op de klokken van de Dom. De in 2009 overleden zanger zou het thema zijn voor het slotstuk van de Zomeravondconcerten op 19 augustus, maar de gemoederen rondom het mogelijke kindermisbruik door Jackson lopen te hoog op. Dat meldt het AD.

Het vermeende kindermisbruik staat weer ter discussie sinds er in Amerika een documentaire is verschenen, Leaving Neverland, waarin twee jongens Michael Jackson beschuldigen van seksueel misbruik.

De Utrechtse Klokkenspel Vereniging die de zomeravondconcerten organiseert heeft daarom besloten een ander thema te kiezen. “Michael Jackson als thema leek heel aardig, maar toen kwam de film en later volgden de krantenartikelen”, zegt voorzitter Erik Kerpen tegen het AD. “We kunnen niet afwachten wat daaruit komt. Ik ga er geen oordeel over geven, maar de artiest van het slotconcert moet boven elke discussie verheven zijn. Het is en blijft een feest voor een breed publiek.”

Populaire muziek

Beiaardier Malgosia Fiebig begrijpt de beslissing. Zij laat bij het dagblad weten: “Een concert moet een feest zijn, daar mag geen smet op rusten. Los van wat er al dan niet waar is van alle verhalen rond Michael Jackson.”

Met de zomerconcerten wordt ieder jaar weer populaire muziek gespeeld op de klokken van de Dom. Eerder klonken al Radiohead, The Beatles en Sting. De Utrechtse Klokkenspel Vereniging gaat nu een nieuw thema bedenken voor het slotconcert komende zomer.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Alles en iedereen staat anno 2019 ter discussie. Domme zet.

 2. katja

  Dan ook geen Sinterklaasliedjes meer ? Of Kerstliedjes ? Wat Sint met jonge kinderen doet, je weet het niet. En Jezus met een mannelijke harem, tsja hoor…

 3. Joep

  @ bernhard

  Wat een domme opmerking.

  Heel, heel, heel erg veel mensen staan helemaal niet ter discussie. Micheal Jackson al jaren wegens zijn vermeend kindermisbruik.

  Veel mensen die verder ter discussie staan en waar bewezen feiten voor zijn, staan terecht ter discussie. Er is nogal een verschil tussen een kleine een grote misstap. Dat is niet allemaal hetzelfde.

 4. Kevin

  Inderdaad, een keuze maken op basis van (bewezen) foutieve informatie is geen handige zet. Het geeft mensen met een malafide agenda de mogelijkheid om hier misbruik van te maken. En dat is precies wat Leaving Neverland doet:

  De uitkomst is immers in 2005 in een rechtzaak bepaald: onschuldig. De twee jongens uit de documentaire hebben in 2014 geprobeerd de estate van Jackson aan te klagen voor $2.2 billion (USD). Zonder succes en nu een documentaire waarvan de rechten aan HBO zijn verkocht.

  Why work if you can sue Michael Jackson?

 5. Bernhard

  @Joep: Ah, zo te horen weet u er het fijne van. Wanneer is Jackson veroordeeld? Of waar worden bewijzen gepresenteerd van het vermeende misbruik?

 6. w

  dan mogen alle katholieke kerken ook stoppen met de klokken luiden, want daar kun je bij zeer veel gevallen het woord vermeend weglaten!

 7. Vingervlug

  Ik heb ook een klokkenspel

 8. w

  beat it!

 9. mark

  Kunnen we ook wel stoppen met rijden over de autobahn, genieten van de monumentale gouden eeuw Amsterdamse binnenstad (al zal daar vast al over geklaagd zijn) etc etc. etc.
  Al wordt ooit bewezen dat er wel iets is strafbaars/verwerpelijks heeft plaats gevonden (tot nu toe niet gebeurt), zal ik niet ineens de muziek niet meer luisteren. Mensen die dat wel doen, ach ze doen ook maar met hun deugdgedrag! Ik vind het hypocriet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).