Café Marktzicht wordt in de Volkskrant van vandaag geroemd om de tosti gehaktbal. Culinair medewerker Marcus Huibers van de krant geeft elke week bijzondere recepten en liet zich deze week inspireren door café Marktzicht.
Huibers komt zelf uit Utrecht en woont om de hoek bij het café aan de Breedstraat. Tot zijn verbazing hebben ze daar sinds kort de tosti gehaktbal op de kaart staan. “Ik las het op de hapjeskaart en viel haast van mijn terrasstoel. Dat niemand dat ooit eerder had bedacht? Briljant gewoon, ik kon er maar niet over uit.”
Eigenaar Jacques van de kroeg legde aan Huibers uit dat café ‘t Pandje aan de Nobelstraat sinds jaar en dag bekend staat om de gehaktbal en dat ze daardoor geïnspireerd zijn geraakt. Maar het recept voor de gehaktbal, dat is wel van hem zelf.
Hoe je zo’n bijzondere gehaktbal maakt lees je op de Volkskrant.nl. Geheim ingrediënt: kokos.
Gekoppelde berichten
Café ‘t Pandje: Platte gehaktballen, bier en de klassieke barman
Er is maar weinig veranderd aan de sfeer in Café ’t Pandje aan de Nobelstraat. Wel…
1 Reactie
ReagerenAl was het PANDJE misschien iets eerder volgens het DUIC. . Voor zo ver ik weet bestaat de gehaktbal ( de enige platte bal te wereld) uit het Pandje minstens al Vjjftig jaar . en is hij bedacht door COR NETTO, en het recept van zowel de bal als de sauce ( een culinair hoogstandje)is geheim gebleven. Zelfs de latere ministers die toen in Utrecht studeerden stonden te smullen van de ballen met de nodige biertjes erbij natuurlijk. Hij is vaak geprobeerd te imiteren maar nooit geëvenaard door de Utrechtse horeca . En Gerrie Netto weet de juiste data natuurlijk precies. Met Vr. Groet oud werknemer van het Pandje ( V.A. 1967)