Gele hesjes-protest in Utrecht snel beëindigd | De Utrechtse Internet Courant Gele hesjes-protest in Utrecht snel beëindigd | De Utrechtse Internet Courant

Gele hesjes-protest in Utrecht snel beëindigd

Gele hesjes-protest in Utrecht snel beëindigd
Bron: Instagramaccount politieutrechtcentrum
Een aantal mannen in gele hesjes hebben donderdag in Utrecht gedemonstreerd. Ze blokkeerden de Daalsesingel en gooiden met vuurwerk. Dat meldt de politie via Instagram.

Een aantal mannen in gele hesjes hebben donderdag in Utrecht gedemonstreerd. Ze blokkeerden de Daalsesingel en gooiden met vuurwerk. Dat meldt de politie via Instagram.

De politie heeft vanwege de overlast en hinder voor omstanders snel een einde gemaakt aan het onaangekondigde protest. “De mannen zijn door ons voorzien van diverse bekeuringen”, is te lezen in het bericht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onaangekondigde kleine #gelehesjes demonstratie op de Daalsesingel is door ons direct gestopt ivm overlast en hinder voor omstanders. Mannen gooiden met #vuurwerk en hinderde het verkeer. De mannen zijn door ons voorzien van diverse #bekeuringen. #puc #politieutrechtcentrum

Een bericht gedeeld door Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) op

18 Reacties

Reageren
 1. Revolte!?

  Heb zo,n onderbuikgevoel,dat in 2019 een opstand uit breekt
  Of gaat het nog te goed?!

 2. Harry

  Als het al op koopavond plaatsvindt berg je dan maar voor zaterdag aanstaande.

 3. [email protected]

  Tja gele hesjes, allebei de soorten zijn hoogst irritant ………….maar een goed advies aan de heren, meld de demonstratie aan en print het uit als bewijs, geef het aan een advocaat, en sloop de boel niet.
  Demonstreren is een grondrecht, tenminste dat was het wel altijd, maar ik ruik een politiek onfrisse wind door Utrecht die de laatste tijd dit soort grondrechten probeert te intimideren.

 4. Kobus

  Je moet je natuurlijk net zo netjes gedragen als de overheid

 5. Henk

  Iedereen mag demonstreren en daar kun je een vergunning voor aanvragen, omdat we – de grijze middenmoot – het wel op prijs stelt dat dit enigszins geordend verloopt. Dat de uitschieters (links-recht, maar ook alle andere vormen van ‘t spectrum) willen demonstreren is dan hun goed recht.
  Die gele hesjes, vind ik wel bijzonder. Ze kunnen niet uitleggen waartegen ze demonstreren. Ik krijg een beetje het gevoel dat het mensen met teveel vrije tijd in een te welvarend land zijn. Daardoor is er ruimte voor dit soort dingen.

 6. Yoshua

  Ze staken vuurwerk af.
  Lijkt mij dat deze gele hesjes demonstreerden tegen een misschien ooit wel komend vuurwerkverbod.
  Dat is het mooie van de gele hesjes ”beweging”‘ iedereen demonstreert voor zichzelf en ja mag best tegen andere gele hesjes demonstreren waar je het absoluut niet mee eens bent.
  Ik ben tegen auto’s.
  Wanneer ik een geel hesje zie demonstreren, tegen hoge brandstofprijzen en accijnzen, kan ik dat gele hesje in een hoekje drijven en overschreeuwen met mijn mening.
  Gele hesjes demonstreren tegen gele hesjes, wie had dat ooit gedacht.

 7. Allez 'Gilets Jaunes

  De actiebereidheid gaat dus toch verder dan alleen voor Zwarte piet Trekt dan alle verloven maar in bij de politie, Het gaat vast een hele hete winter worden als Nederland gaat demonstreren,Het zijn er volgende week misschien al tien.

 8. katja

  Geen demonstranten, maar relschoppers onder het mom ven “gele hesjes”

 9. Anne Marie ten Berge

  Moet je voor een demonstratie van 3 man en een paardenhoofd een vergunning aan vragen ?

 10. Joepie

  Deze 4 mensen die waarschijnlijk ietsepietsie te veel vrije tijd hebben en alleen maar tegen zijn ipv zelf met initiatieven komen om de wereld beter te maken. Alleen maar relschoppen, intimideren, grondrechten van anderen breken en dingen van anderen stuk maken. Niet heel constructief

 11. MJPD

  @Allez ‘Gilets Jaunes
  Maakt u zich maar geen illusies. De actiebereidheid van de gemiddelde Nederlander beperkt zich tot eindeloos mopperen op Internetfora, zoals sommige “beroepsreaguurders” op deze site, en op Twitter en FaceBoos. De Nederlander is een mak en welvarend schaap geworden dat zich alles laat welgevallen en vooral VVD en D66 blijft stemmen, ondanks alles. Daar doet die anderhalf man en een paardenkop bij ZP-demonstraties niets aan af. Toch help ik het u hopen.

 12. bee

  die gele hesjes staan ergens voor maar om zomaar even ergens de boel stil te leggen kan niet.
  doe het via de officiële weg en ga geen rare fratsen uithalen zoals vuurwerk afsteken want dat kan alleen maar tegen je gebruikt worden.

 13. Scherpschutter

  Heel goed. Die extreem linkse beweging moet je direct de kop indrukken. Voor je het weet vernielt dat tuig ook hier de complete stad en alles dat van een ander is, schreeuwend en om zich heen slaand om ‘eerlijke en sociale’ oplossingen.

  Chapeau Politie.

 14. Marcel

  Zo snel mogelijk een demonstratie verbod voor heel Nederland afkondigen. Schiet niet op. Allerlei gepeupel maakt er een rotzooi van. Dat grondrecht is achterhaald. We kunnen die vrijheden gewoon niet aan en de overheid kan het niet goed regelen. Kijk naar Parijs. Die schade wil je toch niet?

 15. Kees Banaan

  @Marcel 7/12/2018 – 16:37.

  In Noord Korea is nog plek zat om te wonen hoor Marcel, zijn ook geen Demonstraties dus geen rotzooi.

 16. Cico

  Vier gasten en hun brommert. Ik ben totaal in paniek van deze rellen

 17. Een mens met zorgen voor de toekomst

  Het zou goed zijn als Utrechters massaal zouden demonstreren tegen de zittende elite die er alleen voor zichzelf zit en de regels in hun voordeel beslissen en zorgen voor een enorme tweedeling in onze maatschappij, waar de Utrechters steeds meer het slachtoffer van worden.

 18. w

  waren het niet gewoon vier verdwaalde klaar-overs?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).