Geluidsoverlast op de Voorstraat in Utrecht beëindigd met behulp van ladderwagen Geluidsoverlast op de Voorstraat in Utrecht beëindigd met behulp van ladderwagen

Geluidsoverlast op de Voorstraat in Utrecht beëindigd met behulp van ladderwagen

Geluidsoverlast op de Voorstraat in Utrecht beëindigd met behulp van ladderwagen
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie en de brandweer hebben in de nacht van maandag op dinsdag samen een einde gemaakt aan geluidsoverlast in de Voorstraat in Utrecht. De politie was in eerste instantie alleen op de melding over harde muziek afgegaan, maar kon niet met zekerheid zeggen uit welke woning de muziek afkomstig was. Daarom werd de hulp van een ladderwagen ingeschakeld.

De politie en de brandweer hebben in de nacht van maandag op dinsdag samen een einde gemaakt aan geluidsoverlast in de Voorstraat in Utrecht. De politie was in eerste instantie alleen op de melding over harde muziek afgegaan, maar kon niet met zekerheid zeggen uit welke woning de muziek afkomstig was. Daarom werd de hulp van een ladderwagen ingeschakeld.

Op weg naar de Voorstraat konden de agenten de muziek al vanaf ruime afstand horen, schrijft de politie op Instagram. Pogingen om vervolgens met de veroorzakers van de overlast in contact te komen, mislukten. Omdat de politie niet wist uit welke woning de muziek afkomstig was, kon er ook geen voordeur geforceerd worden.

Na overleg met de brandweer bood een ladderwagen uitkomst. Agenten konden met de ladderwagen omhoog en constateerden daar dat de overlast afkomstig was van een dakterras. Na een gesprek met de overlastgevers, is er een eind gemaakt aan de overlast. De muziekinstallatie is in beslag genomen en er is een bekeuring uitgeschreven.

19 Reacties

Reageren
  1. passalacqua

    heeft de politie geen drone (met pepperspray) voor dit soort situaties?

  2. Filosoof

    Dit soort studentenpanden (het zijn Altijd studenten namelijk) moeten STRENG aangepakt worden en dakterassen op studentenpanden of panden met meerdere bewoners die gesplitst zijn ook. Met terugwerkende kracht. Hele nachten lig je wakker omdat men zich willens en wetens niet kan gedragen. En een andermans leven letterlijk KAPOT maakt door het gegil geschreeuw en de muziek. Een dakterras dames en heren is gemaakt om pp een DISCRETE wijze met elkaar te spreken en niet anders! Dat betekent als jenin een tuin op een balkonnof een terras zit dat je orawt op fluisterende of zachte wijze. Je buren hoeven jouw leven namelijk niet als die van hin te beschouwen. Maw. Drin pg je leven niet op aan anderen als je toch niet met ze omgaat!

  3. Kees Truijens

    Dure grap. Zou het een goed idee zijn bij de overlastgevers de kosten in rekening te brengen die gemaakt zijn om ze ot zwijgen te brengen?

  4. Baliekluiver

    Dakterrassen (vaak illegaal) zijn een grote bron van geluidsoverlast in de zomer. Ik mag hopen dat de overlast veroorzakers ook een rekening van de brandweer krijgen, of moeten wij die betalen?

  5. Matt

    Fijn dat geluidsoverlast zo serieus wordt genomen.

  6. Athe

    Zou de gemeente wel vergunningen moeten blijven afgeven voor nog meer dakterrassen, zoals nu het geval is? Ik denk van niet.

  7. F

    Ja en dan nog 2000 adressen…woon leef utreg maar volgens min zijn andere dingen veel urgenter denkje nie?

  8. JdV

    Je mag hopen dat indien hier een huurwoning staat de coöperatie per direct de huur opzegt wegens overlast en het niet houden aan de huisregels. Bij een koopwoning is een inspectie om te kijken of het betreffende dakterras überhaupt legaal is op zijn plaats. Indien dit niet zo is de bewoners/eigenaren via dwangsommen het illegale bouwsel laten verwijderen. Eventueel kan de burgemeester de woning sluiten in geval van frequent voorkomende overlast uiteraard.

  9. Koel Hoofd

    Leuke samenwerking van de hulpdiensten.
    Die feestende dakhoazen zullen wel raar hebben staan kijken toen de politie over de dakrand naarboven kwam. 😀

  10. Utrechter

    Het is een nieuwe trend de dakterrassen. De gemeente geeft hiervoor zeer veel vergunningen af. Bezwaar maken? De altijd klassieke reactie krijg je dan als inwoner: hoort bij stedelijk gebied.

