Geen trams in Utrecht door kapotte bovenleiding | De Utrechtse Internet Courant Geen trams in Utrecht door kapotte bovenleiding | De Utrechtse Internet Courant

Geen trams in Utrecht door kapotte bovenleiding

Geen trams in Utrecht door kapotte bovenleiding
Archiefbeeld van de tram in Utrecht.
Update: 15.30 uur: De trams rijden inmiddels weer.

Update: 15.30 uur: De trams rijden inmiddels weer.

Er rijden geen trams in Utrecht door problemen met de bovenleiding. De vervoerder verwacht een groot gedeelte van de middag nodig te hebben om het probleem te repareren.

De storing ontstond in de loop van maandagochtend. Er kunnen geen trams rijden tussen Utrecht Centraal en Westraven. In Nieuwegein en IJsselstein rijden er wel trams.

De bovenleiding in Utrecht is beschadigd geraakt. De storingsdienst is ter plekke en verwacht een groot deel van de middag nodig te hebben om de schade te herstellen. Er worden bussen ingezet om passagiers te vervoeren.

2 Reacties

Reageren
  1. Marcel 59

    Wederom zorgt een relatief plaatselijk incident ervoor, dat een groot deel van de tramlijn stil ligt. Dit komt door het ontbreken van zogenaamde overloopsporen, die nodig zijn bij het wisselen van rijrichting. Dit keren is nu alleen mogelijk op de begin/eindpunten Utrecht-Jaarbeursplein, Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid; of bij de aftakking van de remise tussen de haltes Zuilenstein en Westraven.
    Vroeger lag er zo’n overloopspoor bij Kanaleneiland-Zuid, waardoor die halte vanuit beide richtingen als keerhalte kon worden gebruikt. Het weghalen daarvan is echt een verkeerde bezuiniging geweest.

  2. Koel Hoofd

    ….Zou dat ook gaan gebeuren met de Uithoflijn?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).