Gekapte bomen Jaarbeursplein worden gedroogd in houten huisje Croeselaan - De Utrechtse Internet Courant Gekapte bomen Jaarbeursplein worden gedroogd in houten huisje Croeselaan - De Utrechtse Internet Courant

Gekapte bomen Jaarbeursplein worden gedroogd in houten huisje Croeselaan

Gekapte bomen Jaarbeursplein worden gedroogd in houten huisje Croeselaan
Stichting Tafelboom heeft de bomen die afgelopen maand gekapt zijn op het Jaarbeursplein tot planken gezaagd. Vanaf half november komen deze planken te liggen in een houten huisje op de middenberm van de Croeselaan ter hoogte van restaurant De Koorenbeurs. Hier kunnen de planken de komende twee jaar drogen, zodat ze daarna verwerkt kunnen worden in het stationsgebied.

Stichting Tafelboom heeft de bomen die afgelopen maand gekapt zijn op het Jaarbeursplein tot planken gezaagd. Vanaf half november komen deze planken te liggen in een houten huisje op de middenberm van de Croeselaan ter hoogte van restaurant De Koorenbeurs. Hier kunnen de planken de komende twee jaar drogen, zodat ze daarna verwerkt kunnen worden in het stationsgebied.

Het huisje is 4 meter bij 2,5 meter en heeft een schuin dak. De zijkanten van het huisje zijn, op spleten na, dicht. Op deze manier kan de wind nog wel door het huisje heen waaien. Voor het droogproces maakt het niet uit of de planken af en toe nat worden door de regen, het gaat er vooral om dat de sappen van de bomen uit de planken kan drogen.

De meeste bomen waren in slechte conditie waardoor ze sowieso gekapt moesten worden. Ook moest er ruimte gemaakt worden voor de bouw van het WTC en een parkeergarage. Uiteindelijk worden de gedroogde planken herbruikt in het stationsgebied en worden er circa vijftig nieuwe bomen gepland.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Marcus

  Leuk idee. Maar als de nieuw aangeplante rododendrons in de groenstrook in mijn straat al worden gejat vrees ik dat dit hout, inclusief huisje, binnen korte tijd bij iemand in de achtertuin te vinden is. Helaas kunnen dit soort ideeën eigenlijk niet meer, is wel jammer.

 2. Objectivist

  Dit is vooral weer een typisch voorbeeld van een overheidsinstelling die door het structureel kunnen uitgeven van door derden verdiende gelden haar eigen grenzen totaal niet begrijpt. De Gemeente betaalt een organisatie met van burgers en bedrijven gestolen belastinggeld om tafels te maken van gratis hout….Imagine that!

  Het is uiteraard in de eerste plaats al geheel geen taak van een gemeente om zich indirect met het fabriceren van meubels bezig te houden (waar zijn we nou mee bezig?), laat staan dat ze particuliere meubelmakers in dit proces ook nog eens van een extra concurrent voorziet, die deze meubelmakers via de afdrachten van belasting nota bene ZELF financieren…

  De Gemeente Utrecht dient aan de ketting- en op financieel noodrantsoen gelegd te worden!!

 3. @Objectivist

  Waar lees jij dat dit initiatief door de gemeente wordt gefinancierd? Het wordt gedragen door een stichting, oftewel mensen die zich vrijwillig inzetten voor iets omdat ze daar zin in hebben (zou jou toch moeten aanspreken).

  Bovendien heb ik me voorgenomen nooit meer iets van jou te lezen op deze website, die laissez faire stokpaardjes en dogmatische dooddoeners van je komen een beetje mijn neus uit!

 4. Marcus

  Ik vreesde al zoiets: zo’n akelige reactie van, naar ik denk de ietwat doorgeblowde, inmiddels volkomen paranoide, geflipte, azijnpissende Objectivist.
  Beste Objectivist, Go get a life. Stop met het afzijken van alles en iedereen. Of haal je hoofd uit je hol. En bezie de wereld eens wat vrolijker. Sterkte…..

 5. Dien meibos

  Wat een leuk initiatief zo zouden meer bomen gekapt moeten worden.

 6. Objectivist

  @Objectivist 26 OKTOBER 2015 OM 19:12

  Doe uw huiswerk zelf maar eens:

  https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=stichting+tafelboom+subsidie

 7. Jeroen

  Beste Objectivist. Iedereen mag opschrijven wat hij wil en daar val je natuurlijk ook onder maar inmiddels weet ik precies wat je van dingen als dit vindt. Hoef je niet meer op te schrijven want het is bekend. Zoals je wellicht wel ziet beginnen mensen wat moe te worden van steeds dezelfde anarchistisch libertaire boodschap over belasting en overheid. Schrijf wat je wilt, maar je begint een karikatuur te worden op deze wijze.

 8. Objectivist

  @Jeroen 28 OKTOBER 2015 OM 10:12

  Quote: “Beste Objectivist. Iedereen mag opschrijven wat hij wil en daar val je natuurlijk ook onder maar inmiddels weet ik precies wat je van dingen als dit vindt.”

  Fijn dat ik dat mag van u (what the…?) en mooi dat u bekend bent met mijn standpunten.

  Quote: “Hoef je niet meer op te schrijven want het is bekend.”

  Nou, dan hoeft u het niet meer te lezen. Wat ik opschrijf -en waarom- bepaal ik zelf wel, zoals het u vrij staat om zulks te lezen of niet.

  Quote: “Zoals je wellicht wel ziet beginnen mensen wat moe te worden van steeds dezelfde anarchistisch libertaire boodschap over belasting en overheid.”

  Het zal me een biet wezen.

  Quote: “Schrijf wat je wilt, maar je begint een karikatuur te worden op deze wijze.”

  Uw bezorgdheid over mijn imago wordt gewaardeerd.

  Wat wilt u nu eigenlijk? Wat denkt u te bereiken met uw post?

 9. Jeroen

  Helemaal niets mijn beste Objectivist. Zie het als een vriendelijk maar vooral ook vrijblijvend advies. Niets om je druk over te maken.

 10. Objectivist

  Jeroen 28 OKTOBER 2015 OM 10:54

  Dan heb ik ook een vriendelijk advies voor u, beste Jeroen. Laat ongevraagde adviezen achterwege, zeker als ze in beginsel al geen doel kennen. De dag dat ik interesse in uw advies heb, bent u de eerste die het hoort.

 11. Jeroen

  Prima Objectivist, maar zeg straks niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).