Geen trams in Utrecht vanwege storing | De Utrechtse Internet Courant Geen trams in Utrecht vanwege storing | De Utrechtse Internet Courant

Geen trams in Utrecht vanwege storing

Geen trams in Utrecht vanwege storing
Archiefbeeld van de tram in Utrecht.
Het tramverkeer in Utrecht ligt plat. De oorzaak is een stroomstoring.

Het tramverkeer in Utrecht ligt plat. De oorzaak is een stroomstoring.

Vervoersbedrijf U-OV zegt te werken aan het probleem. Wanneer de trams weer kunnen rijden tussen Utrecht en Nieuwegein en Utrecht en IJsselstein is niet bekend.

“U kunt gebruik maken van onze lijnbussen 74 en 77 die grotendeels langs de tramroute rijden”, zegt U-OV in een reactie. Hou de website van het vervoersbedrijf in de gaten voor actuele informatie.

Westraven

Bij de tramhalte Westraven is het erg druk zondagochtend. Vermoedelijk staan er veel mensen te wachten die onderweg zijn naar de KreaDoe in de Jaarbeurs.

5 Reacties

Reageren
 1. wollie

  geen trams in utrecht… waar zijn ze naartoe dan

 2. J Sekeres

  Ik heb een kaartje gekocht,is hij morgen geldig?

 3. Hetty

  Ik hoop, dat het Utrechts vervoerbedrijf wat aan Kreadoe gaat doen, wat creativiteit en meelevendheid laat zien, en extra bussen inzet, om de gestrande reizigers te vervoeren. Je kunt ze toch niet letterlijk en figuurlijk in regen en kou laten staan. Vandaag is bovendien de laatste dag van Kreadoe.

 4. Koel Hoofd

  Kom toch gewoon met de auto. Ergste dat je dan kan overkomen is een file, waar we sinds de milieu en klimaat hysterie van de jaren negentig toch al aan gewend zijn.

 5. Robertjc

  Ik snap nog steeds niet waarom Utrecht is opgezadeld met een onflexibel, lomp, ruimtevretend en levensgevaarlijk ding als een tram – die feitelijk een trein is. Binnen de infrastructuur van een stad zou de ruimte die de sporen en wissels innemen gedeeld moeten worden met al het overige verkeer. Dat scheelt al de helft aan wegbreedte. De hele dienstregeling ligt in de soep als er ook maar IETS gebeurt, een storing – zoals in dit geval – een aanrijding, blaadjes op de rails, ijzel, gedonder met een passagier, of een wisselweigering. De ene tram kan niet zomaar om een andere tram heentuffen. Bussen kunnen dat wel. Als er al eens een bus uitvalt, dan kunnen de andere er wèl gewoon omheen. Elektrische bussen zijn flexibel, wendbaar, remmen alsof je tegen een betonblok oprijdt, eisen bij lange na niet zoveel exclusieve ruimte, veroorzaken zo goed als geen luchtvervuiling, en zijn veel minder gevoelig voor calamiteiten in de infrastructuur dan trams. Je hebt alleen wat meer personeel nodig om hetzelfde aantal passagiers te vervoeren. Maar voor het geld dat wordt bespaard op de infrastructuur, en de enorme hoeveelheid vierkante meters die je voor andere doeleinden kunt inzetten, kun je dat eerder beschouwen als een nuttige investering dan als een extra kostenpost.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).