Geluidsmetingen Ultrasonic live te volgen | De Utrechtse Internet Courant Geluidsmetingen Ultrasonic live te volgen | De Utrechtse Internet Courant

Geluidsmetingen Ultrasonic live te volgen

Geluidsmetingen Ultrasonic live te volgen
Omwonenden kunnen zaterdag tijdens het festival Ultrasonic live geluidsmetingen uit de omgeving volgen. 

Omwonenden kunnen zaterdag tijdens het festival Ultrasonic live geluidsmetingen uit de omgeving volgen. 

Op drie plekken in de omgeving worden geluidsmetingen gehouden door de Omgevingsdienst regio Utrecht, in samenwerking met Ultrasonic en het bedrijf dB Brothers. Bovendien rijden er mobiele geluidsmeters rond. De gegevens van de metingen zijn live terug te vinden op een speciale website. Het festival, dat dit weekend in de Maarsseveense plassen is neergestreken, leidt jaarlijks tot klachten over geluidsoverlast.

Dit jaar kan de volumeknop meteen omlaag zodra het muziekniveau te hoog wordt, om zo de omgeving een beetje tegemoet te komen. Die grens ligt boven de 70 decibel, maar meteen na de start ging het feestgedruis daar al lichtelijk overheen.

Het festival brengt vooral de hardere elektronische dansmuziek, zoals EDM, house, techno en hardstyle. Omwonenden met klachten over geluidsoverlast kunnen die bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht kwijt, op telefoonnummer 06-55291643.

Omleidingen

Tijdens het festival is het verkeer op de Gageldijk gestremd voor doorgaand verkeer en er geldt een stopverbod op de hele dijk. Mogelijk leidt de toestroom naar het evenement voor drukte op de N230.

8 Reacties

Reageren
 1. Westbroek

  Ik woon aan de Maarsseveense Plassen en hoor dit jaar beduidend minder geluid dan voorgaande jaren. Ik vind het bijna jammer, een keer per jaar een feestje moet kunnen. Complimenten voor het toezicht en voor iedereen een fijn feestje!

 2. Jordi

  Zojuist even op mn balkon met een slechte decibelmeter gemeten, ik kom op 60-70 decibel op de Dorbeendreef, tegenover groot winkelcentrum Overvecht. Met alle ramen dicht voel ik de dreun nog. Ik vind een feestje ook geen probleem, maar deze geluidsniveaus zijn wat te veel van het goede, omdat er zo 50.000 omwonenden op dit moment ongewild aan het meegenieten zijn… Als je dan ook nog eens bedenkt dat op het terrein zelf als het goed is veel mensen met oordoppen in lopen, dan is het nog gekker dan het al is. Zet het geluid zachter, maak er een silent feest van, doe het binnen, hoe dan ook, maar dit kan eigenlijk niet.

 3. G.H.

  Goed dat deze terreur keihard wordt aangepakt. Één keer per jaar wat geluid, op een zaterdag overdag, is natuurlijk onacceptabel.
  Noot voor de auteur: EDM valt zeker niet onder de noemer ‘hardere elektronische dansmuziek’, maar omvat juist allemansvrienden zoals Martin Garrix, Afrojack en vergelijkbare Top 40-acts.

 4. buurtbewoner

  @westbroek; dat zal ongetwijfeld met de windrichting te maken hebben gehad. Wij wonen in Utrecht en we hadden dit jaar beduidend MEER geluidsoverlast. Vooral savonds na 21.00u ging het volume er nog even vol op. Dit soort feestjes prima, maar het zijn er zo langzamerhand wel heel veel rondom Utrecht

 5. Sjonnie

  @buurtbewoner, klopt helemaal, overdag ging het wel maar na 2100 uur overstemde het zelfs mijn tv geluid binnen, gelukkig overstemde daarna de regen het geluid van Ultrasonic weer!

 6. Joke

  In Overvecht-Noord, met de ramen dicht, binnen op de bank, voelde ik de dreun. Jammer dat ik pas nu lees over de metingen. Had graag op dat moment dat telefoonnummer willen bellen.

 7. Piet Streefkerk.

  Is het mogelijk “Resonantiegeluid te meten bij mij thuis?

 8. Piet Streefkerk.

  Ik woon in zuidbeijerland en hoor “Resonantiegeluid van een bubbelbadmotor. Is dat te meten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).