Geen vuurwerkshow in het Máximapark | De Utrechtse Internet Courant Geen vuurwerkshow in het Máximapark | De Utrechtse Internet Courant

Geen vuurwerkshow in het Máximapark

Geen vuurwerkshow in het Máximapark
Vuurwerk. Archiefbeeld DUIC
De geplande vuurwerkshow in het Máximapark in Leidsche Rijn gaat niet door. Anafora, de horecagelegenheid waar de show zou plaatsvinden, was niet op de hoogte van het plan om vuurwerk af te steken.

De geplande vuurwerkshow in het Máximapark in Leidsche Rijn gaat niet door. Anafora, de horecagelegenheid waar de show zou plaatsvinden, was niet op de hoogte van het plan om vuurwerk af te steken.

Anafora was dan ook naar eigen zeggen onaangenaam verrast toen ze erachter kwamen dat er een vergunning voor een vuurwerkshow was aangevraagd op het adres van het restaurant. De aanvrager van de vergunning – volgens het AD een gast die een bruiloft in Anafora wil vieren – is benaderd door het restaurant met het verzoek om af te zien van de vuurwerkshow. Hier heeft hij mee ingestemd.

De vuurwerkshow die op 26 april zou plaatsvinden leidde tot commotie. Zo liet de gemeente Utrecht al weten niet blij te zijn met de plannen. Wethouder Kees Diepeveen gaf aan dat de gemeente het afsteken van vuurwerk in het park onwenselijk vindt.

Maarten van Heuven van de Partij voor de Dieren noemde het geplande vuurwerk in het park onacceptabel. “In de buurt van deze locatie is nota bene een archeologische opgraving stilgelegd omdat daar steenuilen aan het broeden zijn”, aldus van Heuven.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. anna

    Gelukkig nog een partij die zijn gezond verstand gebruikt. Voortaan meteen opnemen in de APV dat dierenweides, parken, nabij kinderboerderijen en zo verder in een straal van 5 km geen vuurwerk mag worden afgestoken, Nooit niet. Gisteren gooide een paar debielen hier in de wijk vuurwerk naar een moedereend.

  2. Geenstijl@Utrecht

    Goed zo verstandig besluit,snap niet dat er nog mensen zijn die perse vuurwerk willen afsteken, terwijl je weet dat dit niet goed is voor het milieu.

  3. Herman

    Goed bezig Van Heuven! Stapje terug ten behoeve van de dieren, die immers evenveel recht hebben op een veilig en ongestoord leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).