Tijdelijk geen tramverkeer op Uithoflijn vanwege storing | De Utrechtse Internet Courant Tijdelijk geen tramverkeer op Uithoflijn vanwege storing | De Utrechtse Internet Courant

Tijdelijk geen tramverkeer op Uithoflijn vanwege storing

Tijdelijk geen tramverkeer op Uithoflijn vanwege storing
Reizigers staan te wachten op vervangend busvervoer. Foto: Peterson Tijhuis
Er rijden op dit moment geen trams op de Uithoflijn in Utrecht vanwege een storing. Het is de eerste storing van de nieuwe tram 22, op het gehele traject kunnen geen trams rijden.

Er rijden op dit moment geen trams op de Uithoflijn in Utrecht vanwege een storing. Het is de eerste storing van de nieuwe tram 22, op het gehele traject kunnen geen trams rijden.

Er wordt vervangend busvervoer ingezet omdat de storing al langer duurt dan 45 minuten. Er zijn tien extra bussen beschikbaar die gaan rijden op lijn 28.

De storing zit in de wissels bij de eindhalte op het Utrecht Science Park. Deze werken niet goed en om te voorkomen dat trams op de verkeerde rails terechtkomen is het tramverkeer stilgelegd.

Update 13.03 uur: De wisselstoring is weer verholpen.

Reizigers lopen weer naar de tram

 

9 Reacties

Reageren
 1. HArry

  En dat is 3.
  Gaat lekker zo met het duurste en gammelste lijntje van Utrecht!

 2. Hetty

  Alweer een storing…. Ze kunnen beter buslijn 12 weer inzetten, dan kunnen alle gestrande studenten tijdens een storing van de tram deze bus nog nemen. Bovendien die je met buslijn ook de studenten op het IBB , Koningsweg en de studentenflat op het oude PTT-terrein er een reuze plezier mee.

 3. Erwin

  @Hetty: hoezo “alweer”? Is de eerste keer na ingebruikname…

 4. Uithof bewoner

  Sowieso een onbetrouwbare dienstregeling. In de ochtend lukt het niet om gewoon de dienstregeling te rijden. Vaak te laat of een tram uitgevallen.

 5. HArry

  Nope. Derde keer

 6. Koel Hoofd

  Geen beter vermaak dan leedvermaak! Wat een puinhoop die Uithoflijn. Dat is het al vanaf het onzalige moment dat men er begin jaren tachtig al achter kwam dat de oude opgeheven tramlijn naar Zeist werd gemist.

  @Erwin. Ik liep begin deze maand over de Moreelsebrug en toen stond er ook al een tram langere tijd stil. Reden onbekend maar wie er in zat werden wel zichtbaar ongeduldig.

 7. Hugo Aylva

  Na een maand probleemloos te hebben gereden is er één korte verstoring geweest (bussen hoefden uiteindelijk niet eens te worden ingezet). Dit is de eerste verstoring nadat de Uithoflijn rijdt met passagiers. Hoewel de haters willen doen voorkomen dat dit schering en inslag is, is dit natuurlijk complete lariekoek.

 8. Niels Bokhove

  Er is weken zo niet maanden proefgereden met de trams……

 9. Adriaan

  Dames, heren:
  Nul risico op falen bestaat niet, ook niet na maanden testen.

  Als een wissel iets moeilijk doet zou je ook kunnen overwegen er een paar uur een mannetje bij te zetten en na de spits de boel uit bedrijf te nemen. Is wellicht goedkoper dan bussen en geeft de reiziger minder overlast. Maar, ik ken de feiten en dus overwegingen niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).