    Zoek je een verdienmodel? Zet een etage op je huis en vervolgens een dakterras. Dan splitsen en verkopen.
    Jij vertrekt met gevulde zakken en laat de wijk achter met de ellende.

    Dus dan rest als inwoner lijkt het wel maar 1 ding: telkens bij overlast verzoek tot handhaving indienen.

  11. Marcel

    Dakterras is heerlijk als je geen tuin of balkon hebt. Overlast moet in rekening gebracht worden te beginnen met de onkosten die gemaakt worden. Asos heb je overal kijk maar naar het verkeer.

  12. C.

    Los van alle beschouwingen over het vergunningenstelsel voor de aanleg van dakterrassen, ben ik in dit geval blij dat politie/brandweer c.s. de klachten over overlast serieus hebben genomen, hebben besloten/in de gelegenheid zijn geweest handhavend op te treden, en bereid zijn geweest daarvoor flink materieel in te zetten. Vaak komen de overlastgevers (te) gemakkelijk weg met hun a-sociale gedrag. Ik hoop dat hiervan een voorbeeldwerking uitgaat.

  13. Monique Lodder

    @marcel. Onze ouders grootouders en voorouders hadden ook geen dakterassen. Hooguit een duiveplatje! Die stonden te ploeteren in de hitte en onder de koperen ploert op het platteland van vijf uur ,’sochtends tot half acht ‘s avonds!! Mensen zijn veel en veel te veel verwend en willen van alles ten Koste van anderen. Je kunt ook naar beneden lopen een stoeltje pakken en voor je deur een boekje lezen. Zo dedennonze grootouders dat ook na een dag écht gewerkt te hebben. Ipv te klagen en miepen met al die luizebaantjes tegenwoordig waarvoor mensen té dik worden betaald! Op fluistertoon praten kan zeker zon 40;tot 60 meter ver dragen snachts! De binnenplaatsen vesrterken het geluid door allempkatte daken die eerkaatsen en geen geluid tegen houden. Daarom moeten vergunningen ook ingetrokken worden bij jongerenhuizen. En huizen waar expats en studenten wonen. Drugs en alcohol en onopgevoed tuig ist!

  14. Corne

    @monique je grootouders hadden inderdaad geen dakterras maar een grote tuin als ze op het platteland werken. Dakterrassen zijn er op het platteland nog steeds niet veel
    Vroeger waren de studenten niet minder erg. Kijk maar naar de film soldaat van Oranje.

  15. Gerben

    @monique lodder
    Wat hebben ‘luizenbaantjes’ precies met geluidsoverlast van dakterassen te maken?

    Vertel dit anders aan uw verpleger, uw belastingconsulent, uw electricien, uw buschauffeur, uw helpdeskmedewerker, die na een zware dag met familie of vrienden op hun eigen dakterras willen zitten. Vinden die ook dat ze té veel betaald krijgen? Onlangs nog een woning geprobeerd te vinden in Utrecht? Nee zeker. Wat een lading onzin. En drugs en alcohol bestonden vroeger vast ook al niet? Typisch. Mevrouw is zeker al gepensioneerd met 65 en heeft nu alle tijd om op het internet gal te spuwen. De groeten.

  16. Bert

    @monique lodder je bedoelt die generaties die 12 jaar konden “studeren”, met de vut gingen, een dikke pensioen kregen en een huis konden kopen op basis van 1 inkomen, ten koste van de generatie waar je nu over klaagt

    Jep, veel te verwend en alles ten koste van anderen.

  17. Marco

    Bij mij aan de overkant hetzelfde studenten feest, snachts om half drie staan ze nog luidruchtig te feesten, meerdere keren en ook met politie en de nodige (afspraken)maar de laatste keer weer feest,een huilende persoon die in overstuur raakte van de drank….en weer wakker geblerd,ik heb gezegd de volgende keer een dozijn eieren voor de feestvierders….en het is weer rustig

  18. homie

    @Corne Het gegil en geheu/gebler is de laatste 5 a 10 jaar duidelijk toegenomen. In jaren 80 en 90 absoluut veel minder.

  19. studentenopeencampus

    Studenten horen op een campus!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).