Geen treinverkeer in Utrecht maandagochtend door NS-staking - De Utrechtse Internet Courant Geen treinverkeer in Utrecht maandagochtend door NS-staking - De Utrechtse Internet Courant

Geen treinverkeer in Utrecht maandagochtend door NS-staking

Geen treinverkeer in Utrecht maandagochtend door NS-staking
Het treinverkeer in Utrecht ligt maandagochtend plat. NS-medewerkers gaan staken voor betere pensioenregelingen.

Het treinverkeer in Utrecht ligt maandagochtend plat. NS-medewerkers gaan staken voor betere pensioenregelingen.

De staking is onderdeel van een grote landelijke pensioenactie en is georganiseerd door de vakbonden FNV, CNV en VVMC .

Het treinverkeer ligt maandagochtend stil vanaf 06.00 uur. Vanuit een groot aantal steden vertrekken de eerste treinen pas vanaf 07.06 uur. NS-medewerkers willen dat de pensioenleeftijd op 66 jaar blijft en niet wordt verhoogd. Daarom duurt de staking 66 minuten.

“Het kan dus zijn dat als je altijd vroeg begint, je voor één keer later dan anders op je werk bent”, zegt Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor. “Maar we geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken. Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie.”

Bestuurder van VVMC Wim Eilert zegt: “Onze achterban werkt in dubbele onregelmatigheid. Deze medewerkers hebben de grootste moeite om gezond de pensioenstreep te halen. Voor hun is het dus van het grootste belang om de AOW-leeftijd terug te dringen!”

7 Reacties

Reageren
 1. paul

  ik heb ook een zwaar beroep want ik moet iedere dag met de trein in de spits. mag ik nu ook eerder met pensioen. hou toch op met die onzin. ik heb er géén begrip voor en zal het ook niet krijgen. het is gewoon onbetaalbaar en het wordt afgewenteld op de jongeren die het allemaal moeten ophoesten.

 2. Fred

  Onacceptabel, en hoogst irritant elke keer die stakingen in het OV.
  Ik ben ook ontevreden, heb er dit jaar weer niets bijgekregen terwijl voor de meesten de lonen dit jaar stegen, maar ik kan niet gaan staken want ik werk niet in de publieke sector en kan dus geen onschuldige burgers treffen met mijn actie….en….mijn baas ziet me aankomen.
  De mensen die elke dag naar hun werk moeten met de trein, en (net zoals ik) ook ontevreden zijn (terecht) over de arbeidsvoorwaarden zijn de dupe.
  Het lijkt ook wel of de vakbonden voor bepaalde sectoren….laten we zeggen…..duidelijk meer hun best doen op te komen voor hun arbeidsvoorwaarden, en voor andere sectoren doen ze geen ene reet.

 3. Joris Bonson

  Gelukkig werken de Machinisten en Conducteurs in shiften en hoeven zij niet langer te blijven door hun stakingsactie. De rest van alle mensen mogen langer op kantoor blijven om het werk in te halen.

 4. Utrechter

  Belachelijk dat achterhaalde instituten zonder draagvlak, zoals de vakbonden, werkend Nederland zo te grazen kan nemen.

 5. Jan

  @ Utrechter

  De vakbonden komen juist op voor de werkende nederlander. Daarom wil de rechtse lobby ze ook zo graag weg hebben en jij trapt in de retoriek.

 6. Anton Riksen

  dit is ronduit belachelijk. Afgezien van de hinder die werkende mensen hiervan ondervinden is de staking volkomen misplaatst. Er is tegenwoordig geen makkelijker beroep dan conducteur; ze hoeven niet per se te controleren en doen dat dan ook nauwelijks. Van de NS heb ik begrepen dat ze alleen hun aanwezigheid
  moeten tonen door af en toe eens door de trein te lopen! Dat is dus het enige wat ze doen, lopen en de deuren sluiten, tjonge wat een zwaar beroep! Aanwezig zijn (er is dus geen sprake van werken) tot je 70e lijkt me dan ook een beter voorstel.

 7. Simon

  Zo komen er deze maandag onder andere veel patiënten naar afspraken die allang geleden gemaakt zijn met zorgverleners die niet kunnen reizen

  Schaam je diep voor deze actie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).