Tramverkeer weer hervat na storing op Uithoflijn Tramverkeer weer hervat na storing op Uithoflijn

Tramverkeer weer hervat na storing op Uithoflijn

Tramverkeer weer hervat na storing op Uithoflijn
Archieffoto Uithoflijn
De trams op de Uithoflijn kunnen niet rijden vanwege een storing. Daarom is er geen tramverkeer tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park.

De trams op de Uithoflijn kunnen niet rijden vanwege een storing. Daarom is er geen tramverkeer tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park.

U-OV laat weten dat monteurs onderweg zijn om het probleem te verhelpen. Er zijn vervangende bussen ingezet. De storing kan een paar uur duren laat U-OV weten.

Sinds de start van tram 22, zoals de Uithoflijn officieel heet, op 16 december zijn er al meerdere storingen geweest.

Update 11.12 uur: de dienstregeling wordt weer opgestart.

19 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Bij de NS zijn er elke dag wel enkele storingen, en dat staat toch ook niet elke keer in de krant.
  Degenen die met deze tram reizen, zien dat wel op de site van U-OV, of gewoon op het station.
  Niets bijzonders.

 2. Utrechter2

  @Fred: volgens mij worden alle storingen die stremmingen veroorzaken gemeld. Google op de zoektermen: geen treinverkeer

 3. Niels Bokhove

  @Fred: Dat is een onzinnige vergelijking. Bij de NS en Prorail hebben we het over honderden treinen en een enorm spoornet, bij deze tram over één traject en een paar tramstellen. En dat na veel testritten met veel bombarie plus grote verwachtingen gestart.

 4. HArry

  Inderdaad de normaalste zaak, niet bijzonders aan, dat een half miljard stil staat te vekrotten

 5. isabelle

  Hoeveel heeft deze tramlijn ook al weer gekost? Een half miljard? En dan nog niet in staat om ritjes uit te voeren zonder voortdurende storingen?

  SCHANDE!!!

 6. Herman

  Wordt dit nieuwe rubriek?
  Gaan we dan ook iedere kapotte bus, trein, server of bierpomp melden?

 7. JdV

  Je verwacht het niet, een dag zonder storing op de Uithoflijn. Tenslotte het prestigeproject van de gemeente en provincie. Kost wat maar dan heb je ook dagelijks een storing. En een gemeenteraad die het allemaal prima vind.

 8. E westerhoff beekink

  Inderdaad wat harry zegt maakt toch niet uit kost veel maar volgende keer gewoon kijken op je iphone of voortaan anders stemmen voor een andere wethouder van vervoer studenten

 9. Wim Vreeswijk

  We kunnen beter de benenwagen gaan nemen naar de Uithof. Probleem is alleen dat Nederland jaarlijks slechts 160 zonuren heeft.

 10. JdV

  @Herman: Als ze door Utrecht zijn aangeschaft voor 500 miljoen ? Prima plan om dat dan te melden, dank daarvoor.

 11. Piet

  @JdV ze zijn voor de gemeente Utrecht aangeschaft, grotendeels door de Provincie Utrecht.

 12. cas

  Ik maakte laatst een grapje met een veel te hoog aantal storingen te geven na de ingebruikname, een paar zure reacties op gehad, maar op deze manier komt dat aantal toch wel snel in zicht…..

 13. HArry

  Weer zo’n voorbeeld van nieuwtijds klimaat denken. We donderen onze welvaart en milieu gewoon de afgrond in en blijven onze stommiteiten gewoon ontkennen.

 14. wollie

  @wim april heeft inderdaad ~160 zonuren.

 15. erwin

  @Wim Vreeswijk: want wandelen kan alleen in de zon…?

 16. Joas

  Als mensen weer zeveren over de wethouder.

  Hier heb je de ware schudige: https://www.ad.nl/utrecht/minister-verliest-zijn-geduld-en-stelt-provincie-utrecht-onder-verscherpt-toezicht~a7b825f3/

  En hoezo riekt de deal met BAM (net zoals de meeste deals van BAM in den lande) niet naar bouwfraude? Daardoor levert Utrecht zijn jaarrekeningen namelijk niet of te laat in en zijn details over deals afwezig, waardoor checks niet gedaan kunnen worden

  Provincie is verantwoordelijk voor trams, tramlijnen en OV. Ook in de stad Utrecht. Het is ook nog eens een VVD speeltje, want dat zijn keer op keer de verantwoordelijk gedeputeerden. De gemeente is alleen meer deelverantwoordelijke, omdat zaken zich op haar grondgebied afspelen.

 17. Yoshua

  @Wim Vreeswijk: Jij komt dus maar 160 uur per jaar je huis uit.
  De rest van de tijd ben je druk met het invullen van formulieren zeg maar.

 18. HArry

  @ Joas
  Ik denk dat je het verkeerde artikel hebt bijgevoegd. Dit is de juiste.
  https://www.duic.nl/algemeen/wethouder-lot-van-hooijdonk-overleeft-voor-tweede-keer-motie-van-wantrouwen/

 19. Joas

  @ HArry zoals je aangeeft, de wethouder heeft de motie overleefd. De meerderheid van de democratisch gekozen raad wil haar dus aanhouden. Dit, omdat ze niet de verantwoordelijke is en was voor wanbestuur. (Bij de provincie) Dat was wel de inmiddels afgetreden gedputeerde. Het zegt al iets dat de jaarrekeningen al jaren op rij vaag gehouden wordt en ook niet goedgekeurd door de eugen accountant en het ministerie.

  Mijn link/ mijn artikel laat zien dat de provincie onder curatele staat bij de minister. Niet de gemeente of de wethouder.

  De provincie Utrecht is verantwoordelijke voor dergelijke grote infrastructurele projecten, grote Europese aanbestedingen en ov bestedingen.

  Waar de wethouder terecht voor op de vingers is getikt is dat zij de raad slecht informeert

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).