Geluidsoverlast Schiphol in Utrecht lijkt tijdelijk te zijn | De Utrechtse Internet Courant Geluidsoverlast Schiphol in Utrecht lijkt tijdelijk te zijn | De Utrechtse Internet Courant

Geluidsoverlast Schiphol in Utrecht lijkt tijdelijk te zijn

Geluidsoverlast Schiphol in Utrecht lijkt tijdelijk te zijn
Beeld: Wikimedia CC / Patrick Cardinal
De overlast van vliegtuigen boven Utrecht lijkt tijdelijk te zijn. Dat meldt wethouder Victor Everhardt. Vorig jaar waren er meer meldingen dan anders over vliegtuigen boven de stad, maar dat is in het afgelopen kwartaal alweer een stuk minder.

De overlast van vliegtuigen boven Utrecht lijkt tijdelijk te zijn. Dat meldt wethouder Victor Everhardt. Vorig jaar waren er meer meldingen dan anders over vliegtuigen boven de stad, maar dat is in het afgelopen kwartaal alweer een stuk minder.

Als gevolg van langdurig onderhoud aan de Kaagbaan van Schiphol in 2017 is er vaker over Vleuten en De Meern gevlogen. In voorgaande jaren kwam Utrecht niet voor in de top 25 van klachtenlocaties; in de jaarrapportage van 2017 stonden Vleuten en De Meern echter op plaats 15 en 22.

Dit is volgens wethouder Everhardt een tijdelijke situatie geweest. “In het tweede kwartaal van dit jaar komt Vleuten niet meer voor in de top 25. De Meern staat wel weer op plaats 24 met 8 melders (verantwoordelijk voor 44 meldingen). De lagere noteringen kunnen het gevolg zijn van minder Noordwestenwind”, aldus Everhardt.

De wethouder zegt toe de ontwikkeling van Schiphol te blijven monitoren.

8 Reacties

Reageren
 1. JanD

  Keep on dreaming.

 2. Gerben

  LIJKT! ff afwachten.

 3. Vlieg Hinder

  Naast de overlast door laagvliegende vliegtuigen is er ook overlast van hoog overvliegende vliegtuigen. Die veroorzaken een voortdurend achtergrondgerommel. Het afgelopen jaar is dit geluid voortdurend aanwezig, er is bijna geen moment waarop het er niet is.
  Deze hinder valt niet onder de meldingen maar is er dus wel. Het zou goed zijn als de wethouder eens laat ondezoeken of de aanvliegroutes ook los van het onderhoud aan de Kaagbaan in stilte zijn aangepast.

 4. Toine Goossens

  Met 8 melders en gemiddeld 5,5 meldingen per persoon op plek 24 komen. Het toont weer aan dat minderheden overlastbeleving inzetten om de hele wereld naar hun eigen beeld te veranderen.

  De Raad van State veegde deze week de vloer aan met milieuorganisaties die in Rotterdam een tunnel wilden tegen houden: ´Zij (De Raad) stelt dat er ‘dwingende redenen van openbaar belang’ bestaan om de tunnel aan te leggen en een alternatief niet voorhanden is. Ook meldt zij dat de ‘nodige compensatie plaatsvindt voor de gevolgen voor de natuur’.

  Dat ziet er slecht uit voor GroenLinks en de Kracht van Utrecht met hun verzet tegen de A27.

 5. Meester Feester

  Lekker offtopic Toine, maar als je er toch over begint: de Raad van State beoordeelt per geval of er dwingende redenen van openbaar belang bestaan. Dat jij klakkeloos de omstandigheden rondom een nieuw aan te leggen tunnel bij Rotterdam doortrekt naar het verbreden van een bestaande snelweg een paar honderd kilometer verderop, lijkt me niks voor GroenLinks om bang van te worden.

  Bij Rotterdam worden bijvoorbeeld maatregelen genomen om de milieuschade te compenseren, en alternatieven zijn voldoende onderzocht en niet voorhanden gebleken. Al die zaken zijn in de casus A27 niet van toepassing.

  Het dédain dat spreekt uit je uitspraak dat ‘minderheden overlastbeleving inzetten om de hele wereld naar hun eigen beeld te veranderen’ is natuurlijk voor je eigen rekening. Maar trek die uitspraak eens even gemakzuchtig door als je bij bovenstaande doet, en je hebt een land waar ‘minderheden’ hun huis uit gezet worden voor de aanleg van whatever.

 6. Toine Goossens

  @MF,

  Midden in de roos dus, u maakt zich grote zorgen. Zou ik ook doen als ik in uw schoenen stond.

 7. Spacekees

  @ Toine Goosens

  U bent bij uitstek een minderheid die middels klachten zijn wereldbeeld aan anderen oplegt. Bij de gemeente Utrecht kennen ze u beter.
  Daarnaast legt u hier op DUIC voortdurend uw wil als wet op aan anderen.

 8. Toine Goossens

  @ Spacekees,

  Ik confronteer burgers met de reikwijdte van hun gedrag. Dat is hard nodig. Wereldwijd verschijnen er steeds meer totalitaire leiders die hun wil kost wat kost aan anderen op willen leggen. Democratische gebruiken en beginselen worden geofferd voor het eigen gelijk.

  Ziet u die samenhang niet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).