Geen ondergrondse zaal voor Stadsschouwburg | De Utrechtse Internet Courant Geen ondergrondse zaal voor Stadsschouwburg | De Utrechtse Internet Courant

Geen ondergrondse zaal voor Stadsschouwburg

Geen ondergrondse zaal voor Stadsschouwburg

Het college ziet af van de komst van een ondergrondsezaal onder het Zocherplantsoen op het Lucas Bolwerk. Dat is duidelijk geworden tijdens de raadsvergadering. Het college ziet meer heil in het oorspronkelijke plan waarin de ‘Blauwe zaal’ wordt gerenoveerd.

De Stadsschouwburg en het Zocherplantsoen, beiden Rijksmonument, moeten met zorg behandeld worden. De ondergrondsezaal zou dusdanige exploitatiesrisico’s met zich meebrengen dat hier nu vanaf wordt gezien.

Kritische geluiden

De ondergrondsezaal zou de Stadsschouwburg meer exploitatiemogelijkheden geven en de ‘Blauwe zaal’ zou haar, door Dudok ontworpen, functie als feest-ruimte terugkrijgen. De plannen  gaan mede niet door wegens ‘kritische geluiden’ uit de raad

“Er werden vragen gesteld over de noodzaak van capaciteitsuitbreiding en exploitatierisico’s voor Stadschouwburg Utrecht en consequenties voor bereikbaarheid en (fiets)parkeren. Ook werden door uw raad vraagtekens gezet bij de financiële onderbouwing van het plan,” blijkt uit de commissiebrief van de gemeente waarin het besluit wordt onderbouwd.

Het directe gevolg van deze beslissing van het college is dat de planprocedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan wordt stopgezet.

‘Extra feestzaal was overdreven’

Sander van Waveren van de CDA-fractie is tevreden met het besluit: “Het CDA had van meet af aan al grote bezwaren. Nu wordt het recent opgeknapte Zocherpark niet aangetast en dat is een goede zaak. Een opknapbeurt voor de Blauwe Zaal is hard nodig, maar de plannen van het college waren overdreven. Vooral het toevoegen van een extra feestzaal was overdreven. Goed dat het college dit nu ook inziet.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).