Geluidsoverlast tijdens festival Smeerboel - De Utrechtse Internet Courant Geluidsoverlast tijdens festival Smeerboel - De Utrechtse Internet Courant

Geluidsoverlast tijdens festival Smeerboel

Geluidsoverlast tijdens festival Smeerboel
Smeerboel vorig jaar. Foto: Smeerboel
Tijdens het festival Smeerboel op het Utrechtse Papendorp waren veel meldingen over geluidsoverlast op social media. Op Twitter spraken meerdere mensen van een hard gedreun.

Tijdens het festival Smeerboel op het Utrechtse Papendorp waren veel meldingen over geluidsoverlast op social media. Op Twitter spraken meerdere mensen van een hard gedreun.

Het festival was van 12.00 uur tot 23.00 uur op de P&R van Papendorp. Meerdere Utrechters in Lombok klaagden zelfs over het geluidsniveau.

Ook in Nieuwegein was de muziek van het festival duidelijk te horen.

11 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Zelfs de hoge flats van kanaleeiland konden het niet tegenhouden, wat een herrie zeg! Zelfs het onweer ‘s middags werd overstemd…..

 2. Merel met de grote ogen

  Smeerboel wat was je fantastisch! <3 <3

 3. Kik

  En wat zegt de politie er van??? Die heeft ongetwijfeld ook klachten binnen gekregen. Klusje voor DUIC???

 4. jim

  Niet zo huilen allemaal, het is maar voor 1 dag!
  Verder was het wel heel gezellig!

 5. ernst

  wat zeuren de mensen ,er zijn wel belangrijker dingen waar je druk over kunt maken leef en maak plezier!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Katja

  Ook op de ASW was het te horen, en het onzinvolume kan niet beter geÏllustreerd worden door wat er op hun website staat :
  “GEHOORSBERSCHERMING

  Tijdens Smeerboel Festival zijn Pluggerz oordoppen verkrijgbaar bij de barren. Deze zitten super comfortabel en zijn herbruikbaar, dus beschermen je je oren niet alleen tijdens Smeerboel Festival. Love your ears en draag die doppen! ”

  GEWOON LAGER ZETTEN HET VOLUME !!!

 7. Yaron

  Plezier is voor mij kijken en luisteren naar The Last Night of the Proms, de afsluiting van het grootste muziekfestival van de wereld met 75 concerten waarbij duizenden top musici optreden. Via sateliet vebinding rechtstreeks in mijn huiskamer te volgen.

  Totdat: op een weide in Papendorp iemand de volumeknop openzet en zelfs na 23.00 uur er nog een klein schepje bovenop doet!

  De duizende zingende mensen vanuit de Royal Albert Hall, volledig symphonie orkest, koor en orgel konden niet op tegen de dreun van de bassen afkomstig van dat grasveldje dat door een recent geisoleerd apartment net tegen te houden was.

  De politie doet niets, er is immers een vergunning afgegeven. De festival organisatie doet niets, er is immers een vergunning afgegeven. De gemeente hoort mijn klacht aan, ik wacht nu op een officiele reactie van de afdeling vergunningen.

  Wees sociaal en bezorg anderen geen overlast. Ik weet uit eigen ervaring hoe leuk een festival kan zijn, ik was in Woodstock in 1969. Maar dat lag niet tegenover een woonwijk. Daarvoor moest je de stad uitreizen, je moest er moeite voor doen om er te komen. Nu hebben meer mensen last van het festival dan dat er bezoekers waren. Holle vaten klinken het hardst!

 8. omepiet

  Héérlijk om nou eens als binnenstad bewoner te kunnen zeggen, moet je maar niet bij Papendorp gaan wonen. Als je er last van hebt moet je gaan verhuizen.
  Hoor je nou hoe belachelijk dat klinkt dat ik, die in de binnenstad geboren ben en er al 63 jaar woon elke keer áls ik eens ergens last van heb, hier direct te horen krijg dat ik maar moet gaan verhuizen.

 9. Den

  Ja verschrikkelijk he, al die mensen die zomaar plezier durven te hebben!
  Wel één hele avond geluidsoverlast.

  Kom op zeg mensen, als je daar niet tegen kunt dan moet je inderdaad niet in en rond de stad gaan wonen. Daar hoort nou eenmaal wat geluid bij zo nu en dan. Snap werkelijk waar niet dat je je hier druk over kunt maken. Als het nou iedere week is was het een ander verhaal.

 10. Bas

  Kom zeg, niemand misgunt die mensen hun plezier of hun festival. Het gaat er alleen om dat het best een klein beetje normaler kan. Als ik op 3.5 km afstand met deuren en ramen dicht door dubbelglas heen het nog steeds boven de tv uit hoor komen, dan kan het best een tikkie minder. Of, als je dat als festival niet wilt, dan zorg je maar voor andere maatregelen om het geluid te dempen.

 11. herman

  Ach gut moeten we op zaterdag dan allemaal voor 11 uur naar bed?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).